mirza2811 0 Posted June 15, 2022 pozdrav momci zadnji vrijeme kad palim auto se strese isto tako i kad gasim. Kad vozim 80km/h i pustim gas i opet ga dodam tacno osjetim "zapinjanje" motora. Na leru mi treska auto, ne konstanto al svakih 5-10 sekundi tresne i mirno radi. Kad kocim i ubrzajem cujem kuckanje negdje oko motora, sredine motora, reko bi izmedju kabine i motora. Zvuk kuckanja pri kocenju je isti kao na videu. U pitanju Alfa 159 1.9jtdm https://www.youtube.com/watch?v=6aYCdfUiQwY&ab_channel=ScottAlston Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted June 16, 2022 @mirza2811 Kada se auto strese na paljenju/gašenju, obično se pomisli na plivajući zamajac. Zna i da ''čangrlja'' u leru, više kad je hladan, manje posle (može da bude i periodično kad se zagreje). Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirza2811 0 Posted June 16, 2022 Jest i ja sam mislio na plivajuci. Medjutim , nemam kuckanja na leru i cangrljanja. Obicni dizel zvuk i nista vise. Prije godinu sam mjenjo mjenjac, i kad je majstor skido provjerio je plivajuci i reko je da je u extra stanju. Od tad sam preso 10k km od toga 90% autoput. Kad ga palim udari negdje iz sredine motora, nekako odma izmedju instrument table/radia i motora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1291 Posted June 16, 2022 (edited) @mirza2811 Trebalo bi prekontrolisati i nosače motora i menjača. Edited June 16, 2022 by neshaoct dodao tag 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7970 Posted June 16, 2022 Prekontrolisi prvo nosace motora jer najvise lici da je do njih. Uz nosace obavezbo i poluosovine. Ako je to sve u redu onda je po meni plivajuci zamajac za zamenu.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirza2811 0 Posted June 18, 2022 (edited) Ja ipak mislim da je do nosaca, u pon imam zakazano kod majstora pa cemo vidit. Ispod je video , kako se motor "napinje" https://streamable.com/z3nadu Edited June 18, 2022 by mirza2811 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Magnus 5 Posted August 7, 2022 (edited) Meni Alfa 159 110kw trese pri prvom paljenju samo, kad nisam palio 1, ili 2 dana. Lepo vergla, upali, ali se zatrese, posle upste ne. Sta moze biti? Akomulator je 12.35v, Pri paljenju padne na oko 10.50. U voznji je ok, takodje i pri gasenju bez kvacila nema nikakvog tresenja, sve ok. Sta moze biti? Edited August 7, 2022 by Magnus Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1655 Posted August 7, 2022 Moze biti da je akumulatorSent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Magnus reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Magnus 5 Posted August 7, 2022 Jel postoji neki nacin da proverim to, ili jednostavno da kupim nov akomulator? Quote Share this post Link to post Share on other sites