CrackFox 16 Posted November 26, 2015 Jutros ga upalio kad ono zvuk da se najezis, lupa bas glasno , kad dam gas smanji se , tacnije prestane, u voznji se ne cuje, cim izbacim iz brzine lupkanje se pojavi . Vozio sam ga 5-6 mim do remonta jer sam imao posla u vezi reg nalepnice i bas pitam tamo nekog majstora da mi poslusa o cemu se radi. Prilikom paljenja opet isti zvuk ali na momente prestane ali kad stisnem kvacilo kao da se pojavi jos neki zvuk sitnog lupkanja , drugaciji od gore navedenog. Taj majstor mi kaze da je moguce da je nesto sa kvacilom . Nastavljam da ga vozim i posle sledecih 5 min voznje , kad se totalno zagrejao vise nema nikakvih problema, sve radi normalno ...Napominjem da to lupanje nije ni blizu zvuka nekog otkacenog lima ili slicno . 142000km je presao bravac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robin Hood 0 Posted November 26, 2015 Jel' trese pri paljenju i gašenju? Da ti nije otišao zamajac? Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 26, 2015 Ne. Evo sad ga vozio malo ohladjenog i nista se ne cuje . Videcu sutra ujutro kad bude hladan , pa sve i snimim sa telefonom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 576 Posted November 26, 2015 Mozda je otisao neki nosac motora.Vise se cuje, lupa sad kad je hladnije napolju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 26, 2015 (edited) Kako mogu da ih proverim? Edited November 26, 2015 by CrackFox Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvarnica 2 Posted November 26, 2015 Proveri remenicu radilice Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 576 Posted November 26, 2015 Je l' mozes otprilike da provalis odakle dolazi to lupanje?Najbolje kod majstora, a ako znas sta radis mozes i sam.Ako je nosac kod akumulatora isti/slican kao na Stilu, mozes da ga nategnes necim(pajserom npr) i vidis da li ce lupanje prestati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 26, 2015 Danas se vise nije desavalo, jos treba da ga uterem u garazu pa cu videti ili sutra ujutro.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 660 Posted November 26, 2015 Meni sve to deluje da je zamajac odradio svoje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 27, 2015 Danas takodje nema lupanja, nista mi nije jasno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 28, 2015 Ako je problem do zamajca jel taj problem mora konstatno da se primecuje prilikom svakog paljenja tj svake voznje ili moze biti slucaj kao kod mene, samo jednom i ovih 4-5 dana nista za sad? Quote Share this post Link to post Share on other sites
majstormica 25 Posted November 29, 2015 Probaj da upališ i ugasiš auto sa i bez kvačila pa vidi da li ima razlike, odnosno da li je bučniji bez kvačila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted November 29, 2015 Ili, drži auto na tzv. ''vagi'' (može i na ravnom, ne mora na uzbrdici), da vidiš pojavljuju li se tada neke vibracije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
majstormica 25 Posted November 29, 2015 Ili dođi na redovno okupljanje... Haha Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20194 Posted November 30, 2015 Takozvana "redaljka" iliti forumski konzilijum . Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 30, 2015 (edited) Kad je i gde ?Danas cu probati paljenje bez i sa kvacilom i "drzati auto na vagi" pa javljam sta se desava. Samo da nadjem vagu Edited November 30, 2015 by CrackFox Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dezurni 399 Posted November 30, 2015 Probaj i da ga ugasiš bez kvačila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted November 30, 2015 (edited) Gasenje i paljenje bez kvacila identicno kao i sa kvacilom. Nema nekog jaceg podrhtavanja koje bi mi bilo cudno. Onaj dan kad mi je u leru lupkao vise se moglo manifestovati u pojacanom zvuku lupkanja nego u nekom podrhtavanju .Da li ovo odbacuje mogucnost loseg zamajca?Nisam jos jer ne znam kako , proverio remenicu radilice.Kod majstora sam mislio otici tek kad se problem desi posto sam mu vec objasnjavao ranije za neke problemcice koje sam imao a kod njega se nisu pojavili.... Pomislice da sam lud , ko onaj ludak iz "Automehanicarske radionice " Edited November 30, 2015 by CrackFox Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zhorz 104 Posted December 8, 2015 kako se zavrsi lupkanje? kao sto je i pocelo? iznenada?da nije bilo nalet loseg goriva/prljavstine pa ti je sve pocelo da skace i lupa u tpm trenutku i sada otislo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted December 8, 2015 Nemam pojma sta je bilo ali verujem da nista nije ozbiljno cim mi se od onog puta vise nije desavalo. Nadam se da je kako kazes nalet loseg goriva . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dule 021 708 Posted December 10, 2015 Nisi rekao da li je dubok zvuk ili visok.Zna i dizna da zapuca tj. da se solidno cuje prilikom rada.A da je zamajac onda bi se i sad cuo,da je remenica radilice i sad bi se cula dok dizna zna da zastepa pa da probije.Ne znamo kakav je to zvuk ali takodje zna i remenica alternatora da pravi neprijatne zvukove.A na kraj krajeva mozda ti je klapnica usisne grane upala u cilindar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted December 10, 2015 (edited) Vise je bio visok zvuk kao neko klepetanje da se ne izrazim pogresno ali opet nije ni visok jako, ne znam kako da obajsnim i to samo u leru . Posle voznje u hladnom stanju 5min ugasio sam ga i ponovo upalio imao je isti zvuk ali ubrzo kad se zagrejao motor prestalo je da se cuje i evo do dan danas nije se pojavljivalo. Desava mi se u zadnje vreme da je volan poceo da trese na 120km i nesto mi potrosnja skocila sa 4,6-7 na 5,1-2. Takodje punjenje alternatora mi je 3,8 a bilo je 4V. Ne znam zasto ovo i spominjem Edited December 10, 2015 by CrackFox Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted December 12, 2015 Opet se pojavio taj zvuk u toku voznje, ali sad kao da nesto negde cese, zulja ali opet je zvuk tog nekog "klepetanja" i menja se zvuk kad stisnem i pustim kvacilo. Kad sam parkirao prestalo je i dok sam ga uparkirao u garazu zvuk se promenio u jako kliktanje koje je dolazilo sa zadnje strane motora blize soferki na sredini . Ubrzo se i to smirilo i opet radi normalno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8114 Posted December 12, 2015 Ma dizna neka garantovano. Meni na kombiju jedanput na prvom paljenju posle generalne pocela da bije brate jao cekicem u nakovanj da udaras. Bas takav zvuk. Doduse i brz je bio, ono pratio rad motora Quote Share this post Link to post Share on other sites
CrackFox 16 Posted December 13, 2015 Jel onda dizna(e) uzrok povecane potrosnje? Sta mi je sad za ciniti? Quote Share this post Link to post Share on other sites