Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Renault Arkana / Renault Megane Conquest

Recommended Posts

Najavljen Renault Arkana

 

renault arkana.jpg

 

Renault je još ranije najavio da će svoju ponudu proširiti i novim SUV iz C segmenta, dok poslednja, zvanična informacija iz francuke kompanije kaže da će njegov naziv biti Arkana. Naziv Arkana je nastao iz latinske reči Arcanum (''tajna''), a radi se o SUV-Coupe modelu koji će biti dugačak oko 440 cm. Takođe, pred nama je sada i nova teaser slika koja pokazuje njegov zadnji deo. Automobil će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem sajmu automobila u Moskvi, što je nedavno i zvanično potvrđeno. Renault je u svom ranijem saopštenju naveo i da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije u Rusiji. Rusija će naime biti prva zemlja u kojoj će početi proizvodnja i prodaja ovog noviteta. Promocija će se održati 29. avgusta na sajmu automobila u Moskvi, a start prodaje se očekuje početkom 2019. godine.

 

renault suv coupe 2018.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Arkana na sajmu u Moskvi

 

renault arkana 22.jpg

 

Renault je još ranije najavio da će svoju ponudu proširiti i novim SUV modelom iz C segmenta, a zatim je prošle nedelje francuka kompanija saopštila da će njegov naziv biti Arkana. Sada tajni više nema budući da je Arkana danas i zvanično promovisan na sajmu automobila u Moskvi.

 

renault_arkana 1111.jpg

 

Doduše, u Moskvi je izložen predserijski automobil, ali će se produkcijski model od njega razlikovati samo u pojedinim detaljima.

 

renault-arkana 2.jpg

 

Naziv Arkana je inače nastao iz latinske reči Arcanum (tajna), a radi se o SUV-Coupe modelu koji se bazira na modifikovanoj platformi koju koristi Renault Kaptur za rusko tržište.

 

renault_arkana 111111.jpg

 

Arkana je dugačak 454 cm, širok 180 cm, visok 157 cm, točkovi su od 19 inča (bar na ovom predserijskom primerku), a nudiće se i 4x4 varijanta.

 

renault_arkana 11111.jpg

 

Renault je u svom ranijem saopštenju naveo i da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije u Rusiji. Rusija će naime biti prva zemlja u kojoj će početi proizvodnja i prodaja ovog noviteta.

 

renault_arkana 1.jpg

 

Start prodaje se u Rusiji najavljuje za prvi kvartal 2019. godine, dok će u Kinezima biti dostupan krajem 2019. Takođe, za sada nema planova o prodaji na evropskom tržištu.

 

renault_arkana 11.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro i serijski Renault Arkana

 

renault a 4.jpg

 

Renault će uskoro i zvanično predstaviti serijsku verziju Arkana koncepta (promovisanog na sajmu automobila u Moskvi prošle godine), a do tada su pred nama i procureli patentni renderii ovog vozila. Naziv Arkana je inače nastao iz latinske reči Arcanum (''tajna''), a radi se o SUV-Coupe modelu koji će na ruskom tržištui startovati još u prvoj polovini ove godine.

 

renault a 444.jpg

 

Nezvanično, jedan od motora u ponudi će biti i 1.3 litarski turbo benzinac.

 

renault a 44.jpg

 

Renault će Arkanu inače prodavati i u Kini i Brazilu (u Južnoj Koreji će biti dostupan kao Samsung XM3), uz najavu da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije u Rusiji. Na kraju i podsećanje da je Arkana dugačak 454 cm, širok 180 cm, visok 157 cm, a nudiće se i 4x4 varijanta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Arkana: novi detalji

 

191366-renault_arkana 11.jpg

 

''Najlepši ruski automobil'', ushićeno su pisali novinari u ovoj zemlji na dan zvanične premijere automobila koji se dugo očekivao. Samo delimično su u pravu. Kompaktni SUV-coupe Renault Arkana će se zaista praviti u fabrici u Moskvi, namenjen je ruskom tržištu, ali je reč o proizvodu francuskog automobilskog brenda.

