Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

U planu i Kia Cee'd SUV

 

kia proceed concept

 

Kia Motors će novu, treću generaciju modela Cee'd predstaviti u prvom kvartalu sledeće godine, i to najverovatnije početkom marta na sajmu automobila u Ženevi. Prvo će se pojaviti hatchback verzija sa 5 vrata, čiji izgled je inspirisan atraktivnim Proceed conceptom sa poslednjeg sajma u Frankfurtu. Kako bilo, novi Cee'd će biti tehnički rođak nove generacije Hyundaija i30, što znači da možemo očekivati i sličnu gamu motora i menjača. Podsećanja radi, novi Hyundai i30 se nudi sa sledećim motorima: 1.0L benzinac sa 120KS i 172 Nm, 1.4L benzinac sa 100KS i 134 Nm, 1.4L benzinac sa 140KS i 242 Nm, 1.6L dizel sa 95KS i 280 Nm, 1.6L dizel sa 110KS i 280 Nm i 1.6L dizel sa 136KS i 300 Nm. Ostaje da se vidi da li će i GT verzija dobiti naslednika, a ako se to desi novi cee'd GT bi mogao da dobije 2.0L motor iz Hyundaija i30 N (dostupan u varijantama sa 250KS i 275KS).

Hatchback je međutim samo jedna od planiranih varijanti u novoj Cee'd porodici. Najzanimljivija je buduća SUV varijanta, kojom će Kia Motors pokušati da otkine još deo kolača SUV/crossover tržišta. Za sada nije poznato kada bi taj model trebalo da ima premijeru, ali se pominje da bi mogao da nosi naziv Xcee’d. Takođe, i ovde možemo očekivati gamu benzinskih i dizel motora. U novoj generaciji više neće biti trovratne Pro Cee'd verzije, dok će kupce sigurno privući nova Shooting Brake varijanta, napravljena po uzoru na Proceed concept iz Frankfurta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia razvija novi crossover baziran na novom Ceedu

 

kia ceed suv.jpg

 

Kia je nedavno u Parizu predstavila nove modele Ceed GT i Proceed, a sada saznajemo da ovaj proizvođač radi na razvoju još jednog automobila baziranog na Ceedu. Konkretnije, Kia razvija novi kompaktni crossover koji će se u ponudi smestiti između modela Stonic i Sportage. Za sada nije poznato koje ime će nositi ovaj model, ali veruje se da će u svom imenu imati naziv Ceed. Od novog kompaktnog hatchbacka će pozajmiti većinu svojih delova, uključujući platformu i motorizaciju. Takođe, Ceed će imati veliki uticaj na spoljašnjost, a dobar deo enterijera će verovatno biti direktno prenet u ovaj novitet. Koliko će tačno ovaj model ličiti na standardni Ceed za sada nije poznato, a sasvim je moguće da će se raditi tek o tzv. off-road verziji sa povišenom klirensom i dodatnom zaštitom pragova, blatobrana i branika. U svakom slučaju očekuje se dostupnost pogona na sva četiri točka, dok bi se premijera trebalo da se održi pre kraja sledeće godine, odnosno najkasnije početkom 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena KIA XCeed

 

kia-xceed 1.jpg

 

Bogata ponuda Ceed modela biće uskoro kompletirana predstavljanjem krosovera XCeed, koji bi svoj debi trebalo da ima na Salonu automobila u Ženevi. Velika popularnost krosover modela, naročito na evropskom tržištu, primorala je većinu proizvođača da u svoju ponudu uvrste barem jedan, a neretko i više ovih automobila kako bi ispratili aktuelne trendove i samim tim, ostvarili uspešno poslovanje. Južnokorejska kompanija Kia Motors u svojoj ponudi već ima modele Stonic, Niro, Sportage, pa od nedavno i novi Soul, a kako stvari stoje, čak će i model Ceed, kao pripadnik kompakt C segmenta, uskoro dobiti svoju ''krosover'' verziju koja bi trebala da ponese ime XCeed, čiji su prototipovi ovih dana primećeni na putevima Nemačke. Novitet bi mogao da bude premijerno predstavljen već na Salonu automobila u Ženevi, u martu naredne godine, i time da kompletira aktuelnu ponudu Ceed porodice koju čine hečbek, karavan i Proceed kao Shooting Brake verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena Kia XCeed

 

kia xceed.jpg

 

S obzirom na aktuelni trend, reč ''previše'' ne postoji kada je u pitanju broj autombila sa povišenim klirensom. To odlično znaju u južnokorejskoj kompaniji Kia koja će uskorio predstaviti novi krosover baziran na novoj generaciji kompaktnog modela Ceed. Biće to četvrti član Ceed porodice posle hečbeka, Sportwagona i ProCeeda. Verovatno pod nazivom ''XCeed'', smestiće se između modela Stonic i Sportage, a premijera je zakazana za Sajam automobila u Ženevi koji počinje 5. marta. Na osnovu veličine i cene koja se očekuje, Kiin krosover bi trebalo da konkuriše modelima poput Ford FOsuc Active, Volkswagen Golf Alltrack i Subaru XV/Crosstrek. Uprkos unapređenom izgledu i povišenom klirensu u odnosu na standardni Ceed, XCeed bi trebalo da ima isključivo pogon na prednjoj osovini. Ipak, Kia bi mogla da ponudi dodatne opcije vožnje za unapređenje trakcije i sprečavanja proklizavanja na snegu i ledu. Pogonska linija bi trebalo da sadrži sve jedinice koje su i u standardnom novom Ceedu. Potencijalni kupci će birati od 1.0-litarskog trocilindarskog turbobenzinca sa 118 KS preko 1.4-litarsko četvorocilindraša sa 138 KS, do 1.6-litarskog turbodizela sa 114 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed na sajmu u Ženevi?

 

189307-kia xceed.jpg

 

U Kiji pripremaju skori dolazak još jednog ''povišenog'' vozila. Tačnije, radi se o automobilu koji će se bazirati na novom Ceed-u, a veruje se da će nositi oznaku XCeed. Kao što mu i samo ime kaže ovaj automobil će povišena verzija Ceed-a, pa će se u Kijinoj crossover/SUV ponudi smestiti između Stonica i Sportagea (XCeed će po nekim izvorima biti dugačak 439 cm). XCeed bi bio Kijin odgovor na VW-ov Golf Alltrack, Ford Focus Active i druge slične modele. Takođe, postaće četvrti član modelske porodice novog Ceeda, uz klasični hatchback, karavanski Sportswagon i ProCeed.

 

Uprkos manjim dizajnerskim promenama i podignutom klirensu od 40 mm XCeed bi trebalo da ima pogon na prednje točkove, ali mogu se očekivati pomoćni sistemi namenjeni povećanju prianjanja pogonskih točkova na klizavim podlogama. Motorizacija bi trebalo da bude verno preneta iz novog Ceeda pa se mogu očekivati poznati benzinski (1.0, 1.4 i 1.6) kao i dizelski 1.6 turbo motori. Slično važi i za ponudu menjača, većinu enterijera i opreme. Kasnije međutim stiže i plug-in hybrid varijanta sa 1.6 benzincem, elektromotorom i baterijama od 8.9 kWh. S obzirom da je u poslednje vreme u nekoliko navrata primećen razvojni, test prototip ovog automobila pretpostavlja se da će premijera biti održana vrlo brzo. Verovatno već na predstojećem ženevskom auto salonu početkom marta. Ako XCeed stvarno bude predstavljen u Ženevi, početak prodaje se može očekivati sredinom, odnosno u drugoj polovini godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i Kia XCeed

 

190500-kia xceed.jpg

 

Kia Motors je objavila ''teaser'' predstojeće crossover verzije modela Ceed. Radi se o skici koja nagoveštava model koji će najverovatnije nositi naziv XCeed a biće rival Fordovom Focusu Active, Volkswagenovom T-Rocu i Minijevom Countrymanu. Svoje mesto će naći između modela Stonic i Sportage u Kijinoj ponudi SUV-ova. Skica prikazuje novi model sa zadnje i bočne strane a predstavlja suptilni uvid u izgled budućeg modela, kao i ono po čemu će se razlikovati od postojećeg hatchbacka Ceed. Zadnja svetla se šire na bokove automobila i iznad lukova točkova koji su širi u odnosu na konvencionalni Ceed, a drugačija je i linija bočnih prozora.

