Vladica93 0 Posted March 22, 2013 cao svima,interesuje me jedna stvar...da li je moguce ubaciti u fiat bravo 1.6 16v ,96 godiste (motor od alfe 1.9 jtd od 110 ili 116 ks)???hvala unapred... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted March 22, 2013 Sve je moguće, ali se ne isplati jer treba da menjaš sve, ne samo motor. Imaš li menjač od tog JTD-a? A, nije ni menjač jedino što ti treba...ni blizu.Prodaj Bravo 1.6 i kupi onaj sa JTD motorom. Manje para će te koštati razlika u njihovoj ceni (jer je onaj sa JTD motorom mlađi) nego pare koje bi uložio u bilo koju intervenciju tog tipa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vladica93 0 Posted March 22, 2013 ali fora je sto ja hocu onaj od 110 ks ili 116...a koliko ja znam u bravu jtd ima samo od 105 ks... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted March 22, 2013 Ista je stvar. Ne isplati se, nije pametno nikako, treba brdo stvari, nije to samo izvadim jedan i stavim drugi motor.Prodaj Brava 1.6, dodaj malo više para i kupi Stila JTD 115. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vladica93 0 Posted March 22, 2013 fora je sto sam sredio auto skroz...jedino me zeza plin nesto pa sam zato planirao da zamenim motor ili da menjam auto...nije mi sekvent plin pa hoce da detonira i malo mu veca potrosnja:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3673 Posted March 22, 2013 Ulozi koji dinar pa sredi sekvent i neces razmisljati o JTD ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sindrom 18 Posted March 23, 2013 Bolje ni ne razmisljaj o tome da ne bude "skuplja pita od tepsije". Lepo ti ljudi rekose. Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2767 Posted March 24, 2013 Ako izvadis, 1.6 16v ces lako prodati, ide sraf na sraf u Yuga Quote Share this post Link to post Share on other sites
tihibb 0 Posted March 24, 2013 e a ja sad imam malo drugacije pitanje...imam neku konbinaciju da kupim mareu 2.4 jtd za neke manje pare,pa me interesuje jel komplikovano ubaciti u nju 1.9 jtd ??? i isplati li se to ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bukvic 0 Posted March 24, 2013 Šta vam je ljudi, nije bre to jugo odviješ par šrafova i par creva za vodu i jednu žicu i ajmo motor napolje. U novija kola sve je to izvodljivo, ali mora se sve prebacivat i motor i menjač i kompletna elktroinstalacija pa tabla pa ta prepravka izađe kolko se može kupiti ceo fiat bravo.Dakle može svaka kombinacija ukoliko je vlasnik spreman da ulaži 2000+eur. Jesam malo lupio ali ne mnogo. Precizno se ne zna jer ja ne znam nikog da je tako nešto radio, a neverujem ni vi da znate da je neko tako nešto radio. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8114 Posted March 24, 2013 Kao sto rece kolega bukvic, ukratko i prosto receno-MNOGO velika glavobolja! Jedino da imas oba auta pa da pakujes jer ti treba hiljadu stvari, razlikuju se trapovi, verovatno menjaci a oni povlace i poluosovine, hladnjaci, el instalacija, ecu, pa onda i brava za paljenje, itd.... A i najbitnije je to da je se skoro nesto menjalo oko atesta, tako da je sada i pitanje da li to uopste moze da se uradi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zoranic MNE 0 Posted April 3, 2013 Ako imas nekog prijatelja koji je dobar majstor,svakako je izvodljivo. Ako si siguran da ti je dobar prijatelj i nece te odrati,nego ti pomoci.A i Bravo JTD sa standard mapom od 115ks bi bio zvijer,a da se cipne no comment. Ja sam gledao Fiat Tipo JTD ! Cak sam gledao staru Ladu 1300, sa ubacenim TDI motorom iz Golfa 3. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SikterBre 31 Posted April 4, 2013 Prodaš 1.6, kupiš tog 1.9 JTD i čipuješ ga i podigneš mu snagu da ide još bolje od tog od 116ks i to je najjeftinije rešenje Quote Share this post Link to post Share on other sites