Jump to content
FAS Goran
Srdjan

Pomoć pri kupovini Lancia Lybra

Recommended Posts

aaa, pa ne moze to svako, moze dule i njegov kupac sa majstorom :) :)

p.s. dule nemoj da se ljutis, ali prilika za ovo je tako dobra :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uporedi kola da malom (ispod 100 000) i većom km (250 000) videćeš razliku u ogrebotinama i količini.

Očuvanost ili održavanje ? Džabe ako neko ima mlad auto a satre ga za par meseci/godinu. Kilometraža kao i sve drugo je relativno ali i presudno.

Doduše pre bi radio oko motora nego uzimao auto sa lošom limariom ili udaran.

Ono što sam napisao je prvo što gledam pre nego što nastavim i nikad nisam omanuo. Kada sam jurio Stila, gledao sam i Lybre i nagledao sam se takvih lešina da me je na kraju glava zabolela. I malo je falilo da uplatim Pariz 15 dana, zadržim Rendžu i odjebem sve.

Naveći je problem, kod ortaka u firmi je auto godišnje napuca možda i preko 150 000. Za dve godine imaće preko 300 000 a unutra i spolja kao nov. Tu teško da bilo šta može čovek da proceni.

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo si ovom poslednjom rečenicom "sam sebi skočio u usta", i zapravo potvrdio ono šta pričam na dve stranice. I već sam se umorio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega sa posla kupio lagunu dotero iz inostranstva sa 360 i nesto hiljada kao nova ,maksimalno odrzavana. Ne moze kilometraza da bude neko merilo ali opet kad kupujes gledas ocuvanost ,nije ti km presudna najpre pogledas stanje vozila i ako te to zadovolji tek posle ides na dijagnostiku cisto da vidis greske a km opet nece biti presudna ako bas nije neka astronomska cifra,ako je auto stvarno ocuvan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se sa ovim sto si napisao ali nije bas i da nije presudna, svaki deo na autu ima odredjeni vek trajanja, obicno po kilometrazi. Zasto se za svaki auto kaze da prelaazi po toliko i toliko km u proseku? Sta mislis, da lice ti biti svejedno da kupis npr neki auto sa 450hkm koji u proseku prelazi oko 500hkm i sacuvan extra estetski, da kazemo vozen vecinom na otvorenom putu, ili da ima oko 250hkm a da je estetski malo zapusten?

Generalno, celokupno stanje auta odredjuje njegovu vrednost a broj predjenih km po meni iznosi nekih 60%. Vidis po stranim oglasima kakve su astronomske cene autima sa malom km, a kolike su npr taxi vozilima, cak i po 5 puta manje...a taxi bio prelepljen folijom pa kada skines foliju i ispoliras on u boji i isti kao i svaki drugi auto :D

Edited by MS PK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve to stoji ,pa i prodavci tj kod kupovine novih vozila daju upravo pojedine garancije na toliko i toliko predjenih kilometara .Ali sta ces mi se zadovoljavamo jednostavno i sa cak po 100 000 km vecom predjenom kilometrazom ako je cena oko 1000 e manja a automobili isto godiste npr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto ti cene a za nas ako je realna km oko 210-220k je premia posto malo pre;azimo u proseku godisnje tako da bi nas jos sluzio takav automobil prilicno .Ako naravno nenaletis na nasminkani urnisani kojem je neko za tih dvestotinjak dusu izvadio .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, nov sam na forumu pa pre nego što napišem nešto o sebi zamolio bih za pomoć, hitno mi treba mišljenje o ovoj lybri http://www.polovniau...6/lancia_lybra/ . Takođe, interesuje me koliku potrošnju mogu da očekujem po gradu (video sam na ovoj temi cifre i do 17 litara što mi je prosto neverovatno) kao i koja bi cena bila ugradnje plinskog uređaja ? i informacija koja bi bila realna cena za ovaj auto ?

New_Picture.jpg

Edited by Woodoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po fabričkoj specifikaciji taj auto troši 13,8 u gradu i 7,5 na putu. Realno u gradu možeš da očekuješ samo više od toga.

Specifikacije na sajtu za prodaju su pogrešne:

- nema kožna sedišta. Ta vrsta materijala se zove alkantara

- napisao je da ima tempomat, ali na priloženim slikama se ne vidi

Izgleda da je aribag suvozača ispaljivan. Ali nisam 100% siguran zato što je 2002 godina prekretna u načinu kako jhe ugrađivan airbag za suvozača

- Deluje očuvano, što je i logično, jer je auto sa tim mototorm kupovao neko ko je planirao da se malo ali ekstra udobno vozi.

