totti 13183 Posted September 23, 2013 Ako je u njemu Opelov menjač, uopšte me ne čudi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3433 Posted September 23, 2013 Zar nema i GP Opelov menjač? Kod drugara u 1.9mjet piše ispod kožice menjača Opel, e sad da li je fabrički ili je palo neko budženje u inostranstvu to već ne znam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Coo 1 Posted September 23, 2013 Ovo postaje posao za Duleta Savića Quote Share this post Link to post Share on other sites
sencci 0 Posted September 23, 2013 (edited) Zar nema i GP Opelov menjač? Kod drugara u 1.9mjet piše ispod kožice menjača Opel, e sad da li je fabrički ili je palo neko budženje u inostranstvu to već ne znam.Tako je to danas, nema cistokrvnih, sve su to neka ukrstanja koorporativnih trzisnih i drugih kombinacija ispod haube, ti meni motor ja tebi mjenjac Edited September 23, 2013 by sencci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Madra 41 Posted September 23, 2013 sencci, pa kada će ta kupovina? Nemoj da se rasplinjavaš, da li može ovo ili ono, odluči se šta ćeš pa se fokusiraj na konkretan model, jer je teško naći dobar polovnjak. odluči se i za klasu B ili C, razlika je osetna, u komforu, prostoru i nared i pozadi, prtljažniku, kvalitetu materijala, udobnosti sedišta, pa i u bezbednosti, a pogotovo ako putuješ i van grada i imaš porodicu. Ja bih uvek prednost dao C klasi ako za zaista malo više para može da se kupi. sa srećom! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sencci 0 Posted September 23, 2013 Nije velika razlika u cijeni polovnjaka B i C segmenta. Auto se ne kupuje svaki dan tako da je, kao sto kazes, bolje ici na C segment. Najvise sam se fokusirao na Fokusa II 1.6tdci. Gdje god sam citao (domaci i strani sajtovi, strucnjaci, testovi, recenzije, licna iskustva ljudi...) za njega su se vecina slozili da je kvalitetan auto tj. da je ispred onih u konkurenciji koje ja gledam (C4, 307, Megane, Astra..) sto se tice performansi/ voznih karakteristika/stabilnosti/ a posebno pouzdanosti.. Astra je navodno isto dobra, ali subjektivno ne svidja mi se njen dosta "hladan" dizajn unutrasnjosti i to sto nema klasicni pokazivac temperature motora (ali kad bih bio siguran u ocuvanost i sve ostalo, nebi bjezao ni od nje). 307 je auto koji mi se svidja, isti je i motor kao kod focusa, meksi je i udobniji, to su njegove prednosti, ali cujem da su francuzi dosta njeznog vjesanja za nase ceste i mozda malo skuplji za odrzavanje (ali ni od ovog auta nebih bjezao kad bih bio pouzdano bio siguran u ocuvanost primjerka)... Na kraju, u C segmentu nekako, Focus II izgleda da ostaje najbolje rjesenje, cekati neki dobar primjerak... ps. steta sto je kod nas veoma slaba ponuda novog Bravo, pa ga tesko mogu uzeti u razmatranje...Sve u svemu, idem vise na C segment kao prioritet.. Ali, na kraju uvijek je tu u rukavu dobri Grande Punto ako kojim slucajem ipak prevagne B segment Quote Share this post Link to post Share on other sites
