Jump to content
FAS Euroauto Goran

drvopro

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About drvopro

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oznaka boje za punto classic metalik plavu: VR-457/B.M.A. AZZURRO VIRTUOSO
 2. Ok hvala, no meni trebaju prednja desna vrata pa me pitaju za boju. Neću da frabam.
 3. Ako neko ima punta u metalik plavoj boji i ne mrzi ga da pogleda/slika kod boje koji se nalazi na donjoj strani haube.
 4. Naručio od Beocar-a auspuh marke Asso međutim dobio putem kurirske službe Magnum iz Zrenjanina. Zbog hitnosti nisam tražio zamenu mada sam ih obavestio o njihovoj neprofesionalnosti. Magnum auspuh primetno je manji i lakši od originala koji je trajao 11,5 godina od toga 9 je išao na TNG. Završna obrada je slaba na Magnumu takođe kad se da jak gas zna da "zareži". Nije za preporuku.
 5. Pominje se servis Ljuba, pa da rade sa italijanskim limom, i da daju garanciju od 2 godine. Koliko takav auspuh može realno da potraje? Uskoro menjam auspuh, punto 44kW 8v benzin sa naknadno ugrađenim TNG sistemom prešao oko 100k star 10 i po godina, nikad menjan auspuh ali popravljan više puta, recimo posle samo dve godine otpao zadnji lonac, fabrički loše zavarena cev za lonac, sama cev krpljena, zanimljivo. Nema srednji lonac, dakle ide ono fleksi crevo koje je ok za sada, pa cev i na kraju zadnji lonac. Donekle i nije problem cena ako će to da potraje, ako mi je glava mirna od brige da mi otpadne iznenada cev ili lonac i da ja onda moram da ležem ispod auta da ga nekako podižem i pričvršćujem da bih stigao do kuće. A to mi se više puta dešavalo ne samo sa puntom. I da, niko ne odgovori za aupuhe firme Magnum, kakvi su?
 6. Da podnose ali su velika izoblicenja kad se iole malo pojača zvuk. Verovatno je rešenje u zameni većih zvučnika u vratima sa nekim jačim. I eventualno zamena i zadnjih. Imam neki sony radio nije loš davno sam ga stavio. Razmišljam o zameni. Možda neka multimedija sa većim ekranom i obavezno gps. Ne znam kakav im je zvuk. Ako to ne liči na standardne radije sa mosfet pojacalom onda nije to to. Ili eventualno na to dodati posebno pojačalo.
 7. Nadjoh u uputstvu. Napred u vratima vufer 165mm snaga max 40W, visokotonac snaga max 40W, pozadi 100mm snaga max 30W. I boje ozicenja su obeležene. Još jedno pitanje. Postoji li napajanje za radio koji daje 12V i bez kontakta? Odnosno jedna žica sa kako kažu "živom strujom"?
 8. Hvala. A ostali podaci? Snaga? 4 oma, 8 oma? Verovatno si mislio da su mere u cm? Cini mi se da u vratima ima i mali zvučnik?
 9. Ako neko zna, ds mi kaze teh. karakteristike originalnih zvučnika u Punto Classic. Veličina oblik vrsta sinusna snaga otpor itd. I da li originalno postoji instalacija za subwoofer?
 10. @gagyns Slažem se da nisu iste. No šta je sa prednjim oprugama negde sa čitao da su ugradjivali duže nego što treba da budu? Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 11. Verujem ja tebi, ali zaista postoje najrazličitije vrste opruga. https://www.buycarparts.co.uk/fiat/punto-188/12751/10213/coil-springs?criteria%5B100%5D=HA A mislim da su u puntice sa LPG-jem ugrađivali drugačije opruge. Jer je teži pozadi sa napunjenim toroidnim rezerovarom oko 50kg. A sam punto ima malu masu. Recimo, ovo
 12. Ok hvala na odgovoru. Kod mene bi bolje rešenje bilo staviti dužu oprugu. Jer, zadnji trap dosta više lupi preko prelaska ležećeg policajca od prednjeg trapa. Računam da ako je masa vozila 875kg, toroidna boca je oko 25kg plus 20kg gas plus 15kg stvari u gepeku što daje povecanje mase zadnjeg dela od 60kg odnosno na polovinu težine vozila je povećanje od 13.7%. Dakle ako je opruga dugačka 272-275mm precnik zice 11.5mm, treba da bude laički zaključak da opruga bude 15% duža? Ili pak deblja (koliko) jer se masa na zadnjem trapu povećala? Pronašao sam da su zadnje opruge dužine od 250 do 275mm i debljina žice varira od 11.5 do 12.5 mm. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Tačnije, do 325mm dužine. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 13. Odlično, i kako sad "stoji" auto? Od čega si pravio distancere? Za gornju ili donju stranu opruge? Trošak za to ako nije tajna? Ako si mozda merio, koliko je otisla karoserija uvis na zadnjem trapu i da li se na prednjem spustila i koliko? Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 14. U redu. Ništa napamet. Poslednjih dana mo se to zapravo ni ne dešava. Doduše menjane su svećice i veliki servis i jos ponešto što nema veze sa ovom problematikom. Moguće je da kablovi nisu dobro stajali na svecicama/bombini. Majstor je savetovao da menjam kablove ni nisam ih tad kupio pa nisu menjani. Kablovi nisu u losem stanju, nego eto on ima takvu praksu da menja kablove. Unapred rešava neke moguće probleme. Javljam ako bude nekih promena. PS Svećice su Denso po katalogu, nove. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 15. Dakle, da promenim kablove? Za početak, pa da vidim šta se dešava? Mogu bilo koje kablove?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...