Jump to content
FAS Goran

Cowboy

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

About Cowboy

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 06/19/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    K. Dubica

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9 jtd multijet 103 KW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ta klapna ima normalan hod odprilike nekih 90° i u tom području se lagano okreće, sve dalje preko toga će u jednom momentu zapeti i onda ići dosta teško.
  2. Na metalnom nosaču sa vozaceve strane imaš dva motorića. Prvi koji pokreće više plastičnih zupčanika je tzv. "distributor" on usmjerava duvanje grudi - noge. Iznad njega imaš drugi motorić "defroster" on otvara duvanje na vjetrobransko staklo. Ako ti je ovaj motorić u kvaru i klapna za duvanje na šajbu ostane stalno otvorena onda će na ove ostale sasvim malo ili skoro pa nikako duvati, jer sav zrak ode prema vjetrobranu. A za ova grešku šta piše u opisu? Ako navodi da je greška u povratnoj informaciji (feedback) onda je problem u senzoru položaja, odnosno potenciometru unutar motorića.
  3. Releji su smješteni na metalnom nosaču, na strani suvozača malo iznad motora ventilatora. Kod digitalne klime imaju dva a kod manuelne ima još jedan malo duži od ova dva, to je zapravo centrala grijača. A inače radi se o el. grijaču smjestenom u kutiji klime, vidi se sa suvozačeve strane odmah uz onaj profilisani limeni nosač, prepoznaćeš ga po time što u njega ulaze tri debele žice i jedna još deblja smeđa žica.
  4. Isti su sva četiri potenciometra i ovo su original, mogu da se rotiruja za 360°. A dokle šalju signal ne znam da li je 120 ili 150° mislim da je 150°.
  5. Ne znam kako je na Puntu, ali ako je kao na Stilu onda ne mora ništa da se skida osim onih plastika sa strane kod nogu. Skini oblogu kod vozačevih nogu pa pogledaj, trebalo bi da vidiš motorić koji te zeza, on je najniži od sva tri koliko vidiš sa te strane. Ako možeš prići do polugica koje taj motorić pokreće, pokusaj da ih podigneš uvis, tako ćeš prebaciti na grijanje. Fiksiraj ih u tom položaju do ljeta a onda opet spusti dolje za hlađenje. To je naravno privremeno rješenje dok ne promjeniš motorić ili osovinicu koja najčešće strada.
  6. Fiat Stilo 1.9 16v 103kW 2005 g. 5 v. Da li neko zna kataloški broj desnog unutrasnjeg zgloba (onog do mjenjača) ili komplet desne poluosovine. Kod mene je taj zglob na kugle, u autodijelovima imaju samo lijevi onaj sa tri ležaja. Po autotpadima traže kataloški broj poluosovine koji ne znam. Da li ovaj zglob ili poluosovina možda paše sa nekog drugog auta npr. : Alfa Romeo, Lanchia, Audi...? Na slici je stari zglob, malo podmazan da mu produži život dok ne nađem drugi.
  7. Fiat Stilo 1.9, centrala klime ne dozvoljava proxy. Dijagnostika je AlfaOBD povezana preko Bluetooth OBD adaptera Naime, ugradio sam PTC grijač, uključio ga dijagnostikom i sad je potrreban proxy da bi klima mogla da upravlja njime, međutim iz nekog razloga ne može. Ima li kakvog rjesenja?
  8. Pregledaj osigurače u kutiji kod akumulatora, jedan je od 50 A i drugi od 30A. Može biti da je pregorio ovaj od 50 A i tad grijač radi samo sa trećinom snage.
  9. Jesi li siguran da je problem samo do adaptera? Možda da probaš ovo što je Ivan predložio, sa ispitanim adapterom pa da vidiš da li je do adaptera.
  10. Veži onda kako šema kaže, očigledno da taj kabl nije namjenjen za taj ECU za koji tebi treba. Pazi na žensku i mušku stranu konektora.
  11. Ne vjerujem da je bez veze povezano, prije će biti da nije nikako povezano, odnosno da su izostavili neki pin. Ako možeš otvoriti taj konektor pa pogledati da li su sve žice zalemljene gdje bi trebale biti.
  12. Koju aplikaciju misliš koristiti na mobilnom? Neće ti ovo napraviti nekakvu štetu, samo je pitanje da li uopšte može pristupiti računaru da vidiš stanje DPF-a. Možda je bolja opcija da kupiš AlfaOBD aplikaciju za mobilni i sa njom kompatabilan bluetooth adapter. Ona može očitati i brisati greške, uključiti i isključiti neke funkcije,, uraditi proxy i razna podešavanja... Skoro profesionalna dijagnostika. Sad ti možda ne trebaju sve njene funkcije ali vrlo brzo će ti zatrebati, vjeruj mi

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...