Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Renault priznao nameštanje trke

Recommended Posts

Ekipa Formule 1 Renault saopštila je danas da neće demantovati optužbe za nameštanje prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura.

i690249_renov.jpg

U kratkom saopštenju Renoa navodi se da su zbog tog skandala ostavke podneli direktor tima Flavio Brijatore i izvršni direktor Pet Simonds. Do saslušanja pred članovima Saveta Međunarodne automobilističke federacije (FIA), koje će biti održano 21. septembra u Parizu, iz Renoa se više neće oglašavati tim povodom.

Skandal je izašao na videlo kada je prošle nedelje bivši vozač Renoa Brazilac Nelson Pike optužio čelnike francuskog tima da su namestili prošlogodišnju trku za Veliku nagradu Singapura. Pike tvrdi da su mu čelnici ekipe naredili da u krivini broj 17 izleti sa staze i udari u zaštitnu ogradu, kako bi trka bila usporena izlaskom bezbednosnog automobila.

On je to uradio, a na kraju je trijumfovao njegov klupski kolega Fernando Alonso, koji je zahvaljujući usporavanju trke anulirao zaostatak za vodećima i kasnije ih pretekao.

Predsednik FIA Maks Mozli je nakon te izjave ponudio Pikeu imunitet ukoliko kaže punu istinu.

"Rekao sam mu da protiv njega neće biti vođen nikakav postupak ukoliko nam kaže šta se zaista dešavalo na toj trci. Veoma je važno da utvrdimo punu istinu, jer su optužbe veoma ozbiljne. Nameštanje trke i ugrožavanje života vozača, stjuarta ili gledalaca su krivična dela", rekao je Mozli.

Reno je u međuvremenu optužio Pikea i njegovog oca, trostrukog prvaka sveta Nelsona Pikea, za lažne optužbe i pokušaj ucene i najavio tuzbu protiv brazilskog vozača.

Pike je u avgustu dobio otkaz u Renou, nakon što u ovoj sezoni nije osvojio nijedan bod u šampionatu sveta.

Nakon današnjeg priznanja Renoa da je trka u Singapuru bila nameštena, francuskom timu, prema pravilniku FIA, preti isključenje iz šampionata sveta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vala i izgledalo je ko nameštaljka.

Pomrsili su račune svim vodećima u trci.

Uzeli su Masi pobedu i titulu.

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto rece Kole,sa ovim namestanjem je jasno da je Masi uzeta titula :realmad: jos pre nego sto se Timo Glok :thumbdown: sklonio Hamiltonu,a setimo se samo koliko su svi prigovarali Ferrariju :heart: ,kada su Shumi i Barikelo propustali jedan drugog,iako su im te naredbe stizale iz garaze istog tima za koji voze,bez toga da ugroze neciji zivot kao ekipa Renoa,sa ovim namestanjem udesa :evil: ili da propuste vozaca iz suparnickog tima,kao sto je uradio Glok :no.

Ono sto su radili Shumi i Barikelo je decija igra prema ovim opasnim igrama Renoa :X.

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko zna sta se u velikom cirkusu jos muva i muti a nikad ne ispliva na videlo

Share this post


Link to post
Share on other sites

čudo da se tako detaljno sećate trke od pre godinu dana ali OK ... neka bude tako... :cheers:

ali ipak bi se ja pre složio sa mikijem da su tu extra mutne radnje ( gde ima $$$ ima i dosta mutljavina) :secret:

nešto mi je trulo u priči čim je dobio otkaz : naprasno mu proradila savest + ni 1 bod nije zaradio, pa valjda sada smatra da će dobiti nešto u zamenu za ponovno "gubljenje" pamćenja ... :thumbdown::horse:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutne radnje su sastavni deo autosporta, ali ranije to nije bilo ovoliko očigledno, ili sam ja bio mlađi i naivniji. Bolje da su potplatili nekog vozača iz trećeg tima. Garantovano je "neko" drmnuo dobre parice klađenjem na Alonsa.

Ja sam bio uveren da ono u Singapuru nije i nije moglo biti slučajnost, samo je bilo pitanje kad će izaći tako nešto na videlo. Briatoreu bi trebalo zauvek zaotvoriti sva vrata auto-moto sporta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
čudo da se tako detaljno sećate trke od pre godinu dana ali OK ... neka bude tako... :cheers:

F1 pratim intenzivno već skoro 20 god., a ovu trku konkretno imam i snimljenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

svaka čast - ja mislio da sam ja zastranio, pa gledam svaku trku već 10 god, ali znam koju i da propustim ...

a kamoli da se sećam unazad par trka ili snimam trke ... odkad nema Shumija i Mike, ili sudara postaje mi dosadno...

u svakom slučaju :cheers::respect::respect::respect:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja gledam svaku trku od pre nego što sam počeo da čitam i pišem. Pre gledanja F1 jedino sam redovno slušao Pink Floyd (uz Branka Kockicu i Dragana Lakovića, ofkors). Za 5. rođendan sam dobio ceo "The Wall", jer je porodici bilo preterano da ih terorišem sa "The dark side of the Moon". Pričam o vinilu, ofkors. :D

Eto, sad znate zašto sam ispao ovakav. :D

Što se konkretne situacije tiče, ono Pikeovo lupanje je toliko bilo providno da je za pamćenje do kraja života. Dosta je više bilo Briatorevih mutljavina, treba mu zabraniti pristup autosportu na 10 kilometara od bilo kakvog dešavanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i OVAJ treba da mi dodje u Ferari!? Vala... Još treba da navijam za njega!? Da tera auto za kojeg sam još kao klinac navijao!? Nema šanse.

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delim ovaj osecaj gorcine :rant:,koji ima i gosn.Damjanovic,najvise bih voleo da se Massa oporavi sto pre i da zadrze Fizika ili cak da Kimi ostane umesto nekog od ove dvojice,jel ovaj sa snimka i nije neki sportista :thumbdown: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso je antipatični smrad kojeg teško da je ko od navijača Ferarija iskreno priželjkivao u timu. Setite se i njegovog e-maila u aferi špijuniranja. Flavio je sposoban tip ali toliko liči na mafijozu da je to previše očigledno. Žao mi je Mase a i Kimija - glupi Domenikali bi prvi trebao biti smenjen.

Kole i ja smo gledali zajedno tu trku i sećam se da je glavni komentar bio: nameštaljka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...