sencci 0 Posted September 25, 2013 Zna li neko nesto vise o Focusu 2.0TDCi? Ciji je to motor, kakav za odrzavanje? Vidim da ima strasne performanse, ali jeli ipak bolje ici na ekonomicniji 1.6TDCi?http://www.cars-data.com/en/ford-focus-2.0-tdci-futura-specs/14070 Naletio sam na jedan na oglasuhttp://euroauto.pik.ba/artikal/3490107/ford-focus-2-0-tdci-klima-5-vrata/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3433 Posted September 25, 2013 Nemoj me 100% držati za reč, ali misilm da je to isti motor kao i u 407, C5,C6, Mondeu i družini. Ja bih pre išao na 1.6 90ks Focusa zbog evenutalnih kvarova na motoru i menjaču, mada verujem da ovaj ide kao blesav. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 Ide kao blesav, isti je motor kao u Pežoima i Citroenima (nije isti u Mondeu), imao sam ga u 307-ici. Taj motor sa RHR oznakom u Pežou važi za odličan, ali se i ja slažem sa Igorom - nemaš potrebe za tako nečim Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 25, 2013 Moj kum vozio Mondea 2.0 dizel, ali ne znam oznaku i ne znam koliko konja, ali mogu da saznam. Kaže da nikad nije uradio pametniju stvar od kupovine tog auta, iako je plaćen dosta pre jedno 5,6 godina. P.S. A prodao je Alfu 147ti sad skoro, za 3900e. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 U Mondeu Mk3 2.0 tdci je čisto Fordov motor, dok je u Mk4 Pežoov, ali nije isti kao taj od 136 ks. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sencci 0 Posted September 25, 2013 Ide kao blesav, isti je motor kao u Pežoima i Citroenima (nije isti u Mondeu), imao sam ga u 307-ici. Taj motor sa RHR oznakom u Pežou važi za odličan, ali se i ja slažem sa Igorom - nemaš potrebe za tako nečim Nije lose imati visak snage na putu ovaj crni mi izgleda bas dobro, ako je dobro odrzavan ne cijeni ga puno. Ali to znaci i malo vecu potrosnju, vjerovatno i skuplje odrzavanje od 1.6tdci (posebno od onog sa 66kW 90ks koji nema FAP filter, ni plivajuci zamajac). Pa tu je i cijena registracije. E sad ne znam kad se sve sabere jeli puno velika razlika da bih ga izbjegao. Danas se finansijska strana ne smije zanemariti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3433 Posted September 25, 2013 Nažalost mislim da će ti biti sa tim 2.0tdci isto kao sa drugarom kada je tražio Ibizu 1.9tdi 130ks. U principu je to odličan motor, ali džabe kada nema apsolutno nijedna koja nije užasno izgažena i rasturena. Čak smo i pitali par ljudi kako je vožena i svi kažu da auto nije uzet da bi se vozio u 6.brzini 90km/h Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 25, 2013 Nemoj da ga plašiš. Ni moja Alfa nije kupljena da bi se vozila samo nizbrdo, pa sam ja ipak našao jednu finu, za koju su mi i majstori rekli da je dobra, da nije preterano maltretirana, itd..Znači, drži se one zlatne: Ko traži, taj i nađe.Najbolje bi bilo da uhvatiš nekog majstora pod ruku, izabereš kod kuće 4,5 automobila koje ćeš da pogledaš, i kreneš sa tim majstorom od jednog do drugog. Kada završite obilazak, konsultujete se, i pazariš ono što ti se učini najbolje, a majstoru daš jednu dnevnicu. Tih 20e što ćeš dati majstoru da ide sa tobom, može da ti uštedi mnogo kasnijih izdataka pod pretpostavkom da slučajno izabereš loš auto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 (posebno od onog sa 66kW 90ks koji nema FAP filter, ni plivajuci zamajac). Svaki Focus 1.6 tdci ima plivajući zamajac. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sencci 0 Posted September 25, 2013 (posebno od onog sa 66kW 90ks koji nema FAP filter, ni plivajuci zamajac). Svaki Focus 1.6 tdci ima plivajući zamajac. Ok, onda je do mene tj. negdje sam pogresnu informaciju procitao u vezim sa zamajcemOstaje i dalje da mi je B segment prioritet, ali zelio bih cuti vase misljenje i o ovoj ponudi koju imam. Covjek mi nudi GP 1.9mjet, to je ovaj http://www.pik.ba/artikal/5656371/fiat-grande-punto-1-9mjt/ u zamjenu za mog punta Mk1 uz doplatu. Inace ga samog cijeni 9300KM (4700e), a u