kanjizares 0 Posted November 20, 2010 Cao svima, ja sam ovde nova i trebala bi mi pomoc.Zanima me da li moze da se zameni tj.da se umesto I.C.S.-a bez navigacije stavi I.C.S.sa navigacijom??? Kupili smo skoro Lancia Lybru 1.9JTD i ne radi nam ICS u smislu da uopste nece da svetli displej. Skinuli smo ga i videli da neki kablovi fale da bi se u njega utakli npr.sa zutom plastikom tj.mostom,a u donja dva nazovi,slota nema nista (ni crni ni zeleni most), a pored toga ima visak beli most iliti plastika. Gledajuci seme dosli smo do zakljucka da je neko pokusao da uglavi taj ICS sa navigacijom a fabricki je auto bez navigacije Hvala puno!Forum je ODLICAN i HVALA svima koji pisu na njemu, puno pomazu!!!Ocekujem vase odgovore u nadi Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted November 20, 2010 Sta je sada na autu ICS sa navi ili bez? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kanjizares 0 Posted November 20, 2010 ICS koji nema navigaciju a sa navigacijom izgleda ovako to je moj zakljucak U mojoj stoji sa navigacijom ali je to neko od prethodnih vlasnika pokusao da nabudzi jer fabricki nema ugradjen ICS sa navigacijom Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted November 20, 2010 Uf, mislim da tu ima mnogo posla.. Zuti konektor ti je za Bose woofer.Beli konektor , taj viska ,je po meni E60(mislim da je to glavni konektor za rad displeja) ali kod verzije sa Navi je drugaciji konektor i nije beo nego zeleni ili crni (postoji na semama E60 A i E60B)Vezivanje konektora bez navigacijeKonektori sa NAVikonektor E60 beliKonektor E60BU principu treba ti dooobar elektricar i ove sheme i da se to sve raskopa, nije bas ni jednostavno a i razlikuju se zice na konektorima po modelu lybre i opremi (bose, telefon itd).. P.S. a jeste li ipak razmisljali o opciji da pokusate kupovinu polovnog (ili zamene za ovaj koji imate)No NAvi polovnog uredjaja na nekom otpadu pa "plug&play" ?PA i nisam vam mnogo pomogao ali eto razmotrio sam problem Quote Share this post Link to post Share on other sites
kanjizares 0 Posted November 20, 2010 Da,da u pravu si, iskopala sam te seme i,izmedju ostalog,tako provalila da to nije njen original pomislila sam da je mozda nekom sa foruma vec palo na pamet da uradi isto to sto je pokusano u ovoj mojoj Lybrici i da je uspelo..bilo bi super da ima takvih mada,iskreno sumnjam po broju kablova da moze da se nabudzi..ali ko zna sta sve nas covek moze da napravi (i pokvari ) Nismo razmisljali o kupovini ili zameni za polovni, ne znam ni gde bi moglo da se nadje a da nije ebay, prvo bih da vidim da li ovo ikako moze da se nabudzi, greota mi da nema tu navigaciju pa i telefon, a ako bas ne moze onda nema druge nego da promenimo Hvala na razmatranju, svaka ideja je dobrodosla Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted November 20, 2010 Navigacija ne radi u Srbiji (nema karata) a telefon je dobra opcija ali za sve to ti treba osim ICS i antene za GSM i GPS.Probaj telefonom neke otpade koji su vec pominjani na forumuhttp://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=5602 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted November 20, 2010 Za telefon jos treba i mikrofon,koji se nalazi u plafonjeri svetla,to jest treba ti komlpet ta plafonjera,iznad unutrasnjeg retrovizora.a uz mikrofon ide i njegova instalacija itdsve u svemu pokusaj da nadjes polovan uredjaj koji tebi odgovara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kanjizares 0 Posted November 21, 2010 Kad bolje razmislim uz vasu pomoc komplikovano je to budzenje i onda je izgleda najbolje kupiti drugi.. Grazie 1000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted November 21, 2010 Svi smo mi malo proplakali oko te navigacije (nepostojanje mapa i sl) Quote Share this post Link to post Share on other sites
vimpi 0 Posted January 3, 2011 Pozdrav ljubiteljima LancieZanima me može li se kod vas pronaći polovan ispravni I.C.S. za Lybru sa navigacijom.Ako ima, bilo bi dobro da se zna i broj šasije s kojeg je skinut ili kodovi.Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9703 Posted January 3, 2011 PozdravDobrodošao na Forum Ako hoćeš da postaviš Oglas, onda ovde:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showforum=25Imaš i ovu temu sa svakim iole većim otpadom u Srbiji:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=5602 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted February 3, 2011 @Sunnyevo pojavio se obican ICS bez NAVIGACIJE A koliko vidim imate odmah i kupca za vasu sa NAVI Pozdrav ljubiteljima LancieZanima me može li se kod vas pronaći polovan ispravni I.C.S. za Lybru sa navigacijom.Ako ima, bilo bi dobro da se zna i broj šasije s kojeg je skinut ili kodovi.Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted January 2, 2012 (edited) Da li je netko pokuša zamjeniti dva radija, onaj bez navigacije onim s navigacijom kao i sve šta ide u paketu s njim. Radio + cd changer + ono čudo ispod changera za navigaciju + antena ako treba. da lije već sve predviđeno za navedeno ili nije baš jednostavno? Edited January 3, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted January 2, 2012 (edited) Mislim da ti osim GPS antene treba i GSM antena jer je integrisan i telefon u sklopu ICS sa NAVI.A evo gde se pisalo o tomehttp://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=44805&st=0&p=715649&fromsearch=1entry715649 Edited January 2, 2012 by bglion Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted January 3, 2012 E super, malo ću proučiti. Imam priliku uzeti komplet pa me zanima da lije komplikacija sve to pospajati. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted January 3, 2012 Milslim da bi ti najbolje bilo da se odrekneš 100 e i kupiš pošten Prestigio ili neki drugi, koji je nezavistan od radija. Em što ćeš da sačuvaš božanstven radio, koji ti (verovatno) perfekrno radi, a drugo što ćeš uz novi navigacioni monitor (koji će ti stajati bilo gde po želji na instrument tabli), dobiti i bolju rezoluciju slike, i bolju komunikaciju...glasovne informacije, a možeš i da ga skineš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted January 3, 2012 Ma imam ja navigaciju, nego onako bez veze, da vidim da limože ići ali koliko vidim nije to baš jednostavno. Zanimljivija mi je mogućnost korištenja telefona. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 15 Posted January 3, 2012 Bolja ti je opcija neki zaseban handsfree car kit i ne komplikujes sebi zivot. Onako bi morao da imas poseban broj u kolima, komplikacija u najavi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted January 4, 2012 Zanimljivija mi je mogućnost korištenja telefona.Jeste to je OK,ali ne zaboravi da to mora da bude posebna kartica tj. poseban broj. Kartica mora da bude cela, veličine kreditne kartice ili lične karte, tako da otpada varijanta da povremeno ubacuješ svoju GSM karticu. Tako, kad te neko traži, nikad ne zna da li da te zove na broj u kolima ili na broj mobilnog. I naravno u 99,999% slučajeva ljudi te zovu na mobilni. Ti možeš da pozoveš naravno. Sve u svemu jeste cool, ali nije baš savršeno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted January 4, 2012 Sto se tice kartice, postoji i varijanta da se ova koja se sad koristi klonira i dobije duplikat. Posto naravno ne mogu biti obe online u isto vreme, taj duplikat bi recimo stajao sve vreme u kolima i kad se ulazi u kola, potrebno je mob ugasiti (ili cekirati airplane mode) i upaliti ICS sa klon karticom. Kako god okrenes, komplikacija Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted January 4, 2012 Pametnom dosta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MISHONNIUM 15 Posted January 5, 2012 Evo ti ga:Parrot CK3100Dodji u Bgd i ja ti ga montiram fraj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted January 5, 2012 Ma nije to to:)Ne volim nikakve dodatne instalacije, pogotovo na LYbri... Quote Share this post Link to post Share on other sites
emblema 0 Posted August 11, 2013 (edited) Pozdrav svima,Da li neko od vas ima iskustva sa zamjenom fabrickog plejera na inst. tabli, tacnije da li je neko uklanjao plejer i postavljao npr. Pioneer ili Sony vecih dimenzija sa ekranom na dodir i mogucnoscu ugradnje rikverc kamere? Takvih uredjaja ima u prodaji od 160 - 230 e, izgledali bi mocno a i skratili muke sa chargerima, aux-ima i fm tjunerima...Naravno, trebala bi se prepraviti spoljna plastika i fiksirati novi plejer. Da li bi bilo vecih poteskoca da se fabricko ozvucenje spoji na novi uredjaj i da li bi bilo problema ukolko se iskljuci "trip" opcija i ostalo sto postoji na fabrickom uredjaju?Kad budem pri racunaru postavicu link sa par uredjaja koji mi djeluju interesantno za ovu varijantu, ima ih u Tehnomax-u i slicnim radnjama. Edited August 12, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
lucke17 0 Posted August 23, 2013 Imam lanciu lybru od juce i kada je upalim ICS se ne pali niti bilo sta svijetli? Model je sa navigacijom a lybra 2002 god. Unaprijed zahvalan za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites