Jump to content
FAS Euroauto Goran

kreator

Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by kreator

 1. Koji su to plejeri u pitanju i pogledaj na deklaraciji kolko im je napajanje u amperima? Ne bi trebalo da se greju sa fabričkim zvučnicima vidi dal nije promenjen neki od zvučnika takođe pretresi instalaciju od zvučnika da nešto nije u kratkom spoju?
 2. Akumulator koji se puni duze vreme a ne prima struju je mrtav. Akumulator koji se napuni pokazuje napon a posle određenog vremena gubi struju a nije na potrošačima isto mrtav. Napuniš ga i ostaviš ga da odstoji 24 sata van vozila ako upali ok je ako ne upali baci kupi nov.Nema tu neke velike matematike.
 3. Konačno stigla alfa na njoj je trenutno exide premium 77ah od 760A udarne struje. Šta preporučujete kao zamenu da pazarim?
 4. Neka preporuka za akumulator za Alfu 159 1,9 150 hp? Koje amperaže da pazarim?
 5. Farbu od češanja sam par puta skinuo nitro razređivačem.Natopim blago neku pamučnu krpu a još jednu nakvasim vodom.Čisto da se što manje nitro zadržava na laku. Jedan potez nitro drugi voda.Skida se bez problema.
 6. Ja ovo gore prilično ne razumem.Znam samo da bi napunio akumulator kako treba potreban je napon od 14-17 volti i nekih 5 ampera. Struja sa alternatora od 13,7 do 14,2 v je dovoljna uglavnom za održavanje akumulatora. Sa celih 12 v punjenje nije moguće. Mnogi punjači su uštrojeni na odrećeni napon.Uzimao sam od drugara takav punjač punio celu noć jedva je dobacio do 13 v.Krš neki . Inače moj punjač koji je tezak preko 20 kg puni odlično i velike i manje akumulatore.Završni napon kad je punjenje pri kraju ide do 16 v. Što se tiče prepunjavanja to kod kvalitetnog punjača ne bi trebalo da se desi.Kad staviš prazan akumulator kolko sam ja skapirao voltaza je niska dok je amperaža npr max 5 ampera..Kako se akumulator puni voltaza raste do amperaza padne do 2 ili 1 amper .Tako ne bi trebalo da dođe do prepunjavanja ili zagrevanja.
 7. Da si ga ponekad dopunio verovatno bi trajao još koju godinu.Meni je tab izgurao uspešno i ovu zimu.Isto parkiran napolju al kad osetim da slabije vergla odma ide na punjač nekolko sati. Za rezervu dok se puni imam staru vartu otpisana od komšije al još uvek ima struje da pali benzinca .Dizela mozda ne bi upalila.Problem su uglavnom kratke relacije.
 8. Treba će mi uskoro set kvačila za 159 1,9 -150 konja.Zna li neko koji je set prva ugradnja? Ili koji je kvalietan da se ugradi?
 9. Vozim Tab akumulator u januru 2020 je napunio 4 godine.I dalje vergla bez greške.Merio sam napon sve je kao prvog dana kada je kupljen.Preporuka za Tab Topla Vesna.
 10. Na većini je potrebno neko sitno ulaganje.Naravno ako ne rikne motor menjač kvačilo.Kočnice valjda spadaju u ta sitnija ulaganja kao i farbanje.
 11. Šta mu fali kod Brava je na tom mestu između akumulatora i motora.Talijani ga staviše da ga motor podgreva.
 12. Još jedan slučaj da smo banana država.Koji je stručnjak ubacio slova koja nisu naša? Y W X .Ja bi trebalo da menjam pošto imam ć. Nigde logike mozga itd.
 13. Kategorija da smo postali odpad nije tolko loša s obzirom da smo odavno postali robovi koji rade za najmanju nadoknadu u Evropi.Druga stvar me više zabrinjava.
 14. Ja srećom imam kući i traktor imt pa se često podsetim kako se vozi bez serva.
 15. Ako je hladnjak prljav teze se hladi sistem.Tj duze treba da oslobodi toplotu.Mislim da to ispiranje nema smisla pošto je sam antifriz tečnost koja čisti.Nekolko sam puta vadio svu tečnost i vraćao u sistem.Nema nikakve rđe niti prljavštine.Ljudima se desi da posle sipanja malo jačeg koncentrata procuri negde jer ispere sitne rupe na hladnjaku koje su se kamencem zatvorile.
 16. Kad su u Smederevu napravili kruzni tok na jednoj od opasnih raskrsnica na zaobilaznici, ljudi su jedno vreme prolazili ovako.I pored svih mogućih znakova.Fah idioti. https://www.youtube.com/watch?v=DMVvMgNGfEE
 17. Jedan lik iz kraja ima neke led na Golfu 6 kad se mimoilazimo istera mi oči a dan je.Kako izgleda noću mogu da zamislim.Trebalo bi to sve na tehničkom zabraniti. Sve budzevine koje nije propisla fabrika.
 18. Ono kad se dizajneri ubiše od posla da bude lepo a ti ga usereš maksimalo.
 19. Čekaj sad se ovi iz asocijacije odjednom ekološki ostvestili? Au.. Da nema to mozda veze samo sa parama?Slabo im ide prodaja delova i sl.
 20. Trivan jedan od ozbiljnijih ministara.Kad bi se zezali. Šta čini taj opasan odpad? Ulje i ostale tečnosti? Staklo plastika i lim?
 21. Sve što radi AMSS može da uradi i tehnički pregled.Al jbg 100 e su 100e.Tašna mašna itd.Uzimanje para što da ne.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...