Jump to content
FAS Goran

drvopro

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by drvopro

  1. Oznaka boje za punto classic metalik plavu: VR-457/B.M.A. AZZURRO VIRTUOSO
  2. Ok hvala, no meni trebaju prednja desna vrata pa me pitaju za boju. Neću da frabam.
  3. Ako neko ima punta u metalik plavoj boji i ne mrzi ga da pogleda/slika kod boje koji se nalazi na donjoj strani haube.
  4. Naručio od Beocar-a auspuh marke Asso međutim dobio putem kurirske službe Magnum iz Zrenjanina. Zbog hitnosti nisam tražio zamenu mada sam ih obavestio o njihovoj neprofesionalnosti. Magnum auspuh primetno je manji i lakši od originala koji je trajao 11,5 godina od toga 9 je išao na TNG. Završna obrada je slaba na Magnumu takođe kad se da jak gas zna da "zareži". Nije za preporuku.
  5. Pominje se servis Ljuba, pa da rade sa italijanskim limom, i da daju garanciju od 2 godine. Koliko takav auspuh može realno da potraje? Uskoro menjam auspuh, punto 44kW 8v benzin sa naknadno ugrađenim TNG sistemom prešao oko 100k star 10 i po godina, nikad menjan auspuh ali popravljan više puta, recimo posle samo dve godine otpao zadnji lonac, fabrički loše zavarena cev za lonac, sama cev krpljena, zanimljivo. Nema srednji lonac, dakle ide ono fleksi crevo koje je ok za sada, pa cev i na kraju zadnji lonac. Donekle i nije problem cena ako će to da potraje, ako mi je glava mirna od brige da mi otpadne iznenada cev ili lonac i da ja onda moram da ležem ispod auta da ga nekako podižem i pričvršćujem da bih stigao do kuće. A to mi se više puta dešavalo ne samo sa puntom. I da, niko ne odgovori za aupuhe firme Magnum, kakvi su?
  6. Da podnose ali su velika izoblicenja kad se iole malo pojača zvuk. Verovatno je rešenje u zameni većih zvučnika u vratima sa nekim jačim. I eventualno zamena i zadnjih. Imam neki sony radio nije loš davno sam ga stavio. Razmišljam o zameni. Možda neka multimedija sa većim ekranom i obavezno gps. Ne znam kakav im je zvuk. Ako to ne liči na standardne radije sa mosfet pojacalom onda nije to to. Ili eventualno na to dodati posebno pojačalo.
  7. Nadjoh u uputstvu. Napred u vratima vufer 165mm snaga max 40W, visokotonac snaga max 40W, pozadi 100mm snaga max 30W. I boje ozicenja su obeležene. Još jedno pitanje. Postoji li napajanje za radio koji daje 12V i bez kontakta? Odnosno jedna žica sa kako kažu "živom strujom"?
  8. Hvala. A ostali podaci? Snaga? 4 oma, 8 oma? Verovatno si mislio da su mere u cm? Cini mi se da u vratima ima i mali zvučnik?
  9. Ako neko zna, ds mi kaze teh. karakteristike originalnih zvučnika u Punto Classic. Veličina oblik vrsta sinusna snaga otpor itd. I da li originalno postoji instalacija za subwoofer?
  10. @gagyns Slažem se da nisu iste. No šta je sa prednjim oprugama negde sa čitao da su ugradjivali duže nego što treba da budu? Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
  11. Verujem ja tebi, ali zaista postoje najrazličitije vrste opruga. https://www.buycarparts.co.uk/fiat/punto-188/12751/10213/coil-springs?criteria%5B100%5D=HA A mislim da su u puntice sa LPG-jem ugrađivali drugačije opruge. Jer je teži pozadi sa napunjenim toroidnim rezerovarom oko 50kg. A sam punto ima malu masu. Recimo, ovo
  12. Ok hvala na odgovoru. Kod mene bi bolje rešenje bilo staviti dužu oprugu. Jer, zadnji trap dosta više lupi preko prelaska ležećeg policajca od prednjeg trapa. Računam da ako je masa vozila 875kg, toroidna boca je oko 25kg plus 20kg gas plus 15kg stvari u gepeku što daje povecanje mase zadnjeg dela od 60kg odnosno na polovinu težine vozila je povećanje od 13.7%. Dakle ako je opruga dugačka 272-275mm precnik zice 11.5mm, treba da bude laički zaključak da opruga bude 15% duža? Ili pak deblja (koliko) jer se masa na zadnjem trapu povećala? Pronašao sam da su zadnje opruge dužine od 250 do 275mm i debljina žice varira od 11.5 do 12.5 mm. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Tačnije, do 325mm dužine. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
