Jump to content
FAS Goran

Lancia1992

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Lancia1992

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Mozes li pojasniti kako si otvorio roletnu na gepeku. Ne mogu da otvorim ove slike sto si postavio. Nema nikakvog sarafa. Nema nista imam osjecaj da je zaljepljena. U pitanju je lancia delta 2010.
  2. Ovako. Promijenjen je nosac motora kod zubcastog . Nakon zamjene auto prede kao maca ne cuje se nista . Nista ne vibrira. Ali , uvijek ima ali. Rekao sam da pogledaju i rucnu jer ne drzi dobro. Otisla su klijesta zadnja desna. A sad me zanima koja je cijena polovnih jer su nove preskupe. Takoder sam primijetio da mi na rupama plastika negdje kao malo kucka. Kakva su vasa iskustva.
  3. Isti slucaj i kod mene. Samo na 2100 do 2300 malo bucan. Preko 2500 sportak pravi. Jede asfalt i brda . Nadam se da cu rijesiti vibracije sa nisacem. Koliko ti trosi . Kod mene 9 l gradske voznje. Jer najvise vozim po gradu. Jednom mjesecno idem na duzu relaciju i tada ne ide nikad na 5.5 kako pise. Otvoreno 6 l
  4. Ovako drugari . Bio sam na servisu . Pogledali su vozilo i ispostavilo se da je patosni nosac motora otisao tj puknuo unutra i on je pravio brujanje u voznji. Medutim vibracije su ostale u desnoj strani vozila. Ustanovljeno je da je i nosac pored zubcastog remena slab i prenosi vibracije na karoseriju. Majstor mi je to demonstrirao tako sto je sipkom podigao taj dio i nakon toga nije bilo vibracija. Cijena patosnog sa ugradnjom 75 eura. Ovaj je nesto skuplji sa ugradnjom 100 eura. Takoder zvuk koji se cuo pri paljenju je bio star mikroremen i on je zamijenjen. Nadam se da cu zamjenom rijesiti problem vibracija u kabini. Javljam vam sta je bilo
  5. Zvuk se mijenja na isti nacin i kad je u brzini i u leru. Kao neko brujanje u kabini. Pa se osjete vibracije najvise na desnom reyrovizoru i suvozacevo sjedalo. Upravo mi se desilo da se klima dva puta iskljuci sama. Nakon minut dva ponovo se pokrenula.
  6. Evo ovako posto sam jos uvijek novi sa autom. Mislio sam da motor drugacije zvuci ali ipak se manifestuju vibracije u kabini. Suvozacevo sjedalo , desni retrovizor. Vibriraju na 1000 obrtaja takode se desava i na 2200 . Takoder kada radi klima u leru trese sve isto. Kada dam gasa nista se ne osjeti. Da li je mozda neki nosac.. nadam se da nije kompresor klime. Idem di servise sljedeci vikend pa ce oni vidjeti javim vam sta je u pitanju. Kako da postavim video da cujete .
  7. Ne razumijem kakve veze ima mjenjac . On savrseno dobro radi. Cim stignem postavit cu i video..
  8. Kada startam hladan obrtaji idu nesto preko 1000 kad se zagrije za minut dva radi na oko 750. Takoder ima drugaciji zvuk u kabini kada ide preko 2000 obrtaja u svim brzinama. Do 2000 obrtaja radi glatko ne cuje se. A preko vec ima drugaciji zvuk. Novi sam na forumu i tek sam uzeo deltu prije sedmicu . Zanima me kako vase delte rade. I je li ovo normalno. Svaka pomoc jedobro dosla.
  9. Ljudovi pozdrav svima. Novi sam na forumu. Tek sam uzeo lanciu delta 1.4 150 hp 2010 sa oro opremom. I zaljubio se na prvi pogled. Imam sad nekoliko nedoumica. Uglavnom sve radi super uzeo sam je u autokuci sa 98000 predenih km. Platio 6000 evra. Utegnuta kao nova. Sad me zanima kad ga startam hladnog prvo obrtaji idu nesto iznad 1000 pa se vrate na oko 750 . Dok se ne zagrije. Dalje sam primjetio da na oko 2200 obrtaja ima drugaciji zvuk u kabini. Kao da malo bruji. Tako je u svakoj brzini. Cim prede 2000 pa do 2500 obrataja ima taj drugaciji zvuk. Da li to treba da me brine posto nisam do sad vozio benzinca nikad. Rekao mi je ovaj sta god primjetim da mu vratim da to napravimo. Ima li neko slicna iskustva. Na koliko obrtaja otrprilile mijenjati brzine i ispod kojih obrtaja ne voziti. Izvinite na dugom postu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...