Jump to content
FAS Goran
srdjos

Mazda 6 (GH)

Recommended Posts

Da odjavim da posle 7-8000 predjenih kilometara Mazga je i dalje kakva jeste, ide ki besna i nula od kvarova

Ona stvar koju bih dodao je autoput i 6-a brzina, zakon! Dakle, dignes ga na 150, stavis ga u 6-u i uzivanje, motor miran, prede, sam auto se lepo ponaša. Pravljen baš za duga putovanja i uživanja. Ono sto me je iznenadilo je suštanje vetra koje je malo jače pri 140+ brzini! Sad ne mogu da prokljuvim da li su to gume, sam auto ili moj subjektivni doživljaj ali svakako u tom slučaju, izolacija kabine bi morala biti bolja.  Potrošnja na autoputu ako ga voziš normalno, 130-140 je oko 6-7 litara, penzionerski je 5-5,5 dok je suva gradska vožnja je 9-10 litara kao dobar dan. Koliko sam primetio, njegov dpf ima veliku ulogu ovde.

 

Neki moj kolega pre neki dan došao i gleda je, hoće i on nekog japanca da kupi i odjednom zabije glavu ispod auta i gleda li gleda. Pitam ga šta si sad našao. Kaže on, starije Mazde znaju da trule, ovaj tvoj je ok, i još mi kaže da je čuo od gro majstora da starije Mazde serije 3 imaju problem sa tim trulexom odozdo. Eto kako jedna serija Mazdi nabija komplekse balkancima za ceo život.

 

Iskreno, ja ovo prvi put čujem. Jel neko od vas čuo/video nešto slično?

Edited by srdjos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prošle nedelje se putovalo i ubilo vise od 1000km, godišnji hebi ga. Negde na povratku sa prvog putovanja auto upali žutu lampicu i ne vuče, safe mode, e u k!. Pošto sam sve više tuduk za te stvari, ostavim naveče auto kod majstora, on ujutro pregleda, pumpa radi!. Nakači kompjuter, pokaže: klapna usisa. Skine je, očisti je, vrati, opet isto! Crkla elektronika. Ništa, naručim drugu, montira je sledeći dan i auto se vrnuo u normalu.

 

PXL-20220426-133400592.jpg  PXL-20220426-133408877.jpg

 

Usput je provalio da šuhpleh nije bio dobro namešten, bio je nešto iskezečen i mali deo je bio odvojen, što je izgleda stvaralo šumove na većim brzinama. Posle popravke  i nameštanja šuhpleha, zapalili smo na Avalu, autoput 160-170km/h, nema šuštanja, u kabini na 160-170 prijatno skroz.

Edited by srdjos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da odjavim da je Mazda našla novog vlasnika

Auto se pokazao kao super u većini segmenata, ali u nekim i nije, najviše subjektivnim.

Najveći razlog je što su sad potrebe za autom druge prirode i što je više stajao zadnjih mesec i po dana nego se vozio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nije suvišno ja bi da pitam za koliko je otišla...možeš i na PP. 

 

Komšija iz zgrade ima belu, benzin, prvi vlasnik, prešla 83hkm i baš me je prošle nedelje pitao za tržišnu vrednost (matori ima 80+ godina). Nisam znao šta da mu kažem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...