Jump to content
FAS Euroauto Goran

sasacalko

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About sasacalko

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Location
  Leskovac

Previous Fields

 • Garage
  500L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvala kolega. Mislim da će tako i biti.
 2. Lancia sa istim motorom imenjaka iz Kragujevca "Sale84kg", isti problem. Menjao sve i svašta, još nije pronašao problem
 3. Stao sam ispred nadvožnjaka i snimio zvuk, mislim da ga nije youtube prigušio
 4. Imenjak iz Kg (lancia), koji ima isti problem, skidao pk, menjao katalizator, svećice, bobine, čistio dizne (bile su dobre), čistio klapnu, vakum ventil usisne grane, sipao gušće ulje.... Ništa nije pomoglo. Ja sam vadio motor... Očigledno je neki veoma tupav kvar. Nekoliko automobila sam našao, sa 1.4 16v, koji imaju isti problem (našao sam na netu stilo, lancia, probao tipo, moj 500l). Čudno je da do sada to nije rešeno ili jeste, ali niko nije napisao šta je bio problem, motori su različite generacije lancia 2005g, 500l 2013g, tipo 2022g. Čitao sam na forumima kod Fiata 500, uđu kamenčići između vatro-štita u haubi (ili kako se već stručno zove) i šasije. Moguće da se pomeri teg na cev klime - to nisam uspeo da nađem ge se nalazi!
 5. @Markoni Bg probao je majstor, skinuo je pk kaiš, bez alternatora, bez kompresora klime.... Isto, ponovo lupa.
 6. 1. Pregledali su ga nekoliko majstora ( mehaničar, metalostrugar, precizni mehaničar....), zaključak je da je zvuk u taktu radilice, ali da liči na plastični ili gumeni zvuk, kao da nije udar metal od metala. S obzirom da je motor otvaran, niko ne zna šta može da bude konkretno. 2. Probao sam fiat tipo sa istim motorom, star 6 meseci, 22000km prešao, taxi vozilo plin/benzin. Isti zvuk se čuje samo mnogo prigušenije, vozili smo naizmenično tipo/500l. Čuo se zvuk i na plin i na benzin, ali morali smo da vozimo gde nema saobraćaja, sa zatvorenim prozorima itd. Kaže taxista, kad pređem 130000km verovatno će da se čuje jače, kao moj 500l. 3. Isti problem sam našao na forumu, isti motor samo stilo: https://www.fiatforum.com/threads/fiat-stilo-1-4-95hp-engine-weird-sound.462508/ , da li je problem rešen i kako ne znam, postavio sam pitanje, možda dobijem odgovor. auto ide, vuče, sve je ok. Hvala svima na pomoći Ako i kada bude pronašao problem, podeliću.
 7. dok ne spusti sauh nema problem. Probaću sutra da upalim i zadržim gas dok je hladan na 2000-2500. Inače on dok prima gas lupa, kad pustim gas prestane. Tačno se oseti na tempomat kad vozim, (115km/h, oko 2900 obrtaja) na ravno lupa, na uzbrdo jače, a na nizbrdo nema. Može li da bude problem i sa smešom benzin/vazduh, računam kada je povučen sauh da je odnos na strani benzina, ima manje vazduha i drukčije sagoreva?
 8. pri prvom paljenju, dok je uključen automatski sauh, nekih tridesetak sekundi, nema lupanja, nakon toga, kada se sauh spusti ponovo se javi lupanje pri dodavanju gasa.. Probao sam juče turiranjem u leru, odmah na hladno, nema lupanja, a danas sam upalio auto i krenuo odmah, nije bilo lupanja, prvih tridesetak sekundi, dok se sauh nije spustio. Ima li neko neku ideju?
 9. 132000km, drugi vlasnik, tako da.... Ali, kažem otvaran motor, neki neobičan problem postoji. Kad dam gas, baš lupa, u mestu, na ravno, na uzbrdici još jače. Na ler radi mirno, u mestu, ne čuje se.
 10. 500L, 1.4 70KW, 2013.god Motor u ler, radi odlično tiho, kada se doda gas, onda lupa, kao kada je loša radilica, na usponu se i jače čuje, kada se doda gas. Motor je skinut, poslat na obradu, ali pri kontroli je ustanovljeno da je motor OK, tj da je sve u granicama tolerancije, stanje čak veoma dobro. Kada je već rasturen, zamenjeni su leteći i ležeći ležaveji, i odrađena glava. Da napomenem, proverena i bregasta i sve OK. Nakon sastavljanja i vraćanja motora on i dalje lupa. Čitajući forum video sam da je neko (još 2015.godine), imao sličan problem, menjao bregastu zajedno s kućištem, ali nije problema rešen., šta se na kraju desilo - nije napisao. Pročitao sam i da je moguće da taj metalni zvuk stvara branik u dodiru sa hladnjakom, da li je moguće da je to u pitanju? Da li 500L ima ovakav specifičan problem? Da li je neko imao i kako je rešio sličan problem? Hvala unapred na odgovorima.
 11. Saša, Leskovac, od skoro sam vlasnik 500L, 2013g, 1.4 16v. Pozdrav svima

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...