Jump to content
FAS Goran

Mark_Pine

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mark_Pine


  1. @Branislav Nisam nista dirao oko kvacila ni oko mape, jer sa obicnom dinamicnom voznjom , bez ispaljivanja ( sto se radilo samo prvih 10ak dana ) :D nemam nikakvih problema . Medjuubrzanja su top. Pitao sam i mehanicara da provoza , on mi je takodje rekao nema potrebe trenutno da menjam. Hvala na komplimentima, bice jos radova oko estetike , nego ne stizem. 

     

    @PremieRacing Manje sam se bavio Deltom nego sto sam mislio, radim kompletno renoviranje stana + sam zenin i caletov auto stalno preuzimao radi popravki i farbarskih radova... Ko mi je kriv kad sam se jednom ponudio :D 

    Makar sam posle ovih slika  radio poliranje i zastitu, uzeo gomilu nekih gluposti sa aliexpressa ( skinuli su mi set  kapica ventila  za sada ) :D   , a planiram da nakon sto uzmem ili izradim cepove da ofarbam felne i klesta, ubacim xenone , da spustim malo auto , trenutno je delta na 235/40 r18 + distanceri ... Hvala na linku , pitacu za cenu

     

    @integralac Ta jeste dovoljno niska :D Sad je pitanje koliko ce poboljsati osecaj u voznji s obzirom na rupe po Beogradu. :D 

     

     


  2. Evo da okacim par slika, jer  sam planirao manje estetske promene na Delti i mozda neke sportske opruge da stavim ( ako neko ima preporuku ili da prodaje nek javi ).  Ali se mozda i proda , jer mi se nenadano javio covek da hoce da je kupi, iako nije na oglasu. 

    Inace , za  skoro godinu dana 1.9 tt Delta se bas odlicno pokazala - dva servisa , zamena nosaca motora, par grejaca i stabilizatora ( da kucnem u drvo ). :D 

     

    IMG_4109.jpg IMG_4113.jpg IMG_4120.jpg

     


  3. Hvala ti , kontaktiracu ga da vidim sta kaze. :)

     

    @Dale

    Hvala ti puno! 

    Uh kako bi neki stariji maserati legao. :D 

    Nista, nadamo se boljem standardu u drzavi. :stuart:

    Pogledacu i na kp, nesto ce valjda iskociti. 

     

    @andreja.micovic

    Znaci bice duga potraga.  :D Je l imas iste felne ? Pogledacu za kvacilo, da resim prvo ovih par drugih "sitnica" , pa na kvacilo da se bacim. Pretpostavljam da nije jeftino u svakom slucaju. Hvala ti u svakom slucaju.

     

    @horvat

    Hvala ti, bolje vas nasao.  Bolje ikad nego nikad. :D 

    Imao sam tri Italijana pre Delte, Fiat Cromu 1.9 8v , Alfa Romeo 147 restyling 1.9 16v ( chip, straightpipe, eibach opruge , distanceri..) i Fiat Evo 1.4 Turbo Multiair. Ubacicu slike.

    Croma  jeftin i kvalitetan porodican auto ( nije bio za mene u tom trenutku, ali je sluzio par godina ). Alfa Romeo 147ica sa malo prerade odlican auto, upravljivost , ubrzanje, direktnost volana... Doduse niko nije voleo da se vozi samnom zbog Eibach opruga. :D  Fiat Evo mi je prava gradska zujalica, momacki auto. Hteo sam ga sa troje vrata, ali posle sam skapirao da mi ipak fali prakticnosti. Eto ukratko o mojim bivsim kolima. 

     

    Za parametre mape je l imas neku preporuku gde bih to proverio ( meni prvo pada na pamet Revo ) ? 

    Ne brini , pasce slikanje uskoro. 

    1 hour ago, ISV_01 said:

    Lepa Lancia, sa tim felnama bas dobro izgleda :)

    Vidi da li ovde imaju poklopci i da li su ti koji ti trebaju. Lik ima raznih tako da zvrcni Kp link

    Top, hvala ti, zovem sutra sve da vidim sta moze da se uradi.