zamjenu za mog bi ga dao uz 7500KM (3800e) doplate. Sta biste vi ucinili da ste na mom mjestu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 25, 2013 Taj GP ima motor kao moja Croma. Dobar je to motor, samo nije baš tako mala potrošnja kao što kaže. Druga stvar, napsao je u oglasu da se auto ne vozi zimi, a daja uz njega i zimske i letnje gume. Šta će mu zimske onda ?Kakvog Punta imaš, koje godište i u kakvom je stanju ?Ako je u oglas stavio 9300km, dao bi ga za 9000km. A tvog Punta ceni baš malo onda, ako traži celih 3800e doplate. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3433 Posted September 25, 2013 Što se Focusa 1.6tdci 90ks tiče i ja sam mislio da nema plivajući zamajac. U stvari ima ga, ali ne crkava tako lako kao na drugim kolima pa su počeli ljudi da smatraju da ga ni nema Ja bih ovaj GP dobro pretresao i više puta pogledao. Čovek priča gluposti. Dynamic nikako nije najjača oprema, a ovo u kolima je daleko od najjače. I kad je tako fino čuvan kako mu je crkao plivajući posle 160 000? Jedino ako ga je neki taksista čuvao samo po gradu. Po meni je ovo dosta jaka cena za za skoro 8god star auto koji vrlo verovatno ima preko 200 000. I jel menjač izlizan ili su dve boje na ručici? Ako ti se dopada pogledaj, ali nije mažen definitivno kad je zamajac zveknuo posle 160 000 ako je to prava kilometraža @Bogisha koliko tvoja Croma ima i jel fabrički zamajac? Čisto da uporedimo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 25, 2013 Moja Croma je 2008. godište, ima plivajući, 188 hiljada je prešla, i nije crkao zamajac. I da, i ja bih ga doooobro pretresao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3433 Posted September 25, 2013 A još je i taksi. A ovaj ga je mazio i pazio pa opet je već crkao. Zato i kažem da mi je dosta nerealna kilometraža Iskreno, da ja gledam GP i objektivno odlučujem verovatno bih uzeo 1.6mjet ili 1.3 90ks ako bi se smanjila cena tog famoznog zamajca barem na 35000din. Ipak je GP dosta lak i sa tih 90ks ide jako fino, a 1.6 mu je možda i najbolji odnos performasni i potrošnje Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 Što se Focusa 1.6tdci 90ks tiče i ja sam mislio da nema plivajući zamajac. U stvari ima ga, ali ne crkava tako lako kao na drugim kolima pa su počeli ljudi da smatraju da ga ni nema Upravo tako Verovatno je već pisano o tome, ali trajanje plivajućeg zamajca je direktno povezano sa načinom i uslovima vožnje, baš kao i korpa/lamela.Potpisivanje, nagla ubrzanja iz niskih obrtaja, gašenje automobila prilikom kretanja, paljenje/gašenje auta bez pritisnutog kvačila - sve to utiče na skraćivanje veka trajanja plivajućeg zamajca.Kod auta iz uvoza ne može se biti siguran iz razloga što se većinom ne zna prava kilometraža, a i ne zna se da li ga je prethodni vlasnik već menjao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted September 25, 2013 Uzmeš Mondeo 2.0 TDDI tu nema ništa što može skupo da te košta. Turbina najskuplja. sve ostalo možeš sam na parkingu da rasturaš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 Turbina mu jako retko crkava, ali je zamajac sklon tome. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted September 25, 2013 Kažu da ga TDDI nema, čak i vlasnik se kune. Nego hoće sad da menja savršeni Mondeo za Alfu 147. Ovaj mu sada velik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13183 Posted September 25, 2013 Ima ga 100%, ali neka živi u zabludi Quote Share this post Link to post Share on other sites