Jump to content
Goran
MilosV7

Fiat Nuova Croma - kriv zadnji trap, točkovi gaze krivo

Recommended Posts

pa to je odavno, ja kad vidim u mom kraju ko je sve danas auto limar ili mehanicar ne verujem, do juce nisu ni auto imali a sad prosipaju znanje

Ja sam u neverici. Ljudi moji pa da meni čovek koji je napravio biznis na popravljanju i centriranju trapova kaže da auto nema šrafove za podešavanje nagiba točkova nego da nagib diktiraju opruge i amortizeri.. kako da odeš ti kod njega opet i zatražiš za pomoć koju ćeš skupo da platiš.. ukucajte MPG Kragujevac na guglu pa vidite kakvu je radionicu napravio i ko zna koliko ljudi padne na fore i fazone današnjih majstora! 

idem sutra kod majstora Raleta, da vidim još on šta će da kaže pa od ponedeljka potraga za delovima. 

Upravo pogledao. Usao u reference i dovoljno sam video.

Odrzavanje flota tj kompanijskih sluzbenih vozila. Tu se prave da ne kazem mlate pare u svakakvim kombinacijama. 

Мајстор Рале ипак није могао да прими ауто на преглед данас, пробаћу почетком седмице, али већ сам кренуо у набавку делова. Нова мала ”control” рамена са ексцентар шрафовима са једне и обичним шрафовима са друге стране су 2х3000 динара. Комплет виљушке ”swing arm” нећу да мењам јер су 150е по комаду, у потрази сам само за шрафовима и силен блоковима.. па да видимо.. јављам

Da ta ramena mislim da idu samo iz originala. 

Srafovi koji ti trebaju su mislim OE broj 51798591 iliti u zameni tj aftermarketu RH15-5021 pa cak i poljski tedgum TED99145 .

image.png

Mogu se poruciti preko Intercars. 

Edited by MiloshBg

2 hours ago, MiloshBg said:

Da ta ramena mislim da idu samo iz originala. 

Srafovi koji ti trebaju su mislim OE broj 51798591 iliti u zameni tj aftermarketu RH15-5021 pa cak i poljski tedgum TED99145 .

image.png

Mogu se poruciti preko Intercars. 

Kako ti izgleda ovo.. Ja sam našao ova ramena na stanju, izmerio mi je čovek dužinu = 284mm : https://www.kupujemprodajem.com/auto-delovi-i-alati/auto-trap/rame-zadnje-fiat-croma-opel-signum-vectra-c-vectra-c-gts/oglas/154912393?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

IMG_7336.jpeg

Edited by MilosV7

RH05-5003 Rheinhoch - intercars brend, nemam iskustva, mada danas se sve proizvodi u Aziji ( Kina, Turska.. ) , sto ne treba da te plasi i da ne pomislis da je lose, ali ima svega.

Ako mislis da su ti ta ramena losa menjaj ih. Dobra stvar sto uz to rame idu srafovi koji ti trebaju da bi nastelovao trap.

Je*iga, 2 ramena = 50e + ruke + reglaza trapa... Ali hajd, da da Bog da napravis tu geometriju trapa.:clover:

rame.JPG

Edited by MiloshBg