    Da uradim jos par stvari estetski i bice prava.  :)

     

    IMG_20200823_210419.jpg IMG-20191125-WA0000.jpg

     


  4. Fabricko kvacilo je u pitanju. Posto su mi rekli u servisu da kvacilo ima jos zivota, sto sam i pretpostavio , ostaje da vidim sta cu sa mapom .  Mozda i da uradim to sto predlazes, ali ne znam koliko bi sad to naplatili i koliko bi kvalitetno to uradili na istom mestu. 

    A sto se tice cepova, mislis da odem u neki ovlasceni pa da kupim nov ?

    Hvala ti na odg 

     


  5. Pozdrav ljudi, 

    Skoro sam uzeo Lanciu Deltu 1.9 TT 2009. god.  Planirao sam da uzmem  159ku 2.4jtd restyling, ali posto sam pogledao i  Deltu koja mi je ostavila utisak interesantnog , modernog , prakticnog i nesvakidasnjeg auta, odlucio sam se za Lanciu. 

    A i nisam jos posedovao Lanciu, a Fiat i Alfu jesam. :D 

    Za sada su mi odlicni utisci, samo mi je pre nedeljak dana neocekivano crklo par osiguraca, sto sam resio isti dan.  Vozio sam kod Gorana na pregled , treba da uradim par stvari, ( zamenim kociono ulje, centralni nosac levi i desni kraj letve ) sto cu uraditi uskoro. 

    Sto se tice utisaka u voznji, vrlo lagan auto za gradsku voznju, ima vrhunska medjuubrzanja , odlicno drzi u krivini, preciznost/ direktnost  volana nije na nivou alfe, ali nije tezak napred kao 159ka i nije neudoban kao 147/GT sa vecim felnama.

    Enterijer mi je legao 100%, jedino su sedista mogla biti bolja sto se tice bocne potpore, i zao mi je sto nemam panoramu koju sam imao na proslom autu ( Fiat Evo 1.4 Turbo Multiair ) , pa sam se navikao na svetlost. :D

    Sveukupno mi se cini da je best-buy u ovom cenovnom rangu. Ima izgled, eleganciju, sportsku notu kao i prakticnost uz veliki izbor motora.

     

    Treba mi pomoc oko par stvari. Posto je auto chipovan na 230ak konja, kvacilo mi proklizava ponekad. U normalnoj , malo agresivnijoj voznji to se ne desava, ali ponekad ( naglo gas do daske, najcesce u trecoj ) zna da prokliza kvacilo. Kao sto sam napisao, vozio sam auto kod Gorana, rekli su mi da je kvacilo ok i da ima sigurno 20ak hiljada km zivota pri normalnoj eksploataciji. E sad pitanje je, da li da ojacam kvacilo ili da vracam na fabricki chip ( posto postoji ta mogucnost za 30ak evra tu gde je radio chip prethodni vlasnik ) ?

    Druga stvar, radio bih malo estetiku, da li zna neko gde mogu da uzmem cepove/ poklopce od felni, jer mi fale 3 od 4 ? :D  Pitao sam kod Bakica i jos par otpada, nemaju.

    Takodje bih mozda u crnu boju znakove uradio , tj.  mozda neki custom stikeri, je l neko radio slicno  ?

    I preporuka mi treba za xenone napred i za led sijalice unutra.

    Uskoro cu uslikati i okaciti jos slika, ovo je bilo cim sam ga kupio. Izvinjavam se na dugom postu. :D 

     

    IMG-20210113-WA0000.jpg IMG-20210113-WA0001.jpg IMG-20210113-WA0002.jpg

     


  6. Cao ljudi,

    Da se predstavim. Ja sam Marko iz Beograda, pratim rad foruma odavno, i pomogao mi je vise puta u dijagnostikovanju kvara. Hvala na tome. :D

    Moji automobili su bili samo Italijani  Fiat Croma 1.9 8v , Alfa Romeo 147 restyling 1.9 16v ,  Fiat Evo 1.4 Turbo Multiair i sad vozim Lancia Delta 1.9 twinturbo. Svaki je imao neke svoje pogodnosti, a cini mi se da Delta ima najbolji odnos prakticnosti, izgleda i sportskih performansi u tom cenovnom rangu. Napravicu zasebnu temu sa slikama za Lanciu.

    Pozdrav svima

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...