  13. Odlično, i kako sad "stoji" auto? Od čega si pravio distancere? Za gornju ili donju stranu opruge? Trošak za to ako nije tajna? Ako si mozda merio, koliko je otisla karoserija uvis na zadnjem trapu i da li se na prednjem spustila i koliko? Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
  14. U redu. Ništa napamet. Poslednjih dana mo se to zapravo ni ne dešava. Doduše menjane su svećice i veliki servis i jos ponešto što nema veze sa ovom problematikom. Moguće je da kablovi nisu dobro stajali na svecicama/bombini. Majstor je savetovao da menjam kablove ni nisam ih tad kupio pa nisu menjani. Kablovi nisu u losem stanju, nego eto on ima takvu praksu da menja kablove. Unapred rešava neke moguće probleme. Javljam ako bude nekih promena. PS Svećice su Denso po katalogu, nove. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
  15. Dakle, da promenim kablove? Za početak, pa da vidim šta se dešava? Mogu bilo koje kablove?
  16. Čitao hvala. Našao i katalog delova. Postoji neki fiatov al tek treba da vidim kako sta. Pozvao na brzaka neki radnju, oni mi rekli posle provere da su opruge iste za dizela kao i za benzinca ili vana. Mada sam malo skeptičan sa tom info. Nemam ja bas nekog majstora na raspolaganju za ekperimentisanje. Kada utvrdim kako i šta to ce i da se ugradi. Polovno mi baš nije optimalna opcija jer je to opet vrsta eksperimenta. Neces znati sta si dobio dok ne uradiš. No nije isključeno jer postoji verovanje da su italijanski puntici kvalitetniji od srpskih. Verujem takodje da pošto postoji punto classic sa fabričkim tng uređajem da postoji i drugačiji zadnji trap za to vozilo. Ako su već radili izmene na motoru itd. moguce je da su ugradjivali jače vešanje za masu boce i sadržaj iste. Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
  17. Mislim da se potrosnja punta prikazuje na bordu racunanjem a ne stvarna. Meni board računar u principu uvek pokazuje potrošnju benzina iako se vozim na TNG. Ali, probaću. Računar tng je mislim stag200. Nisam kod auta pa da proverim sada.
  18. Dakle, neki specijalizivani servis za ugradnju TNG? Inače, auto lepo ide na obe vrste goriva.
  19. Prilikom otpustanja gasa motor pocinje jako da trza. Problem resavam tako sto pritisnem kvacilo. Naravno to se dešava prilikom nailaska na recimo raskrnicu kada usporavam pa ujedno saltam i u nizi stepen prenosa. Nije sad to preveliki problem, smiri se motor no previše pritiskam kvačilo pa ce nastati drugi kvarovi. Ali je neprijatan osecaj poskakivanja celog auta. Ovaj problem se dešava samo prilikom vožnje na TNG. Kada se vozi na benzin tog problema nema. Dakle, u pitanju je sporadican problem, ne dešava se stalno već povremeno. I to uglavnom dok je motor jos hladan. No dešava se i kada je na radnoj temperaturi doduše dosta ređe. Problem je što nema apsolutnog pravila kada se dešava. Dešava se i da ne trza kada je hladan motor. Moguće je da je recimo problem u kvalitetu TNG goriva. Ali verujem da tu nije ceo problem. Ili možda jeste? TNG sipam na Gasprom ili Nis pumpama i na Europetrolu. Zanima me da li je imao neko slično iskustvo i kako ga je rešio. Hvala na svakom odgovoru.
  20. Slično je i kod mene. Razmak izmedju ivice "blatobrana" i prednjeg točka je 92mm a zadnjeg je 35mm. Takodje jeauto sa TNG (nije fabrički). U rezervoaru je oko 15l benzina i 10-ak litara TNG. U gepeku rezervni točak i 10-ak kg ostalih stvari, bez putnika. Po mojoj proceni trebalo bi da karoserija "ode u vis" nekih 50mm da bi to otprilike bilo kako treba. Da li ce to resiti recimo nove zadnje opruge (menjana sva četiri amortizera nevezana za ovu problematiku)? Da li postoje nestandardne opruge, recimo za fabrički TNG punto ili možda van? Trenutno, zadnji trap dosta losije upija neravnine ili rupe na putu i sa praznim vozilom.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...