keep on rolling 0 Posted December 17, 2009 1) Peskarenje… Oshtecuje povrshinu metala - Od osobe do osobe je, da li che da peskari ili da shmirgla, pre ili kasnije morache...Evo kako doticna devojka to radi za svoj auto… Nezali ni dinara a i nesmeta joj da zaprlja ruke… Styling felni u zenskom stily… 2) Oshmirglati neravnine-------------- Shmirgla (od grube granulacije do fine vodene granulacije)3) Naneti Shpric-git --------------------- Vosh Prime - lako dostupan, a mogu i drugi prajmeri…4) Ponovo osmirglati neravnine.5) Pripremljeno za farbanje, odmastiti Antisilikonom i prebrisati Medenom krpom od sitnih chestica (prasina, itd).6) Krenuti sa nanoshenjem boje.7) Tri sloja boje, perla (Ljubicasta Acril), naneti u razmacima od po 20 minuta…Zashtititi---Boja Bela Acril -------Skidanje zashtite -----Lak Bezbojni sjaj----- ---- Finalni proizvod ----- Potrebno za pripremu farbanja felni:Peskarenje, Shmirgla(od grube granulacije do fine vodene), Traka - ima ih u svakoj farbari, Shpric-git (Vosh Prime - lako dostupan, mogu i drugi prajmeri…), Nitro Razredjivac, Skalper, Antisilikon, Medena krpa. Kompresor i pistolj za farbanje – ko ih nema: (sprej u boci za farbanje… felni), Novine za zastitu, Farba.Uvek ostavite malo farbe, da bi mogli popraviti sitne ogrebotine, na svojim felnama.Ako dodje do grebanja istih u toku voznje.Nadam se da ce neko, nauciti neshto iz teksta i ovih slika… I kada bude farbao felne sam, setiche se ovog Posta i ove Plavushe Iz slika se najvishe nauchi … The End Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bki 2 Posted December 17, 2009 Svaka cast majstore.Super tekstic, poucan svakako.E, da je vise ovakvih tema! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted December 17, 2009 Odlican ,kratak i jasan text ,ispracen sa odgovarajucim fotkama jedino me,ona plavusa,na kraju,dekoncentrisala ,pa zaboravih sta sam procitao na pocetku Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted December 17, 2009 Peskiranje je po meni daleko bolje rešenje nego šmirglanje jer daleko manje oštećuje materijal, reizultati su savršeni i sve 4 felne se odrade za 10 minuta, ništa to ne veži za smirglu...Felnice su extra, molim te napiši koje su to, baš mi se sviđaju, jedina zamerka je što su to petokrake a imaju 4 rupe pa nisu simetrične...P.S. Stalak za farbanje felni, na kome se felna zarotira i farba se dok se vrti umesto da se maše sprejem ili pištoljem, nije teško napraviti a nije ni skupo... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mojito 0 Posted January 10, 2010 koliko kosta sredjivanje felni? Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted March 1, 2010 (edited) Da ne bih otvarao novu temu interesuje me vase misljenje. Sutra ili za koji dan bih trebao da sredjujem felne. Pa me interesuje da li da ostavljam ovu istu boju ili da zadrzim? Ja mislim da bi najbolje bilo da ostavim ovu istu boju jer jednostavno ne znam koja bi boja mogla bolje da mu stoji. Evo slike pa recite... Edited March 1, 2010 by banjo1990 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 1, 2010 Kako se zove ona grafitno siva boja kao na felnama od Bravo 15 incha? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9722 Posted March 1, 2010 Gunmetal grey Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 1, 2010 Niiice.Mnogo lepo stoji na mnogim bojama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted March 2, 2010 koliko kosta sredjivanje felni?Ako nisi vec saznao, meni kod ''DANKA'' traze od 100-120 evra za one na mom puntu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted March 2, 2010 Prelistaj malo forum, mislim da je Vukasin spominjao da ima negde za skoro upola manje nego kod Danka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted March 2, 2010 ^^^ Eto ti, sad mi ubaci crva, a skoro sam se sve dogovorio!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 2, 2010 Druze,za 120e covek polira alufelne do visokog sjaja i lakira.Taj Danko ga malo mnogo pretera.Opet,hvala mu,sad mi se 120e za poliranje ne cini mnogo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted March 2, 2010 danko polira za 100e. . . . PO FELNI Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted March 2, 2010 Vuce cemu ovolika slova, ma nije valjda da Te je Danko iznervirao sa cenama xexexe Evo je tema vezana za peskiranje farbanje felnica... Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted March 2, 2010 (edited) danko polira za 100e. . . . PO FELNI Cekajte ne razumem bas najbolje. Meni felne imaju lepa ostecenja, jedna 99% ce trebati da se ispravlja. I ako to sve mogu da sredim za 120e kvalitetno to se meni isplati. Pogledao sam temu i stvarno 60e nije mnogo, ali sta za ispravljanje(ako bude trebalo)? Ali prosto ako on meni to moze da uradi sve za manje od 100 evra onda je to extra!!! Otkud tolika razlika u ceni? Hvala vam sto ste me o ovome informisali, i ako ustedim kintu na ovome moram da vas castim!!! P.S. Pa vuce, mi smo se bese susreli u gandijevoj pre dve-tri nedelje! Mocno izgleda HGT po noci!!! Edited March 2, 2010 by banjo1990 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 2, 2010 Druze,peglanje felne je 1200 rsd po tocku,sa sve montazom,demontazom i balansiranjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted March 2, 2010 ^^^ Znam to, i on je meni otprilike tako trazio. Nego hocu da mi sve jedan covek radi, da ne ispravljam felnu kod ''marka'' ,a ostalo kod ''janka''. Ako taj sto je naveden u temi iznad to sve radi onda je super. Kontaktiracu broj u svakom slucaju, zahvaljujem jos jednom!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted March 2, 2010 Ko kaze da danko polira za 100e po felni???!!!Pa pozlata ne moze toliko da kosta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted March 3, 2010 @banjo: axa na raskrsnici kod IDEe hvala i ja sam se zagledao u tvog punta jako lepo izgleda @vili: toliko mi je rekao covek za ronal za poliranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 3, 2010 To nema ni u Dubaiu.Sto kaze Villi,ni sa pozlatom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted March 3, 2010 @vili: toliko mi je rekao covek za ronal za poliranjeMozda se niste razumeli. Cifra je potpuno besmislena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted March 3, 2010 besmisleno ja i 5e po komadu za brezone pa je to cena kod njih i nisam se istripovao, pitao sam, jel sve 4? ne ne za jednu! Quote Share this post Link to post Share on other sites
steva_anya 1 Posted March 3, 2010 Danko peskiranje felni radi kod nekog momka u Banovcima [mesto iza Batajnice].Ovo mi je rekao drugar koji je sasvim slucajno dosao do te informacije.Ne znam koliko se to naplacuje, i da li taj momak radi jos nesto osim peskiranja a da se tice sredjivanja felni. Mogu okrenuti par brojeva da saznam ako nekom bas treba.Ako kome treba to peskiranje, bolje da ode tamo direkt, ne treba mu Danko kao posrednik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted March 3, 2010 Sve ozbiljnije popravke felni za Danka radi taj lik iz Banovaca Quote Share this post Link to post Share on other sites