Jump to content
FAS Goran

Punto multijet 3

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About Punto multijet 3

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1301 profile views
  1. Trebaju mi desna vrata za punta 2004 god, sa 3 vrata. Boja je tamno siva (grigio baltic hwb 681) koja vuce na crno.
  2. Trebaju mi desna vrata za punta 2004 god, sa 3 vrata. Boja je tamno siva (grigio baltic hwb 681) koja vuce na crno.
  3. Uspeo sam da skinem crevo za dovod goriva. Gurnuo sam mali odvijac izmedju sive spojnice i crnog prstena na samom crevu i poceo da guram lagano odvijacem crni prsten od spojnice. Posle milimetar dva culo se cak i crevo je ispalo. Kada sam zamenio filter i sve vratio na svoje mesto nakon startovanja motora pocelo je da curi gorivo na prstenu za stezanje poklopca filtera. Posto sam citao druge postove video sam da ljudi imaju slican problem i stavio sam ponovo stari dihtung i sad vise ne curi gorivao. Da li je pametno da ostavim stari dihtung, koji ima znatno vise lufta od novog? Da li neko zna kako da stavim novi, a da gorivo ne curi?
  4. Veki kako mislis da gurnem sivu plastiku unutra, odnosno jel mislis ka kabini ili tocku auta? Pokusavao sma al ne ide nece ni pola milimetra da se mredne. Ne znam da li da sipam malo WD-a ili sl. ako je zapekla?
  5. Pozdrav Molim vas za malu pomoc, imam Punta multijet 1,3 2004 godiste na kojem sam pokusao da zamenim filter goriva ali nikako nisam uspeo.Problem mi pravi crevo za dovod goriva u filter koje ne mogu da skinem, a od koga ne mogu da izvadim filter iz kucista. Crevo ima neku meni cudnu ,,zabicu,, sive boje koju ne mogu da skinem. Pogledao sam i neke snimke na forumu kako se menja filter, ali na njemu se ne vidi lepo kako majstor skida to crevo. Da li neko moze da mi kazes princip skidanja te zabice, odnosno creva? Unapred hvala.
  6. Pozdrav Gorane, Molim te za malu pomoc, imam Punta multijet 1,3 2004 godiste na kojem sam pokusao da zamenim filter goriva ali nikako nisam uspeo.Problem mi pravi crevo za dovod goriva u filter koje ne mogu da skinem, a od koga ne mogu da izvadim filter iz kucista. Crevo ima neku meni cudnu ,,zabicu,, sive boje koju ne mogu da skinem. Pogledao sam i neke snimke na forumu kako se menja filter, ali na njemu se ne vidi lepo kako majstor skida to crevo. Da li mozes da mi kazes princip skidanja te zabice, odnosno creva? Unapred hvala.
  7. I ja sam probao da zamenim filter goriva na mom multijetu 2004, ali nisam uspeo. Nikako nisam mogao da izvadim filter od creva za dovod goriva i prstena za zavrtanje filtera. Kod mene nije bio problem u odvrtanju poklopca, vec u skidanju creva za dovod goriva. Isto crevo koje pominje Milan sa sivom ,,zabicom,, na poklopcu filtera. Zabica je sive boje i sa strane do creva im otvore u obliku krsta. Pokusavao sam da privucem, zavrnem i sl. ,,zabicu ali nisam uspeo. Na snimku se vidi da majstor skida prvo narandzanstu zabicu (koju isto nije problem skinuti), pa to crevo bez alata i velikih problema, ali ne i sisitem kako. Da li neko zna ili ima slike kako se skida crevo za dovod goriva? Hvala unapred.
  8. Zdravo drugari imam problem sa makazama brisaca koje stalno spadaju na mom punticu. Video sam kako da resim problem stavljanjem osiguraca i podloske, ali nikako ne mogu da skinem same rucice brisaca bez radapcigera. Da li neko mozda zna neki drugi nacin za resavanje ovog problema bez skidanja rucica? Ako neko zna znacilo bi mi mnogo s obzirom da krecu padavaine.
  9. Cije filter treba uzimati od ovih koji su trenutno u ponudi : UFI, Pionir, Valeo, Denso i sl.?
  10. Icitao sam sve predhodne postove i sada sam u velikoj dilemi koje ulje da sipam u moj Multijet 1,3 2004. Do sad su mi u servisu sipali Seleniju 10w-40 za turbo dizele. Sta sad da sipam 5w-30 ili 5w-40? Gde mogu naci najjeftiniju original Seleniju? Havla po\drav svima
  11. Pozdrav drugari i nadam se da nisam promašio temu, jer ne znam koji kvar imam na mom Puntiću i kome da se obratim. Imam punta multijeta 1,3 2004 god i pre dve nedelje sam primetio da mi je rashladna tečnost ispod minimuma. Dolio sam crvenog Paraflua oko 150 ml i počeo da pratim šta se dešava sa njom. Auto nije podizao teperaturu, niti se nivo ulja povećavao, znači nije mešao vodu i ulje. Primetio sam da mi kada je hladan auto po malo curi tečnost sa prednje strane motora. Odvezao sam auto kod majstora koga svi na forumu preporučuju kao dobrog da pregleda kompletno auto i ustanovi da li postoji neki problem. Nakon pregleda rečeno mi je da momci ne vide da negde nešto curi. Pošto se curenje nastavilo što sam primetio na asfaltu u vidu fleke od nekih 5 cm prečnika, koja nastaje tokom noći. Sam sam se zavukao ispod auta i delimično video odakle curi. Naime kapljice su se nalazile iznad, a između početka izduvne grane i kartera. S obzirom da je taj prostor skučen nisam mogao bolje da vidim odakle tačno curi. Takodje ni odozgo nisam ništa mogao da vidim. Zanima me da li neko zna šta se na tom delu tačno nalazi, odnosno da li neko zna odakle može da curi tečnost? Da li je u ptianju pumpa, dihtunzi, neko crevo ili nešto četvrto? Unapred sam zahvalan svima pozdrav.
  12. Pozdrav drugari imam punta multijeta 1,3 2004 god i pre dve nedelje sam primetio da mi je rashladna tečnost ispod minimuma. Dolio sam crvenog Paraflua oko 150 ml i počeo da pratim šta se dešava sa njom. Auto nije podizao teperaturu, niti se nivo ulja povećavao, znači nije mešao vodu i ulje. Primetio sam da mi kada je hladan auto po malo curi tečnost sa prednje strane motora. Odvezao sam auto kod majstora koga svi na forumu preporučuju kao dobrog da pregleda kompletno auto i ustanovi da li postoji neki problem. Nakon pregleda rečeno mi je da momci ne vide da negde nešto curi. Pošto se curenje nastavilo što sam primetio na asfaltu u vidu fleke od nekih 5 cm prečnika, koja nastaje tokom noći. Sam sam se zavukao ispod auta i delimično video odakle curi. Naime kapljice su se nalazile iznad, a između početka izduvne grane i kartera. S obzirom da je taj prostor skučen nisam mogao bolje da vidim odakle tačno curi. Zanima me da li neko zna šta se na tom delu tačno nalazi, odnosno da li neko zna odakle može da curi tečnost? Unapred sam zahvalan svima pozdrav.
  13. Jel prodat protokomer i imas li racun?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...