Jump to content
FAS Goran
Dovla

Nuova Bravo 1.6M-Jet 16v emotion

Recommended Posts

Pa dobro, mogao je i taj 1,9 16v da se overklokuje tako da bi svakako bio bolji :)

Za sada, ništa od toga ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovla ja ti zavidim. Vozim Bravo 1.6 16V iz 1998 godine i ja sam prezadovoljan. Hoću da mijenjam auto ali za Fiat Bravo 1.6 16 MultiJet Emotion - 77kW, 2007. godina. Nisam imao priliku da ga vozim i pogledam, pa me interesuje mišljenje svih o ovom autu. Nisam pristalica mišljenja nekih o Fiatu jer ja imam stvarno predivno iskustvo sa Bravom. Interesuje me još samo koja verzija (Emotion ili neka druga) ima tempomat i automatsku klimu? Hvala na pomoći

Share this post


Link to post
Share on other sites

CESTITAM!!!! :thumbsup::clap::D

Koliko ima pravih kilometara?

Kako ti se cini taj 1.6 motor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo me :D

Dakle, redom:

@Stola

Koliko znam, 1,6M-Jet ne postoji 2007, jer su taj motor počeli da stavljaju tek 2008. Taj motor od 77kW je u principu isti motor kao moj, samo mu je verovatno druga mapa, ima 5 brzina i šta znam... primetio sam da tih od 77kW jako malo i ima u ponudi... Emotion oprema mora da ima tempomat i digitalnu klimu, mada se može dogoditi da je neko posebno naručio kao dodatak na dynamic opremu tempomat ili digitalnu klimu, ali to ćeš teško naći, mada je i bzvz cimati se oko toga, jednostavno gledaš samo emotion i to je to,,, razlika u ceni je zanemarljiva kada su u pitanju polovnjaci.

@Zvezdo

Stoji mu nepunih 124000km i prema onome što smo mogli da vidimo trebalo bi da su pravi. Examiner i DPF pokuzuju iste vrednosti, menjač nije skidan, a kvačilo je prilično mekano i ne pravi probleme i opšte stanje auta ukazuje na to da bi kilomtraža trebalo da bude prava. Takođe, pronašao sam poreklo vozila (lizing kuća) pa sam zamolio neke ljude koji žive u Italiji da vide da li može da se sazna nešto o kolima (osim toga da je oduzet), mada se nešto i ne potresam previše. Motor mi se čini skroz korektan i prigodan tom autu.

@Bane

Prodata Brava, ne pratiš :p

Opšti utisak - sve sjajno bajno :D

Dakle, rezervoar je bio potpuno prazan i nasuo sam 19l goriva. prešao sam oko 200km danas i upalio mi je lampicu ispred zgrade, a board pokazuje da može još ~140km da pređe sa ostatkom goriva. S obzirom na to da je nakon sipanja pokazivao nekih ~350km autonomije, a i gledajući u kazaljku trebalo bi da je to to. Još nekih 100-110km što mu dođe oko 6l potrošnja. Auto je u zaista dobrom stanju. Sve je utegnuto ništa ne lupka, ne kvrcka ne pišti (osim odvezanog pojasa :D ) i zaista posle Brave ogroman skok u budućnost :)

Motor kao što već rekoh, potpuno korektan i odgovarajući veličini i težini vozila. Povlači bez problema i na malim i na većim obrtajima. Menjač je značajno napredovao, vrlo je precizan i lagan za šaltanje. Iako nepregledan pozadi zbog širokih stubova, retrovizori koji su ogromni rešavaju sve probleme, a što se tiče rikverca, parking senzori sasvim lepo rade i hvataju potpuno po mojoj želji :) Ne znam šta još da kažem, prosto nijedna zamerka na autu je sve onako kako treba. Doduše, kaseta je malo šugava i nepristupačna i mala i nekako mi je skroz neupotrebljiva... ali u toj kaseti i ne stoji nikad ništa pametno tako da ću prežaliti :) E da, svi otvori, pregrade i sl. imaju gumiranu podlogu što odlično koristi da sitnice poređane u tim pregradama ne četaju i ne lupkaju u vožnji.

E što se tiče slika, ja sam se tako danas zaigrao i zaboravio da slikam... :wallbash: :wallbash: :wallbash: sutra ujutru prva stavka (kad budem išao po hleb :D ) - slikanje :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeli, on to nas ovde zahebava malo? Ja već drugi put danas vidim da je Dovla poslednji komentarisao i uđem, računam stigle slike, a ono MOŠA :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj matori stalno vrti samo te Škode... stalno ima neku koju sređuje, a njegova u garaži daj Bože da ima više od 25000km :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto je za svaku pohvalu, nema tu mnogo šta da se priča :unworthy: Mada zadnji branik mi deluje tamniji malo ili se varam? I boja mi na slikama izgleda više sivo nego braon :turned:

Edited by SikterBre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo :thumbsup: , svaka cast, nek je sa srecom i da te dobro sluzi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kao sto stiker rece i meni se cini da je neka mis siva al to su slike drugo je uzivo.....sto se auta tice mislim da ne treba puno trositi reci.... Rec Emoution dovoljno govori.... sto se modifikacija tice eventualno neki xenoni i neke sitnice....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelepo izgleda Bravo :) Kako radi šestobrzinski menjač? :laughing: Mene mnogo privlače takvi menjači jer baš volim da šaltam, zamalo da uzmem i Stila 1.2 zbog toga :laughing: :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taman ga razvučeš, stigneš do pete, i uhvatio si zalet sa šaltanjem, a ono nema više :laughing:

Ksenoni obavezno, stakla po želji, hoće da ga izdvoji od ostalih ako se zatamne, mada ako ne voliš, nema šta tu da se dira, nov auto je to :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...