Jump to content
FAS Goran

nslemi

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    nslemi got a reaction from Reacher Gilt in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Bio sam u potrazi za nekim budzet gumama (225/45-17 Lancia Delta .09) i ovde sam se raspitivao za Savu al season i hteo sam na kraju i da je uzmem.Pricam sa drugarom i kaze jesi lud uzmi linlong!!  On stavio na Land Rovera i odusevljen, jos ima neki sitan popust u kemoimpexu za kes . Gledaj razmisljaj i uzmem dve ali noviji model od njegovog  (par stotina dinara razlika). Pa ako su bas lose stavicu ih nazad i uzeti Savu napred. Do sada sam vozio orium iposle 3 godine su se bas stvrdnule i ispucale. Mogu vam reci da smo previse skepticni svi prema Kineskim proizvodima. Guma je mekana ima mnogo mekse bokove (deluje ko blago izduvana) manje oseti rupe ali u krivini ne "mesi". Ne skripi kada je toplo na glatkom asfaltu kao orium od starta. Po ovoj kisurini se odlicno ponasa ,bas daje osecaj sigurnosti cak na autoputu po jakom pljusku. Trajnost cemo videti .


  2. Like
    nslemi reacted to stex_pb in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Dobra fora
     

  3. Like
    nslemi reacted to ISV_01 in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Hankok AS koristio 4g pa u djubre i nov set Sava AS. Pri tome Hankok su kod mene presle oko 40K a dosle su sa autom, znaci ko zna koliko su i pre toga presle. 
    Posle punta sa 2 seta guma i felni, AS guma za Brava je delimicno iznudjeno resenje... Sto zbog toga sto nemam vise pristup garazi, a iz podruma se krade sta stigne, sto zbog ekonomske isplativosti menjanja pneumatika 2x godisnje + skladiscenje. Znaci za 4-5g koliko bi mi neka letnja/zimska guma trajala ja ih rotiram 8-10x kod vulkanizera (ako gledam bukvalnu racunicu), balansiranje istih + skladiscenje... Kolega je svojevremeno dao cifru za montazu, demontazu i balansiranje R17 pneumatika, pa se resenje samo namece. 
     
    Hankok je lepo sluzio i u poslednjoj godini iako se rubovi kidali zbog.. Ne znam ti ja cega, dal serija, smesa, stabilnost... A sa Savom sam vrlo zadovoljan. Sto se tice buke, vise utice kvalitet i stanje asfalta nego sama guma cija se buka meri u nekim idealnim uslovima na nekoj realnoj podlozi..ili pak valjcima. 
     
    As guma za mene koji prelazim oko 10-12k godisnje i sa racunicom da na 5g (sta pre dodje, godine ili istrosenost u rangu zimske zakonske norme) bacam gume u djubre je sasvim prihvatljiva. 
  4. Like
    nslemi reacted to Ivan in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Pisao davno bas detaljno, kada sam maltene medju prvima (a na forumu svakako) kupio CrossClimate tamo 2015., tj. kada se tek pojavila kao revolucija medju AS (prva letnja guma sa 3PMSF sertifikatom). I sa koliko sare inicijalno stize i koliko se trosi i kada je za rotaciju i sa koliko sare su bile kada sam prodao auto... Dok je to bila interesantna tematika, sve je odavno prezvakano.
    Bravo je upravo otisao kod Knezevica, zadnje Dunlop su posle godinu i kusur maltene nove (identicno se ponasao i Stilo). Prednji par sam uzeo godinu pre toga, tako da moze jos jedna sezona ovako, onda rotacija i jos ce sve imati "mesa" iznad ona 4 mm za zimsku. Iskreno me smaralo da sad opet merim u milimetar, jer gume ne biram tako, nego da li mi vrse posao.  
    Bez ikakve lose namere ili da me pogresno ne razumes. Ali obicno su najnepoverljiviji oni sa pricom citiranom u prvoj recenici  . I onda je sve ostalo nagadjanje - "verujem", "tesko moze da bude", "mislim"...
    Nasuprot tome, imas sve vise i vise ljudi sa konkretnim iskustvom (pozitivnim ili negativnim). I generalno i ovde na forumu. I svako lako moze da oceni (u krajnjem slucaju i proba) da li mu, kada se sve sabere i stavi na papir, nesto pije vodu i odgovara ili ne.
    Pri tom uopste ne naginjem ni na jednu stranu. Cak izbegavam da bilo kome nesto savetujem, jer je izbor vrlo individualan. Cak i ako se odluci za AS, koji ce model ili tip sare izabrati. Ali se trudim da prenesem neko svoje skromno iskustvo i to da su savremeni AS modeli performansama miljama ispred onih arhaicnih (maltene zimskih) od pre samo 10 godina. A sve je veci broj situacija u kojima ce cak imati prednost u odnosu na sezonske, sam si takodje naveo neke.
     
