petkovicnikola34 0 Posted September 6, 2011 Posto vec odavno trazim Punta mk1 naisao sam slucajno na jednog, medjutim taj punto je nekada bio sluzbeni "VAN" i sada su ugradjeni zadnji sicevi i uradjen je atest,znaci sve oko papira je u redu. Taj punto je 1998. godina i presao je oko 200.000km. Prodaje ga vlasnik koji odlazi u inostranstvo za cijenu nesto vecu od 1000 evra , ali ja se bojim da je to veoma razdrndano iz razloga sto svi znamo kako se voze sluzbena vozila. Sta mi vi preporucujete . Unaprijed hvala na odgovorima! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 436 Posted September 6, 2011 Imam na odrzavanju puno sluzbenih automobila koji su u boljem stanju od privatnih. To sto je bio sluzb. nista ne mora znaci.Treba ga dobro pregledati i to je to. Koji je motor unutra?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted September 6, 2011 to što je službeni ne mora da znači da je krš, a 200.000km za 1.2 motor nije puno..ali pošto kažeš da je bio van, pretpostavljam da je motor 1.7d..taj motor sa tom kilometražom ja nikad ne bih uzeo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
petkovicnikola34 0 Posted September 6, 2011 u njemu je 1.1 motor sa 40kW i 55KS Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 436 Posted September 6, 2011 To je dobar motor...samo neka ti neko dobro pregleda auto pre kupovine. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted September 6, 2011 da, ustvari sam i ja mislio na 1,1 motor..imao sam 1,1 Fire u Fiat unu, prešao je 300.000 i tek onda počeo da pokazuje znake umora Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcony 0 Posted September 19, 2011 Proveri ti njega limarijski, tj. da li je imao veca ostecenja i sl. Mislim da 200.000km nije puno za taj motor, samo ako je prava kilometraza! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted September 20, 2011 Ja sam do sada imao par komada 1.1,lickao,sredjivao,malo vozio,mislim da sam negde vec to pisao,ali nije bitno.Svi su bili 98 god i svi su bili u proseku sa oko 200000km predjenih.Gledaj im pod sajtne,zna da pusta,ali ako je hiljadu eura,to se isplati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonelyeagle2005 0 Posted October 6, 2011 Zanima me kako se pokazao u odnosu na punto sa obicnim motorom? Da li je mnogo skuplji za odrzavanje,koliko je veca potrosnja, druge mane i prednosti?Tacnije ovaj sam gledao: http://www.polovniautomobili.com/oglas972234/fiat_punto_sporting Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted October 6, 2011 Nema plin, nije registrovan, stanje enterijera se ne vidi. Mislim da ne vredi te pare. Ja sam kupio ne registrovan mk2 1,2 16v HLX za 2100 pa uporedi. Motor je odlican, startniji je i trosi od 5,5-7 litara normalne voznje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonelyeagle2005 0 Posted October 6, 2011 A cena i tezina odrzavanja u odnosu na obican? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted October 6, 2011 Nema posebne razlike. Taj motor je vec vrlo rasprotranjen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lonelyeagle2005 0 Posted October 6, 2011 ok,hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
integralac 2564 Posted October 7, 2011 posebno ima dobru muziku Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted October 7, 2011 i ja se slazem za muziku! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jasmin1989 0 Posted March 22, 2012 (edited) Pozdrav drugari nov sam na forumu pa se nadam da cemo se druziti.Planiram da kupim punta mk1 1.1 ili 1.2 sa ugradjenim plinom pa me interesuje kakav je po pitanju odrzavanja koje su mu mane i kako se ponasa na auto putu posto mi ne bi sluzio samo za grad...hvala unapred Edited March 22, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted March 22, 2012 održavanje najjeftinije u klasi, izraženih mana nema mada su svi već dosta godina nakupili.. Nije baš za autoput, ali može da posluži, mesta za dvoje putnika ima više nego dovoljno, sedišta imaju dobar naslon a položaj sedenja i volana meni odgovaraju bez ikakvog podešavanja.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jasmin1989 0 Posted March 22, 2012 Ok,znam da je gradski autic nadam se da moze oko 120 na auto putu bez mnogo mucenja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted March 22, 2012 Onda gledaj da kupis 1.2/16v ili sa multipoint ubrizgavanjem 1.2/8v.Dosta mu znaci od obicne varijante 1.1/8v. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jasmin1989 0 Posted March 22, 2012 majstor mi reko da bezim od tog sa 16v kaze da je dosta bolji ovaj sa 8v i da je jeftiniji za odrzavanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted March 22, 2012 ma nećeš tog 16v ni naći, retki su, ali nije baš tolika razlika u održavanju da treba da bežiš od njega.. Lepo je imati te ventile i konjiće u puntu, pogotovo na autoputu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted March 22, 2012 Nista,posto ti je rekqao majstor,ti kupi 1.2/8v sa 4 dizne i to je to,samo nemoj mnogo da ocekujes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted October 29, 2012 Kao i svako u ovoj zemlji jos jedan prijatelj prvo postao vlasnik pa se sad raspituje da li valja, u pitanju je punto mk1 iz 1999 godine, 1.7 dizel, sa navodnih 140000 na satu, generalno u ok stanju, ali ako ima neko neku rec da kaze o motoru, o odrzavanju i o mogucim problemima neka kaze, inace auto je uzeo uz fantasticne uslove, dao svoj koji je isao bukvalno na 3 tocka i doplatio i ima jos neke rate da plati ... pa sad ga zanima jel se zakucao do daske ili ima sanse da je auto ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7482 Posted October 29, 2012 Pa valjda ga je gledao pre kupovine, odkud mi znamo da li je ok ili se zakopao do daske. Svaki auto kada je u dobrom stanju je dobar auto, znas to i sam. Kada uzmes i dobrog jugica slatko se navozas sa njim, a kada je nesto lose, onda ne valja pa ni da je Maybah.Ja jedino mogu da kazem da je taj 1,7d i td najgori motor koji je Fiat napravio, i sto mozes da vidis i sam da puntici sa tim motorom nemaju nikakvu cenu, skoro kao jugo. Ostalo sto se tice limarije i mehanike je ok., Fiat ko Fiat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted October 29, 2012 Izvini, nisam lepo napisao sta me zanima, naravno da ne moze niko ovde da zna u kakvom je stanju taj auto, ali mislio sam generalno na probleme koje ima taj model sa tim motorom ... lepo si mi ti napisao, al ce da se obraduje kad cuje ovo oko motora ... on vozi normalno i jugo mi je bio ok jer ne juri neki luksuz, samo sto su ga stigle godine pa je morao da ode Quote Share this post Link to post Share on other sites