Jump to content
FAS Goran

sasacalko

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

About sasacalko

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Leskovac

Previous Fields

  • Garage
    500L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Sedalni deo kod vozača i veći sedalni deo zadnje klupe je izgoren od cigareta. Da li neko ima uputstvo kako se skida tapacir? Hoću da skinem samo tapacir i odnesem na popravku, a da sedišta ostanu u kolima. Fiat 500l 2013g
  2. @Nikola 357 to je taj opis, potpuno isto stvar.
  3. Kvar nije u motoru, jer kada upalim auto i dok je pod sauhom, turiram u mesto i nema da lupa, kad se spusti sauh i obrtaji padnu, turiram u mesto i lupa. Probao sam zimus, na hladno, upalim auto i odmah krenem, auto ne lupa oko jedan minut, taman dok spusti sauh. Po meni problem je negde u dovodu vazduha ili benzina. Da ima lufta u radilici, bregastoj itd, lupao bi nezavisno od sauha.
  4. što se tiče sedišta, podigni ručicu i podesi udaljenost, onda rukom pritisni nadole ručicu i mrdaj napred-nazad, osetićeš kada zabravi. Tako je barem kod mene.
  5. Ja bi prvi voleo da neko, bilo ko, reši problem. Ako ste pratili od početka, vađen je motor, rasturen i sve je bilo OK. Isti slučaj i kod kolege @Ticma, rađen motor i ponovo lupa. Što se prodaje tiče, ja se nadam da ga vozim 10-ak godina, a posle će ionako biti jeftin.
  6. Koliko je prešao? Pročitao sam naš, engleski, turski i italijanski forum. Zaključak do kojeg sam došao: počinje da se primetno čuje negde kada auto pređe 30000km. Niko problem nije rešio. Vraćali su automobile garanciji, otvarali motore, menjali karike itd. Nikom zbog toga nije otkazao motor - tipa da nešto pukne, da okrene ležaj u radilici, bilo šta što bi pokazalo gde je problem. Jednostavno navikneš vremenom na zvuk.
  7. Da li je neko koristio Total quartz ineo c3 5w/40? Ulje zadovoljava ACEA C3 i Fiat 9.55535-S2. Na sledećem servisu bih prešao na ovo ulje: jer je značajno jeftinije (nije presudno), sigurno ću kupiti original (ovde u Leskovcu) , godišnje prelazim manje od 10000km, a menjam ulje svake godine, bez obzira na kilometražu, kantica je 5l, taman ostaje za dolivanje. 500L 1.4 95KS, 2013g.
  8. Verzija je Nacionale, 2013god., prva registracija je novembar 2013.g. Kasnije su, verovatno zbog uštede, stavili doboše pozadi.
  9. verovatno će pomoći nekom pri odabiru vozila 1.4 95KS, benzin Pozitivno: iznenađujuća mala potrošnja ( u odnosu na ono što sam čitao na forumima): na otvorenom putu, bez klime oko 6L, sa klimom oko 6,5L. Voznja sigurna, po ograničenjima, autoput 115-120km/h. Grad 8-9L, ali napominjem da je Leskovac u pitanju. Prostranost unutra, sedišta nisu mala, neudobna, meni su sasvim OK i nakon dužeg puta. (177cm i 90kg). Preglednost i lakoća vožnje. Ima neke dodatne parking senzore, koji nisu pouzdani,ali su veliki retrovizori, tako da je stvarno lak za parkiranje. jeftini delovi da jeftinije ne može biti, u odnosu na fabiu 2001.god, sve je bar upola jeftinije. ( ne znam za delove karoserije - to na sreću još nisam menjao). kvačilo mekano, lagano. prvom brzinom kreće lagano uz najveće uzbrdice, nema kandela – lamela lako se čisti, plastike pozadi na sedišta, vrata, dete pozadi samo gricka nešto, lako se i usisa. podizači stakala ne crkavaju, kao kod nekih drugih grupacija. Negativno: kod mog modela - zvuk motora pri ubrzavanju (brboće kao kad poleće avion), nekoliko majstora nisu našla uzrok problema, pa sam se već navikao https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/84027-fiat-500l-14-16v-lupanje-iz-motornog-prostora/ prljanje zadnje šoferke odlične, ali osetljive kočnice, malo pipnem papučicu ona zakove, trebalo mi je vremena da se prilagodim (i nazad su diskovi). kad se skroz sklope sedišta, nema utovara kroz zadnja vrata. skupo ulje (selenia K.P.E.) i potrošnja ulja 150-200ml/1000km ps. kupljen februara sa 131500km, sada je na 139200km. (dva puta Grčka, tri puta Srebrno jezero ,jednom BG i Zlatibor – više otvorena, nego gradska vožnja). vozio sam do sada, z101-13god, fabiu 1.4mpi – 9god, a paralelno corsa d1.2, astra g 1.8, 1.2 i 1.6, sve benzinci. Pozdrav
  10. Ako neko ima slično, problem je bio u levoj šolji amortizera, zamenjene obe. Sad radi kako treba.
  11. Šta god da kupiš, pogledaj kako je održavan. Sad sam pogledao oglase, u jednom 500l sa dizel motorom, lepo je istaknuta kartica, ulje promenjeno i sipano 10w/40, mislim da je Total - nebitno. Katastrofa. Kakvo je to stanje motora?
  12. i moj glas ide benzinu. ne brinem brigu ni oko čega, upalim, izađem iz garaže i krene grejanje. Takođe imam nekoliko gradske vožnje po 3km u toku dana. naravno, moja žena glasa za dizel, jer njoj je bitan moment, da joj se ne gasi kad krene, nije joj teško da vozi u jaknu. u suštini, na kraju, koliko uštediš kod dizela za gorivo, toliko je skuplje održavanje, pa troškovi eksploatacije su skoro isti. Meni opet lakše da dajem na rate kroz gorivo.
  13. Sva sam iščitao, znači stub volana, kardan i servo. Imam lepljenje volana i tačno zvuk kao da puca feder kada motam. Da li je neko to radio van ovlašćenog i koliko košta? Hvala unapred ps. Ako je neko rešio problem dotezanjem šrafa, gde se on tačno nalazi?
  14. Kada motam u mestu i u toku vožnje kada okrenem pola krug volana ili više, nešto pukne dole u predelu papučica, kao da nešto udari u lim, tako se nekako čuje, da se nešto otkači ili preskoči. Probao sam i stavio ruku na kardan - osećam kao udar-vibraciju? Zna li neko šta može da bude? Da li je neko imao sličan kvar? Moram u subotu na dalji put, a majstor mi se ne javlja. Strah me da ne završim u njive.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...