    Apsolutno se slazem sa zadnjom recenicom da je sve licni izbor, jedino sto ne vidim da iko nesto zadrto brani svoj stav  . Na Stilu sam imao i sezonske i AS, na Bravu sam imao opet i sezonske i AS, kako mi je vec u trenutnoj situaciji odgovaralo ili sta je od setova tockova stizalo sa tim automobilima. I uvek bih stavio i jedne i druge na automobile klase SubCompacta ili Compacta.
    DS mi je stigao sa jednim setom felni i dva kompleta guma (letnje/zimske). A s obzirom da je primetno tezi, sa teskim 2.0 dizelasem u nosu, da nosi 19'' felne - cisto sumnjam da ce mi izbor biti AS u nekom trenutku. Tako da je sve vrlo individualno i zavisi od trenutne situacije, kao sto rekosmo  .
  5. Like
    nslemi reacted to stex_pb in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Jedina AS guma koju priznajem  


  6. Like
    nslemi reacted to ISV_01 in Pneumatici...letnji, zimski, iskustva   
    Vrlo zadovoljan. Nisu bucne, dobro drze po suvom i po mokrom (nisam ispitivao granice do kojih drzi) a po snegu/bljuzgi i malo leda se sasvim korektno ponasa. Krece druga godina koriscenja i opet cu ih uzeti kada budem menjao. Gledaj da ti dobro izbalansiraju gume jer ponekad ima problem sa kalupom pa moras na Hunter da bi priznali gresku u proizvodnji i usvojili reklamaciju (ja sam vratio 2/4). Sara skuplja kamenje obzirom da je izvedena iz zimske gume. 
     
    Licno mislim da je guma bolja od Tigar/Orium/Riken/Kormoran AS gume i mislim da vredi razliku u novcu kao mid budzet guma. Mozes naci neke moje postove od ranije, stim da nisam uspeo tad uociti da mi je sa zamenom guma crkao i lezaj tocka te sam mislio da su gume bucne.
     
    Ako hoces mogu danas postaviti neke slike guma izbliza ako te interesuje.
  7. Hvala
    nslemi got a reaction from Ivan in Fiat Nuova Bravo - skidanje motora brisača i rešavanje povremenog prekida rada brisača   
    Meni su brisaci na Lancia Delti 3 povremeno prestajali sa radom i pocelo je sve cesce. Ne rade posle 10  min voznje, pocnu pa u krug. Uradio sam sve kao u prvom postu i nije pomoglo. Majstor nije bio siguran da li je motor ili elektronika kod rucice, meni je motor bio sumnjiv jer u pocetku se desavalo da prorade kada se pomeri rukom poluga. Zamenio sam motor i sada radi sve ok (isti je kao i kod brava 2, Fiat 500l i nekih alfinih modela). Pozdrav.
     
  8. Like
    nslemi reacted to Ivan in Fiat Nuova Bravo - popravka motorića/klapni digitalne klime   
    Levi mikser (donji od 3 motorica okacenih sa vozacke strane).
  9. Like
    nslemi reacted to marko.jovanovic in Ljušti se lak   
    Nemaju svi isti kriterijum, to je problem.
  10. Like
    nslemi reacted to darkman14 in K: komplet rezervnog točka za Lancia Nuova Delta 2010.   
    Copavac 16" i set u tocku. Na KP ima lik trazi 60 evra za komplet, meni bilo puno pa sam odustao.
    Set u tocku moze i od stila ili od brava novog i oko 1000 din je ako kazes da ti treba za stila, a skuplje ako kazes da je za brava
     
    Copavac jako tesko naci, ja sam nasao zahvaljujuci kolegi sa foruma. Inace, kupio sam prvo 16" tocak punih dimenzija za rezervni tako da mozes i to.

    evo ovde
    https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/78733-nuova-delta-20-mjet-platinum-finally/&do=findComment&comment=1495144

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...