 

191365-renault_arkana 1.jpg

 

Na prošlogodišnjem sajmu automobile u Moskvi, Arkana je predstavljena u formi koncepta spremnog za serijsku proizvodnju. Tada nije bilo previše informacija osim podatka da je kompaktni crossover-coupe dizajnirao tim predvođen Laurensom van den Ackerom.

 

renault_arkana 111.jpg

 

Uz početak serijske proizvodnje Renault je sada saopštio da je Arkana prvi model Alijanse na ruskom tržištu koji se bazira na modularnoj SUV platformi nove generacije, pri čemu je više od 55 posto komponenti šasije prvi put upotrebljeno. Arkana će dobiti novi TCe 150, turbo benzinski 1.33 litarski agregat snage 150 konja koji su zajednički razvili alijansa Renault-Nissan i koncern Daimler. Sa ovim motorom biće uparen X-Tronic automatski menjač i inteligentni sistem pogona na sva četiri točka (bazne verzije dolaze sa prednjim pogonom). Verzije sa pogonom 4x4 imaće zadnju multilink osovinu, a novost je i električni servo upravljač koji olakšava napor pri parkiranju za 40 posto. Uz klirens od 205 mm, crossover će dozvoliti i izlaske van asfalta. Početak prodaje je planiran za drugu polovinu godine kada će biti saopštene cene i konfiguracije verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijski Renault Arkana i zvanično

 

wqwqs36.jpg

 

Renault je danas u Rusiji i zvanično predstavio serijsku verziju modela Arkana, koji je u formi koncept vozila promovisan na sajmu automobila u Moskvi prošle godine.

 

wqwqs35.jpg

 

Naziv Arkana je inače nastao iz latinske reči Arcanum (''tajna''), a radi se o SUV-Coupe modelu koji će na ruskom tržištu u izdanju Edition One startovati po ceni od 1.419.990 rubalja (19.760 evra).

 

wqwqs34.jpg

 

U vesti se navodi da je Arkana napravljena na novoj modularnoj platformi, dok dimenzije vozila izgledaju ovako: dužina 4545 mm, širina 1820 mm, visina 1565 mm, međuosovinsko rastojanje 2721 mm i klirens 205 mm.
 

wqwqs33.jpg

 

Ovde i podatak da zapremina prtljažnika iznosi 508 litara odnosno 1333 litara sa oborenim zadnjim sedištima.

 

wqwqs32.jpg

 

U gami motora su 1.6 litarski atmosferski benzinac sa 114KS/156 Nm i 1,3 litarski turbo benzinski TCe agegat koji raspolaže sa 150KS i 250 Nm. U zavisnosti od motora, ugrađivaće se manuelni menjači sa 5 i 6 stepeni, kao i CVT X-Tronic automatska transmisija. Takođe, uz verzije sa prednjim pogonom biće dostupne i varijante sa pogonom na sva četiri točka.

 

wqwqs31.jpg

 

U opremi će se između ostalog naći i Easy Link multimedia sistem sa 8.0-inčnim ekranom osetljivim na dodir, Multi-Sense sistem sa tri moda (Eco, Sport i individualni My Sense), pa volan i sedišta sa grejanjem, Bose audio sistem sa 8 zvučnika, kao i Yandex.Avto, Android Auto, Apple CarPlay servisi.

 

wqwqs30.jpg

 

Renault će Arkanu kasnije prodavati i na drugim tržištima (u Južnoj Koreji će biti dostupan pod markom Samsung), uz najavu da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije u Rusiji. Prodaja dakle prvo startuje u Rusiji, a za proizvodnju se brine Renaultova fabrika u Moskvi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Arkana u Rusiji od 14.000 evra

 

renault arkana 003.jpg

 

Kako piše B92, u Rusiji je početkom jula počela prodaja prvog kupe-krosovera ove francuske marke. Renault Arkana za sada je dostupan samo na ruskom tržištu, i to po ceni koja startuje od 1.014.990 rubalja (oko 14.100 evra). Za taj novac dobija se model sa osnovnim paketom opreme ''Life'' i atmosferskim 1.6 litarskim benzincem od 114 konja. Motor je povezan sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, a snaga se prenosi na prednje točkove.

 

renault arkana 002.jpg

 

U standardnu opremu uključeni su i Pure Vision LED farovi, 17-inčne alu felne, fabrički Radio Connect audio sistem sa Bluetooth konekcijom, elektropodizači prozora, klima-uređaj.. Kupci takođe mogu da naruče verziju sa 1.3 litarskim TCe 150 turbobenzincem koji proizvodi 150 ks i koji je uparen sa X-Tronic CVT menjačem. U varijanti sa prednjim pogonom ova verzija košta od 1.229.990 rubalja (oko 17.200 evra), dok za opciju sa pogonom na sva 4 točka treba izdvojiti još 110.000 rubalja (oko 1.500 evra).

 

renault arkana 001.jpg

 

Renault Arkana u Rusiji se prodaje u tri nivoa opreme (Life, Drive, and Style), kao i u ograničenoj ''Edition One'' seriji. ''Edition One'' nudi najviše opreme i košta 1.499.999 rubalja (oko 21.000 evra) u opciji sa 4x4 pogonom, TCe 150 motorom i CVT menjačem. Renault Arkana se izrađuje u fabrici u Moskvi, a proizvođač tvrdi da je automobil konstruisan tako da može da se izbori sa slabijom putnom infrastrukturom i ekstremnim vremenskim i klimatskim prilikama koji vladaju u pojedinim delovima Rusije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Arkana od 2021. godine i na evropskom tržištu?

 

renault arkana 04.jpg

 

Renault želi da proširi svoju SUV ponudu na Starom kontinentu, a to će po svemu sudeći učiniti tako što će na evropsko tržište lansirati model Arkana!

Podsećamo, taj model je početkom godine premijerno predstavljen kao model za rusko tržište. Kako prenosi portal Vrele Gume, Kasai Koupai, jedan od čelnih ljudi kompanije Renault, nedavno je rekao da bi krosover Arkana mogao da stigne u Evropu već od 2021. godine. Međutim, u odnosu na model koji se prodaje u Rusiji, evropska varijanta će biti nešto unapređenija. Očekuje se i RS Line varijanta, ali i modifikacije na komandnoj tabli.

 

renault arkana 03.jpg

 

Naravno, i paleta motora će biti nešto drugačija. Tako se očekuje da atmosferski 1.6-litarski benzinac koji razvijati 112 KS (84 kW), a koji je dostupan u Rusiji, ne nađe svoj put do Evrope. Podsećamo, taj agregat je povezan sa petostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkovima. Njegovo mesto će najverovatnije zauzeti 1.3-litarski TCe agregat koji razvija 148 KS (110 kW). On će biti povezan sa X-Tronic CVT menjačem. Naravno, očekuju se i druge pogonske opcije. 

 

renault arkana 02.jpg

 

Oprema sa kojom se model Renault Arkana prodaje u Rusiji je i više nego solidna. On poseduje ekran ''infotejnment'' sistema dijagonale 8 inča, ambijentalno osvetljenje, Bose ozvučnje, klimu i slično. Tu su i brojni sistemi bezbednosti. Pogon na svim točkovima je dostupan kao opcija i košta 100.000 rublja, odnosno 1.554 evra.

 

renault arkana 01.jpg

 

Renault Arkana se u Rusiji prodaje po početnoj ceni od 14.340 evra. Taj model sa agregatom koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Daimler košta 17.378 evra. Ako zaista dođe do evropskog tržišta, u gami francuskog proizvođača će biti pozicioniran između modela Captur i Kadjar.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsung XM3

 

samsung 04.jpg

 

Nakon prošlogodišnje premijere Renault Arkane za rusko tržište, u Seulu je sada promovisana i njegova verzija sa Samsung znakom (Renault-Samsung je korejska filijala Renault-Nissan alijanse). Ovo je serijski Samsung XM3 koji je prošle godine prvo promovisan u formi predserijskog automobila XM3 Inspire.

