Jump to content
FAS Goran

Ljuta Krajina

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

About Ljuta Krajina

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banja Luka

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Delta 3

Recent Profile Visitors

1132 profile views
  1. Ima opcija reseta u meniju sistema. Pokušao sam i to ali bezuspješno.
  2. Moja ima samo glasovnu navigaciju i Bose. Jednostavno kao da je uključeno mute, tako se ponaša. I da, nisam siguran ali mislim da se multimedija ne pali davanjem kontakta ako je prije gašenja auta bila ugašena.
  3. Valjda je ispravno i jedno i drugo. Nisam siguran da li moj radi. Ne svijetli mi indikacija na njemu. Da li lampica svijetli konstantno ili samo kada je senzor aktiviran?
  4. Identično se dešava kod mene. U zadnje vrijeme češće. Nema zvuka dan dva i proradi samo od sebe. Nikad mi se nije desilo da prestane dok emituje zvuk. Skontam da ne radi kad upalim radio. Isto tako i proradi.
  5. Definitivno negdje gubi rashladnu tečnost. Sad sam dosuo skoro litru. Vjerovatno je i dimljenje povezano s tim. Uskoro ću kod servisera pa javim o čemu se radi ako riješim.
  6. Pa zar se stvarno uvijek nađe neko da počne da serenda? Bilo to i obično pitanje na forumu eto ti dežurnog da popljuje sve što stigne i napravi se pametan. Na moje pitanje da li sa ishabanim karikama auto normalno vuče, dežurni kaže "koja paranoja". Majstore, pardon kolega sa foruma, moraš poraditi malo na komunikaciji, pogotovo sa osobama koje ne poznaješ. Ne ulazim u dalju polemiku a svim drugima hvala na odgovorima i potrošenom vremenu na pomoći u rješavanju problema. Lijep pozdrav
  7. Ako su karike jel moguće da nema uticaja na snagu. Auto normalno ide.
  8. Jutros bijelo plavičasti dim nakon kilometar vožnje. Nakon 2-3 minuta je prestalo. Sigurno nije regeneracija jel nije dostigao radnu temperaturu .
  9. Ne postoji indikacija regeneracije DPF-a. Mislim da je tako na svim italijanima, barem je tako u novom bravu i delti. Nikada prije nisam primjetio bijeli dim barem ne u ovoj količini. Mislim da ako je sve ok kada i radi regeneraciju ne smije da ovoliko dimi.
  10. Mislim da nije normalno jer se prije nije dešavalo da ovako dimi. Govorim o oblaku bijelog dima iza auta. I prije sam znao kada radi regeneraciju po trenutnoj potrošnji ali nije nikada ovako dimilo. Čini mi se da je nešto drugo u pitanju.
  11. U zadnje vrijeme i kod mene se počeo javljati bijeli dim. Čini mi se da se počne javljati prilikom regeneracije DPF filtera. Kad zadimi auto normalno vuče i nema obavještenja da nešto nije uredu, samo se poveće trenutno potrošnja po bordu, što je pretpostavljam rezultat regeneracije DPF-a. Dijagnostika kaže da su dizne i DPF filter uredni. Ljetos put do Francuske i nazad ni jednom nije zadimio. Ima li neko slična iskustva?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...