Jump to content
FAS Goran

loco18

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

About loco18

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/10/1994

Contact Methods

  • Website URL
    https://www.facebook.com/loco2016V

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banjaluka
  • Interests
    Cars, trucks, SUV's etc.

Previous Fields

  • Garage
    FIAT Tipo

Recent Profile Visitors

2583 profile views
  1. A zna li iko moze li zadnji branik od Brave/Brava na Mareu limuzinu? Od karavana znam da ne moze jer je iz 3 dijela, a Marea limuzina je poprilicno rijetka. Pozdrav.
  2. Kod mene u Marei limuzini se isto čuje nešto, moraću provjeriit te zakačke zadnje klupe i rezervni točak, jer je trap maksimalno utegnut.
  3. Toga sam se i plašio, probaću dokučiti da ne čupam sve to, ali ako ne preostane ništa drugo, moraću. Bolje i to nego da vadim instrument tablu, nadam se da neće morati ići toliko daleko... Pozdrav i hvala svima. Ako nekom padne nešto novo na pamet, pišite.
  4. Svi odvodi su očišćeni ispod šajbe tj. onih plastika, auto nema šibera. Ne vjerujem da je od vrata jer pogledaj sliku, označio sam kuda je mokro, sa desne strane pa na dole, da je od vrata, onda bi bilo mokro kod plastike pragova odnosno lijevo pa prema sredini. Stvarno nisam pametan...
  5. Džaba legendo, iznutra se ništa ne vidi, sinoć je padala kiša kao iz kabla, sjedio sam u autu i gledao, nigdje se ne vidi iznutra, negdje se podlijeva na karoseriji vjerovatno i ide direkt ispod izolacije i onda nakvasi i tepih...
  6. Imam ogroman problem, više ne znam kome da se obratiim, pa se nadam da će makar neko uspjeti donekle da mi pomogne... Naime, u pitanju je FIAT Marea limuzina (2001, 1.6 16V, ELX). Auto sam kupio prije nekih 4 mjeseca, i još prvu veče sam primjetio da je mokar tepih ispod vozačevih nogu, ali kontao sam hajde kiša pada, snijeg, unosi se nogama, osušiće se. Međutim kako je vrijeme prolazillo, ništa se ne suši, samo gore i gore... Da odmah rasčistimo stvari, NIJE mali hladnjak, antifriza mi ne troši ni kapi, urađen komplet mali servis odmah, kako je nasut antifriz, ništa dosipano nije, grijanje najnormalnije radi, hlađenje, znači ulazi mi kišnica, voda... Odem kod majstora da mi pogleda to, sve odvode smo odčepili, isčačkali sve rupe, izduvali kompresorom svuda... Kasnije on primjeti da na glavnom odvodu nema onog crijeva što usmjerava vodu (pretpostavlja da su majstori koji su postavljali plin kod prošlog vlasnika isčupali to crijevo i bacili jer im je vjerovatno smetalo, jer tu kod odvoda prolaze crijeva od plina) i reče mi da je to uzrok što se voda slijeva niz požarni zid i tu ulazi u kabinu, čak bude i ljepljivo i smrdi, vjerovatno od tečnosti za pranje šajbe kad se to pomješa sa kišom... A plin je ugrađen prije 2 godine, znači to 2 godine tako kisne i voda ulazi, zvao sam ženu od koje sam kupio auto, ona se pravi budala i kaže da to nije bilo, nemoguće da za 2 godine nije primjetila da joj je tepih mokar, nego neće debil da kaže... Nađem ja to crijevo polovno, kupim, nabijemo ga na odvod, ovih dana sav tepih fino isušim, usisam usisivačem za vodu, svu vodu izvučem, bilo je toplo ovih dana i sve se fino osušilo i večeras padne kiša i opet je sve natopljeno. Ne znam više šta da radim, propada mi pod bezveze, propada mi tepih, treba mi bilo kakva pomoć... Je l' iko ikada imao problem ovaj na Marei/Bravu/Bravi i sličnim modelima? Pogledajte sliku molim vas, tu gdje sam označio, tu je mokro, pretpostavljam da se tu slijeva sa desne strane i završava tu na sredini i tu se pravi "lokva". Kad sam bio kod majstora, polijevali smo pola sata šlaufom, ja sam bio u kabini i nigdje se iznutra ne vidi da ulazi voda, ni kapi nigdje nema, kuda onda može da se provlači!? Svaka pomoć je dobro došla ljudi, pozdrav za sve i unaprijed hvala.
  7. Pozdrav svima. Nedavno sam uzeo Mareu, pa me zanima, je l' ona fabrički dolazila bez ovog tapacirunga gepeka?
  8. Zna li neko da li paše da bilo kog drugog modela, zadnji motorić brisača? Pošto neću da kupujem polovan, a nov ne mogu naći, a da naručujem preko interneta, preskupo je. Da li paše slučajno sa Brave/Brava, možda Punta, Alfe 145? Jer gledam slike, svi su slični, pa zati razmišljam možda može sa nekog drugog.
  9. Da li postoji mogućnost da se zameni ova sijalica ili diodica, šta već ide ovde? Da li je iko probavao i zna li problematiku? PS. slike su sa neta.
  10. Ja imam mali problemcic. Naime, analogna tabla je u pitanju, kazaljka na brzinomeru mi cesto treperi, kad predjem otprilike 60 na sat, pocne da treperi. Da li je magnet kazaljke u pitanju ili sajla treba da se pritegne?
  11. Otkriven problem i rešen. Trebalo je samo spojiti masu.
  12. U pitanju je Fiat Tipo, 1.4 karburator, '91. Želim da izvršim zamenu ulja menjača, pa može li neko da me posavetuje koje bi gradacija odgovarala, da znam koje da kupim? Pretpostavljam da ide 75W90. Pozdrav svima i hvala.
  13. Imam jedan mali problemčić, nadam se da će neko moći da mi pomogne. Naime, ne radi mi svetlo u kaseti, sijalica je kupljena nova, džek je uključen i opet ne radi. Šta bi mogao da bude problem? Koji je zajednički osigurač, tj. na šta je povezano svetlo kasete? Logika mi govori da bi trebalo biti sa farovima ili pozicijama, jer je namenjeno za korištenje noću.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...