 

samsung 03.jpg

 

Prodaja 4.55 m dugačkog XM3 će na korejskom tržištu startovati još tokom prvog kvartala ove godine, dok će za njegovu proizvodnju biti zadužena fabrika u Busanu.

 

200793-samsung 02.jpg

 

XM3 je u odnosu na rusku Arkanu dobio i nešto drugačiji kokpit, uz infotainment sistem iz novog Captura.

 

200794-samsung 01.jpg

 

U paleti Samsunga XM3 će biti 1.3 i 1.6 benzinski motori, pri čemu cena za baznu verziju u Južnoj Koreji iznosi (preračunato) 13.650 evra. Renault će Arkanu inače prodavati i u Kini i Brazilu, uz najavu da će ovim modelom ojačati poziciju u segmentu koji raste veoma brzo, kao i da će ovaj automobil sa međunarodnom dimenzijom otvoriti novo poglavlje u istoriji kompanije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promo video: Samsung XM3

 

 

 

 

Više o Samsungu XM3 pročitajte u prethodnim postovima teme na kojoj ste...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Megane Conquest: Coupe SUV za one koji ne mogu platiti premium

 

megane coupe01.jpeg

 

Coupe SUV-ovi su dosada uglavnom bili premium igračke sa visokom cenom. Renault sad uvodi promene jer sa Megane Conquestom tu ideju približava većem broju potencijalnih kupaca. Dugo se nagađalo da će coupe SUV Arkana koji je već u prodaji u Rusiji završiti i u ostatku Evrope, a ovo je i dokaz. Dizajn je gotovo isti, ali tu je i nova tehnologija.

 

megane coupe02.jpeg

 

Uz dva displeja među najvećim u klasi, vozačko mesto opremljeno je bogatom tehnologijom koja stavlja naglasak na kvalitet i udobnost.

 

megane coupe03.jpeg

 

Novi Renault Megane Conquest pokreću hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-TECH hibrid sa 140 konja, i 1.3 TCe sa 140 i TCe sa 160 konja uz 12V mikrohibridnim pogonom.

Tehnologija E-TECH već pokreće Clio, Captur i Megane, a u pitanju je Renaultova inovacija nastala na temelju iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tokom čijeg razvoja je prijavljeno 150 patenata.

 

megane coupe04.jpeg

 

Prodaja ovog modela počinje u prvoj polovini 2021. godine.

 

preuzeto sa - revijahak.hr

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Renault Arkana

 

SUV Coupe za oko 30.000 evra - nema mnogo takvih automobila za te pare:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cenovnik za Renault Megane Conquest u Srbiji

 

renault conquest.jpg

 

Uvoznik Renaulta za Srbiju je na svom sajtu objavio i cene za novi model Megane Conquest.

Najjeftiniji Megane Conquest u Srbiji je verzija ZEN TCe 140 EDC, sa 140KS, čija redovna cena iznosi 24.990 evra. Uvoznik odobrava i popust u visini od 1.000 evra, pa ovakav Megane Conquest košta 23.990 evra. Takođe, u ponudi su i hibidne verzije Megana Conquest, čije cene sa popustom startuju od 25.990 evra. Kompletan cenovnik, spisak serijske opreme i tehničke podatke za Renault Megane Conquest možete pogledati na sajtu uvoznika za Srbiju klikom ovde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

km77youtubelogo.jpg km77.com: Renault Arkana na testu ''severnog jelena''

 

Manevar izbegavanja

Prvi prolaz koji smo uspešno završili je bio sa 77 km/h. Slučajno je to bio najbolji pokušaj od svih koji smo napravili sa ovim vozilom.

