Transporter131 149 Posted July 15, 2023 (edited) Dobar dan drugari, prilicno sam lenj da pisem, pa tako nisam predstavio ni moju drugu 159-u, ali ovo moram. Ukazala mi se prilika da odem na miting alfista u Sajcarsku, mesto se zove Interlaken. Prvobitno sam otisao zbog evropskog skupa oldtejmera, ovo je bilo iznenadjenje, umesto oldtajmera odosmo na miting. Krenuli smo u 7 ujutru i prvo iznenadjenje, staje STELVIO QV I PREDAJE MI KLJUCEVE. Malo je reci da samo sokiran. Posle140 km i fantasticnih predela, stizemo. To je tek prica za sebe. Sam put do tamo, Stelvio u pratnji dve QV Giulie i sve drugo, fenomenalno. Nisam davao gas, jer vlasnik sedi pored mene i zamolio me da vozim po P:S-u.Kamere ,kontrole itd.. Naravno da sam sve postovao, ipak sam samo gost. Inace vlasnik - domacin Stelvia je Italijan, fenomenalan lik. Sam skup je bio velik, preko 500 vozila, nekoliko hiljada ljudi, prava egzotika na tockovima, ali organizacija je bila prosek. Nije bilo nikakvih memorabilija za kupiti, solja, majice, kacketi, magneti, sve je to izostalo, ali na kraju nije uspelo da pokvari utisak u poredjenju sa nekoliko GTAm, 8C, Alfetti, SZ, itd. Lepo je videti nove i moderne, ali ipak srce najvise zaigra pored old school, Alfetta i Giulietta (imao obe svojevremeno). Razlika izmedju zapada i nas je sto je oldtimer za njih vikend auto, a nama bi bio svakodnevni. Naravno, da ne stajem na muku sa nasim zakonima oko registracija, uvoza i svega vezano za oldtimere. Da ne duzim dalje, uzivajte u slikama, nadam se da mogu da prenesu i 10ti deo onoga koliko sam ja uzivao... Edited August 27, 2023 by neshaoct formatiranje 13 1 PremieRacing, Mijailović P., city and 11 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sasa034 39 Posted July 16, 2023 Prelepo druže Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2687 Posted August 27, 2023 Tek sad vidim,sjajno,super avantura do Švice i fantasticni automobili.Alfa 8C je vrh nema daje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 149 Posted August 28, 2023 8c ja na platformi vajpera v10,zvuk je neverovatan, a vozi ga cica od 80 leta.... gledam oko njega gde je medicinska ekipa ne daj boze,a on uskoci u8c kao deckic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6192 Posted August 28, 2023 Nema 8C nikakve veze sa 30+ godina starim Dodge-om... Inače svaka čast za posetu skupu, stvarno je bilo top primeraka za videti. Verujem da je bilo pravo uživanje! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 149 Posted August 28, 2023 (edited) Vajperov v10 ,a platforma modifikovana. Proveri... Put do tamo je posebna prica, sa +30 ,do +8 pa +32. Putevi kao nekad davno preko Zlatibora, krivina do krivine, samo bez rupa zakrpa i djubreta... Edited August 28, 2023 by Transporter131 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1911 Posted August 28, 2023 Auh... Sam naziv auta 8C je potekao od starog legendarnog istoimenog modela sa motorom od 8 cilindara sa pocetka XX veka... Koliko se secam u pitanju je ferari ili maserati motor i isto tako neka platforma. Nikakva veza sa Viper-om... Mozda samo karakteristika teskog upravljanja zbog ogromnog motora. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 149 Posted August 28, 2023 4 minutes ago, MiloshBg said: Auh... Sam naziv auta 8C je potekao od starog legendarnog istoimenog modela sa motorom od 8 cilindara sa pocetka XX veka... Koliko se secam u pitanju je ferari ili maserati motor i isto tako neka platforma. Nikakva veza sa Viper-om... Mozda samo karakteristika teskog upravljanja zbog ogromnog motora. Tacno ,izvinjonjo,kakvu sam gresku napravio,Za zuti karton. 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites