selim026 0 Posted September 5, 2021 (edited) Pozdrav ljudi , juce sam primetio blag udarac prilikom stiskanja kvacila , kad promenim brzinu i pustim kvacilo cujem blage udarce (tap tap tap ) , takodje mi se desava kad auto izbacim na ler i pustim ga na lezeci , isti zvuk ... Auto kad mi se gasi trza ( nekad da nekad ne ) , neki su mi pricali da je drzac motora u pitanju mada ne znam, auto lepo ide , lepo odvaja , ne cuje se zamajac(ne zuji kolko sam ja primetio ) ... samo eto ti udarci me nerviraju ne znam sta je... Previse iritira... Edited September 5, 2021 by selim026 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miha68 0 Posted October 6, 2021 Ako nisi rešio problem, da pomognem. U pitanju je plivajući zamajac, nema druge. Lagano vozi do majstora, bez naglih ubrzanja i kočenja motorom, jer će ga obrtni moment motora razbiti do kraja. Obično odlazi od 160-200.000 km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 552 Posted October 6, 2021 Kod majstora, pa da proveri nosace za pocetak. A ove kilometraze za zamajac, uglavnom majstori spominju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5994 Posted October 7, 2021 5 1 horvat, Martin, alfini0507 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
_mijatovic111_ 0 Posted October 12, 2022 (edited) Pozdrav, imam jedan problem. U pitanju alfa 159 1.9 jtdm 150ks... Naime kada stisnem kvacilo i kad ga pustam polako negde na sredini cuje se neka promena u radu, kada pustim malo brze kao da lupi malo.. Kada stiskam kvacilo nema nikakvog zvuka.. Takodje u brzine upada lepo ne lupa nista, kvacilo meko? Da li se treba brinuti ili je ovo nezamerljivo? Edited October 12, 2022 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted October 12, 2022 @_mijatovic111_ Pogledaj sada, nakon spajanja, sve ranije napisano u temi na kojoj smo. Koliko je ta 159-ka prešla, znaš li da li je nekada menjan plivajući, ili neki nosač motora? Quote Share this post Link to post Share on other sites
_mijatovic111_ 0 Posted October 12, 2022 290k meni se cuje samo kad pustam kvacilo kad stiskam nista, i ne lupa mi u voznji nista. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted October 12, 2022 @_mijatovic111_ Zatrese li se ponekada na gašenju? Ili možda, dok je tek upaljena (hladan motor), čuješ ponekada zvuk kao da nešto čangrlja? Ako je na neko od ovih pitanja odgovor ''da'', i uz to ponekada lupkanje kada puštaš kvačilo = plivajući. To ne znači da ne može više da se vozi, već da spremaš pare za njega. Ako nema tih problema na gašenju/paljenju, onda bi mogao biti neki nosač motora... Quote Share this post Link to post Share on other sites
_mijatovic111_ 0 Posted October 12, 2022 ne, bukvalno nista ugasi se sasvim normalno i radi odlicno moguce je da je neki nosac oslabio Quote Share this post Link to post Share on other sites