 

Vozač se osećao veoma prijatno u reakcijama automobila jer je volan precizan, a ogibljenje pravilno podešeno. Elektronska pomagala za stabilnost ne zaustavljaju naglo automobil. Tokom jednog trenutka zadnji desni točak se podigao nekoliko centimetara od tla, ali to nije zabrinjavajuće. U istom manevru, Renault Kadjar nije podigao nijedan točak. Sa Kadjarom smo uspeli da uđemo u manevar većom brzinom, iako je izlazna brzina na kraju bila manja nego kod Arkane zbog elektronskih pomagala koja kod Kadjara agresivnije deluju. U svakom slučaju treba napomenuti da smo test Kadjara radili na starom asfaltu, a na novom Arkana. Odnosno, rezultati nisu u potpunosti uporedivi. Sa Arkanom smo pokušali i većom brzinom, ali auto nije mogao da prođe uspešno manevar izbegavanja. Generalno, Renault Arkana je jedan od SUV-ova u svojoj kategoriji koji su nam se najviše svideli ove godine zbog njegovih performansi.

 

Slalom

U ovoj vežbi Arkana se pokazala vrlo dobro. Ne naginje se previše, upravljanje prilično tačno.

 

Ceo video je sa ENG prevodom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Renault Megane Conquest

 

Renault je prvi masovni proizvođač automobila koji je u C segmentu ponudio coupe-crosover model. Da li je to Megane dobio svog Captura?

Sve je snimljeno u Zagrebu, i imajući u vidu da je ovo ustvari Renault Arkana preimenovana za evropsko tržište, moglo bi se reći - eto Arkana u Zagrebu :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mobilautotv.jpg MobilAutoTV: Promocija Renault Megane Conquest

 

Pogledajte regionalnu prezentaciju novog modela Renault Megane na našem tržištu, koji nosi ime Conquest. Možemo da kažemo da je kod nas stigao ''osvajač'', kako mu ime i govori. Po svemu sudeći osvojiće tržište svojom posebnom linijom u novom segmentu u kojem se Renault prvi put oprobao, i u koji je hrabro zakoračio:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Renault Megane Conquest 

 

Kad nije dovoljno biti SUV, već se postane SUV-Coupe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi test Perice Rajkovića na web portalu "AutoRepublika"

 

Renault Arkana (Conquest) 1.6 E-Tech/145 R.S Line – SUV, ali ne kao ostali


Renault Arkana je koncept kupeolikog SUV-a doveo na prag najširih narodnih masa, dok je do sada bio rezervisan samo za premium segment. Uvođenjem hibridne verzije 1.6 E-Tech/145 ujedno je postao i pristupačan tim istim širokim narodnim masama, spojivši ekonomičnost s atraktivnim dizajnom.

 

https://autorepublika.com/2021/07/17/renault-arkana-conquest-1-6-e-tech-145-r-s-line-suv-ali-ne-kao-ostali/

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Renault Megane Conquest

 

Zvao se on Arkana ili Megane Conquest - ovaj Renault je SUV coupe koji su mnogi priželjkivali, a sada mogu i da ga kupe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: Renault Arkana

 

Pogledajte zašto je ovaj auto ustvari i još više neobičan nego što izgleda:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre dve nedelje izmedju Velike Plane i Markovca, pored puta parkiran, u kvaru (propisno obelezen) testni primerak Arkane!

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2022. Renault Arkana

 

Renault Arkana je novi model u klasi SUV vozila gde se takmički sa npr. Mazdom CX-30 ili Volkswagenom T-Roc.

Konkretan auto na testu ima 1.3 turbo-benzinski četvorocilindrični motor i automatik sa dvostrukim kvačilom. Arkana na neki način podseća na podignutu limuzinu Megane...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pitstop.jpg Pit-Stop: Renault Arkana

 

Arkana (poznata i kao Megane Conquest) je krosover sa 1.3 motorom, 140 KS i menjačem sa dvostrukim kvačilom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...