Skica je stigla nakon špijunskih fotografija modela XCeed koje su otkrile veće rastojanje od tla u odnosu na ostatak Ceed porodice. Očekuje se da će crossover XCeed biti zvanično otkriven sredinom 2019. godine pre javnog debija na Sajmu automobila u Frankfurtu. To bi trebalo da bude poslednji član Ceed porodice nakon praktičnijeg Ceed karavana i elegantnog ProCeed shooting brake modela. XCeed će biti dostupan i sa plug-in hibridnim pogonom koji će se priključiti ponudi 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena Kia XCeed?

 

192058-kia xceed.jpg

 

Kia je još ranije najavila crossover verziju modela Ceed koji će najverovatnije nositi naziv XCeed. Svoje mesto će naći između modela Stonic i Sportage u Kijinoj ponudi SUV-ova, a ova slika pokazuje po čemu će se razlikovati od postojećeg hatchbacka Ceed. Zadnja svetla se šire na bokove automobila i iznad lukova točkova koji su širi u odnosu na konvencionalni Ceed, a drugačija je i linija bočnih prozora. Uprkos manjim dizajnerskim promenama i podignutom klirensu od 40 mm XCeed bi trebalo da ima pogon na prednje točkove, ali mogu se očekivati pomoćni sistemi namenjeni povećanju prianjanja pogonskih točkova na klizavim podlogama. Motorizacija bi trebalo da bude verno preneta iz novog Ceeda pa se mogu očekivati poznati benzinski (1.0, 1.4 i 1.6) kao i dizelski 1.6 turbo motori. Slično važi i za ponudu menjača, većinu enterijera i opreme. Kasnije međutim stiže i plug-in hybrid varijanta sa 1.6 benzincem, elektromotorom i baterijama od 8.9 kWh.

 

Očekuje se da će crossover XCeed biti zvanično otkriven sredinom ove godine pre javnog debija na Sajmu automobila u Frankfurtu. To bi trebalo da bude poslednji član Ceed porodice nakon praktičnijeg Ceed karavana i elegantnog ProCeed ''shooting brake'' modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponovo snimljena Kia XCeed

 

kia xceed 1111.jpg

 

Kia je još ranije najavila crossover verziju modela Ceed koji će najverovatnije nositi naziv XCeed. Svoje mesto će naći između modela Stonic i Sportage u Kijinoj ponudi SUV-ova, a ove nove slike pokazuju po čemu će se razlikovati od postojećeg hatchbacka Ceed. Zadnja svetla se šire na bokove automobila i iznad lukova točkova koji su širi u odnosu na konvencionalni Ceed, a drugačija je i linija bočnih prozora.

 

kia xceed 11.jpg

 

Uprkos dizajnerskim promenama i podignutom klirensu od 40 mm XCeed bi trebalo da ima pogon na prednje točkove, ali mogu se očekivati pomoćni sistemi namenjeni povećanju prianjanja pogonskih točkova na klizavim podlogama. Motorizacija bi trebalo da bude verno preneta iz novog Ceeda pa se mogu očekivati poznati benzinski (1.0, 1.4 i 1.6) kao i dizelski 1.6 turbo motori. Slično važi i za ponudu menjača, većinu enterijera i opreme. Kasnije međutim stiže i plug-in hybrid varijanta sa 1.6 benzincem, elektromotorom i baterijama od 8.9 kWh.

 

kia xceed 111.jpg

 

Očekuje se da će crossover XCeed biti zvanično otkriven sredinom ove godine pre javnog debija na Sajmu automobila u Frankfurtu. To bi trebalo da bude poslednji član Ceed porodice nakon praktičnijeg Ceed karavana i elegantnog ProCeed shooting brake modela.

 

kia xceed 5.jpg kia xceed 55.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed bez maske

 

kia xceed 3111.jpg

 

Nakon nekoliko dana evo opet novih slika Kijinog modela XCeed, i to bez ikakve maske.

 

kia xceed 3.jpg kia xceed 31.jpg

 

Više o Kiji XCeed možete pročitati u prethodnim postovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed najavljen za 26. jun

 

193216-kia XCeed.jpg

 

Uz već potvrđeni novi SUV model Seltos, Kia Motors najavljuje još jedan zanimljiv novitet. U pitanju je crossover verzija modela Ceed za koji je sada i zvanično potvrđeno da će nositi naziv XCeed. Takođe, najavljeno je i da će njegova promocija biti održana 26. juna, a tu je i prva fabrička fotografija. Do sada smo inače bili u prilici da vidimo slike nemaskiranog automobila uhvaćenog tokom snimanja promotivnog materijala (te slike pogledajte na kraju ovog teksta).

 

XCeed će se u gami ovog južnokorejskog proizvođača smestiti između modela Stonic i Sportage, pri čemu treba naglasiti da će to biti i poslednja karoserijska verzija u Ceed porodici (nakon standardnog hatchbacka, karavana i ProCeed shooting brake varijante). Kako bilo, XCeed je u odnosu na standardni Ceed dobio izmenjeni prednji i zadnji deo, uz povišeni klirens, dodatne zaštitne elemente za eksterijeru i krovne nosače. Izgled je inače delo dizajnera Kijinog centra u Frankfurtu u Nemačkoj. Očekuje se da će u ponudi biti samo prednji pogon, dok u gami motora možemo očekivati 1.0 litarski trocilindrični turbo benzinac, pa 1.4 litarski četvorocilindraš, kao i 1.6 litarski dizel agregat. Od menjača se pominju šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom. Na kraju, moguća je i plug-in hybrid verzija, sa kombinacijom benzinca i elektromotora.

 

kia xceed 3111.jpg

 

kia xceed 12.jpg kia xceed 3.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed će imati potpuno digitalnu instrument tablu

 

kia xceed wqwqsa.jpg

 

Kia je na internetu podelila još jednu tizer fotografiju za model XCeed. Ta fotografija nam otkriva da će ovaj urbani krosover/hečbek imati novu, potpuno digitalnu instrument tablu. Naime, XCeed će biti prvi model kompanije Kia koji će se prodavati sa digitalnom instrument tablom sa ekranom dijagonale 12.3 inča. Kako su naveli predstavnici kompanije, rezolucija ekrana instrument table će biti 1920×720 piksela. Takođe, oni su naveli da će novi Supervision ekran vozaču pružati više informacija o vozilu, uključujući i navigaciju. Takođe, preko tog ekrana vozač će moći da pristupi funkcijama ozvučenja i telefona. Osim toga, tu su i osnovne informacije o vozilu uključujući i podatke o prosečnoj potrošnji goriva, aktivnim sistemima za asistenciju i slično. Kao što smo već naveli, ova novina će se prvo naći na modelu Kia XCeed, ali očekuje se da se ona u bliskoj budućnosti nađe i na ostalim modelima iz game te kompanije. Podsećamo, model XCeed će se u gami naći pored modela Ceed, Ceed Sportswagon i Proceed. Takođe, na taj način će se popuniti praznina između modela Stonic i Sportage.

 

193216-kia XCeed.jpg

 

Novi Kia XCeed će premijerno biti predstavljen 26. juna. Tada ćemo znati i više informacija...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed opet uhvaćen pre premijere

 

kia xceed 10.jpg

 

Zvanična premijera će biti održana uskoro (26. juna), ali izgled Kie XCeed već neko vreme nije tajna.

 

kia xceed 1.jpg

 

Kolekciji do sada objavljenih slika je sada dodat i set ovih fotografija, a više o modelu XCeed možete pročitati u prethodnim postovima.

 

kia xceed 1110.jpg kia xceed 110.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Kia XCeed

 

Cee'd (danas bez apostrofa), pa onda ProCeed, i sada do XCeed. U pitanju je mali SUV koji pravi Kia, na bazi svog modela C segmenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krenula proizvodnja Kia XCeeda

 

195076-kia xceed 003.jpg

 

Proizvodnja novog Kia XCeeda je krenula u Kijinoj fabrici u Slovačkoj, gde se već proizvode 3 varijante Ceeda (hečbek Ceed, Ceed Sportswagon i shooting brake ProCeed). Model, namenjen isključivo Evropi, dolazi na tržište na jesen i besplatno nudi fabričku 7-godišnju garanciju (do 150.000 km - prve 3 godine bez ograničenja kilometraže). Novi krosover, koji je sportska alternativa tradicionalnim sportskim terencima, nudi uporediv nivo prostranosti, namenjene putnicima i prtljagu.