- Za cenu plina stvarno nisam siguran, ali mislim da se na nekim temama pominjala cifra od oko 800 €

Po mojoj proceni ova Lybra neće moći da se proda za 3.000 €, pre svega zbog motora koji prilično troši a i zbog godišta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadnja cena je 2500, ali mi je potrošnja prejaka, a i očekivao sam da je ugradnja sekvent plina 400-450e. Nije mi isplativ plin sa ovom cenom ugradnje, a na benzin mi je preskupa vožnja. Inače mi se auto baš dopada na slikama, verovatno ću do kraja nedelje otići do Trstenika da ga pogledam pa da vidim šta ću.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plin je vise od 500e, zato sto je u pitanju petak motor, a za njih je ugradnja skuplja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam napisao zvaničan podatak iz originalnog Lancia priručnika.

Untitled.jpg

Moja Lanča u gradu troši tačno 8.4 (prosek potrošnje na preko 2.000 km) a na putu nisam uspeo da postignem ispod 5 l/100 km. Ne kapiram za koju brzinu važi ova potrošnja, jer, to je ipak najvažniji podatak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recimo, Ibarskom kada pratim saobracaj i kada nije prevelika guzva, meni 1.9 jtd trosi i manje od 5l. U istim uslovima 2.0 20v trosi 8l.

Kada se pak vozi malo ostrije potrosnja na otvorenom koja ukljucuje i autoput i vecu briznu krece se oko 9l. Tada 2.5 / 3.0 V6 trose oko 11. U Beogradu gde V6 trosi 16l, 2.0 20v ide 13-14. Zakljucak: u Nisu ce coveku 2.0 20v da trosi 12-13l, a na otvorenom 8-9l.

To govori moje iskustvo, a ne neki podatak na papiru, mada moram da priznam da su prilicno pogodili realnu potrosnju. Ovih 7.5l ostvarivi su kada se vozi prilicno konstantno bez mnogo preticanja 80-90km/h.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najvise prvo na ovih tridesetak strana, pa ces posle toga moci sam da je pogledas i kupis :thumbsup:

Edited by MS PK

Share this post


Link to post
Share on other sites

poz!novi sam na forumu i nisam vlasnik ni fiata ni lancie,ali imam veliku zelju pa sam zato i dosao ovde.prvo da pohvalim rad foruma,svaka cast.v

Vozim 5-6 godina audi 80 plin i uopste nisam zadovoljan sa autom.a kako mnogi kazu da se nijemci ne kvare nije tacno. cesto mjenjam selene i amortizere i sve na trapovima ma zlo.a ostavimo audija po strani.doslo je vrijeme i da se auto mijenja,pa vec dugo po oglasima gledam i po forumima i zapaeo sam za lanciu lybru.

cijena mi se uklapa u budzet,u bosni se krecu oko 3500-4000 eura prosjek.vidim da to auto mnogo nudi za ulozeni novac.e sad,meni treba necije iskreno misljenje o tom autu.moj mjesecni budzet nije bas veliki,prosjecno zaradjujem,tako da me najvise interesuje odrzavanje.kupio bih samo dizela i interesuje me da li bih pogrijesio ako bih uzeo 2,4 jtd,jer malo su jeftiniji i mozda malo manje vozeni.putevi kod mene nisu bas extra a nisu ni bas losi,srednja zalost.obicno kazu da ne treba pitati ljubitelje nekog auta za savjet,jer kao svako svoga konja fali,ali ipak ocekujem da ce mi neko dati iskren savjet o ovom autu

.hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ribaru imas 32 stranice na raspomaganju pa kreni od početka.poz :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja imam samo jedan problem i nije mali :)

odlučio sam se da uzmem lybricu karavana nebitno da li1.8 ili 1.9jtd (mada 1.9 malo više favorizujem)

e sad sve lybre koje sam do sada uživo video a da su na prodaju izgledaju da se realno izrazim katastrofalno očajno :'(

tako da mi treba vaša cenjena pomoć oko izbora neke iole dobre i očuvane vagice, ako slučajno prodajete svoju ljubimicu ili znate nekoga da prodaje istu javite mi , budite sigurni da će biti lepo udomljena i pažena trenutno mogu da izdvojim 2,5 k eura (ako se za tu sumu može naći iole održavana) za sam auto dok bi uložio u nju barem još 1hiljadu da bude ok

063/357-983 Branislav

unapred hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

bane, pozdrav i dobrodosao na forum ;) posto sam nedavno i ja bio u istoj situaciji, sa identicnim budzetom, mogu ti reci da je situacija prilicno "tesna". U Srbiji za taj budzet mozes da nadjes kao sto si vec rekao samo krseve (svaka cast ako se nadje neki izuzetak, ali to uglavnom bez alkantare, bez komandi, ili neki slabiji paket, ja sam takve zaobilazio). moju sam uvezao iz Bugarske (tu je stigla iz Italije), ali je i gore ista situacija, sve krs do krsa, imao sam jako puno srece da nadjem ovaj primerak za taj iznos (kostala me 2400). tako da ovde, bez jos 300-400-500 eura neces da se usrecis. Imamo clana "dule21" skoro je prodao jednu libru, a bavi se covek uvozom, ako vidi temu ili ga kontaktiraj pa ga pitaj da li nesto moze da "nadje", pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...