 

195078-kia xceed 002.jpg

 

Kia XCeed svojom upravljivošću, udobnošću i predvidljivom vožnjom zabavlja vozače, dok istovremeno zbog višeg položaja sedenja omogućava bolji pregled događanja na putu.

 

195077-kia xceed 001.jpg

 

Kia će na jesen, kada krene prodaja XCeeda, nuditi najviše izbora u razredu C, jer će imati u ponudi čak 4 varijante karoserije - hečbek Ceed, karavan Ceed Sportswagon, shooting brake ProCeed, krosover XCeed.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Test 2019. Kia XCeed

 

XCeed predstavlja ''oružje'' kompanije Kia za ''napad'' na SUV automobile srednje veličine, ali gađa pre svega onu konkurenciju koja je dosta pažnje posvetila dizajnu svojih automobila, kao što je npr. Toyota C-HR:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5dab36fb1272f_unnamed(5).jpg.4bd9196927dc5c81f6d2de47616cceb4.jpg Marek Drives video: Test Kia Xceed

 

Novi crossover baziran na popularnom Ceed hatchbacku.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia XCeed - predstavljena u Beogradu

 

kia xceed bgd 001.jpg

 

Kia je u Beogradu, u hotelu Radisson Collection, pred novinarima predstavila još jednog člana porodice Ceed. Ovoga puta je reč o krosoveru XCeed...

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Test Kia XCeed

 

Nakon tri različite verzije Ceed-a (hatchback, karavan, shooting brake) stigao je red i na onu podignutu. Juraj Šebalj vozio je Ceedov alter ego - XCeed. :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

odlicna oprema 2 i 3 paket, cena za ovako atraktivan auto sta znam, jedino da je bas ali bas kvalitetan

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: 2020. Kia XCeed

 

Ovaj auto je kao Golf Alltrack ili Škoda Octavia Scout, ali ne tako što su samo dodali plastične detalje spolja i malo ga podigli, već je u odnosu na kompakt Ceed ovo drugačiji auto, tj. svaki panel mu je drugačiji iako je platforma na kojoj se pravi ista:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Kia XCeed

 

2018. godine predstavljena je treća generacija Kie Ceed. Nema više verzije sa troje vrata, ali ima ''shooting brake'' i SUV verzije sa imenom XCeed. Iako bi se moglo odmah pomisliti da je samo podignuti Ceed u pitanju, ipak nije tako. Jedino što ta dva auta imaju isto su prednja vrata, sve ostalo im je različito. Evo 5 najvažnijih stvari koje bi trebalo znati o modelu XCeed: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsireland.jpg CarsIreland video: Test Kia Xceed

 

Veći od klasičnog Ceed-a, ali manji od odavno poznatog SUV modela koji Kia pravi - Sportage:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mobilautotv.jpg MobilAutoTV video: Proba Kia XCeed 1.0 T-GDI

 

XCeed nam se pokazao u svom pravom sjaju. Ovo je za nas auto sa stilom i dizajnerski savremen, a kao takav predstavlja alternativu tradicionalnim sportskim terencima.

Naše vozilo je imalo jednolitarski T-GDi benzinski motor sa tri cilindra i 12 ventila, 120 KS i 172 Nm obrtnog momenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijasat.jpg EmisijaSAT video: Kia XCeed vs Mazda CX-30

 

Danas upoznajemo novi CX- 30 što je u stvari maskirana Mazda 3 namenjena porodici. Dakle, ovo nije ni veći CX-3 ni manji CX-5 nego nabubrela ''trojka''. Nažalost ili na sreću, zavisi sa čije strane se posmatra, Mazda CX-30 gotovo da nema konkurente u ovom trenutku. Trenutno je jedini ovaj - Kia Xceed. Zapravo oba automobila su ono što je nekada Volkswagen pokušavao sa Golf mk.2 u Country verziji. Baš kao što je Mazda uzela ''trojku'', tako je Kia uzela novi Ceed i napravila XCeed. Za razliku od Mazde ovo je pravi nemački automobil. XCeed je gotovo istih dimenzija kao CX-30 i spolja i unutra, a razlike u su milimetrima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...