Jump to content
FAS Goran

Gotlib

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About Gotlib

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Cao svima, Da ne otvaram novu temu iskoristicu ovu koja mi deluje odgovarajuca za moj problem. Naime, imam neko lupanje iz haube i to samo kada je auto ubacen u brzini i krece se. U pitanju je Fiat Punto 1.3 mjet 84ks, 2015. godiste, presao je 166.000 km. Intenzitet lupanja (pravilnog) se povecava sa povecanjem broja obrtaja i isti je i kad je motor zagrejan i kada nije. Nevezano u kojoj je brzini, lupa. Po nekom mom osecaju najjace se cuje kada se vozi u 2. brzini pri nekih 30-40km/h. Kada se auto izbaci iz brzine nema nikakvog lupanja, samo kada je ubacen u brzinu (bilo koju). Inace motor radi pravilno kada je na leru i ne cuje se nista (bilo da je u pokretu ili u mestu), pali bez problema, ne trese nista ni na leru ni u voznji, vuce bas lepo, normalna potrosnja goriva, nema potrosnje ulja. Imate li pretpostavku sta bi moglo biti? Kontam da moze svasta da bude ali neko usmerenje bi bilo od koristi pre nego sto odem kod majstora. Da, nikakva lampica ne gori, nema nikakve greske. Hvala unapred, Pozdrav,
  2. Kad smo vec kod toga ne znam dal ste primetili, vise nema Tipa u lounge opremi sa zadnjim diskovima, vec su dobosi. Bas sam pre neki dan gledao u AK Kole.
  3. Izgleda da ipak jeste bio problem do loseg goriva. Sipao sam svez 98 oktana. Od tada za sad nema problema.
  4. Plin je ugradjen nakon 2000km, naknadno, u AK Kole. Sto se plina tice stvarno nisam imao nikakvih problema..bar za sada.
  5. Hvala vam na odgovorimo. Hm moguce da je do benzina, s obzirom da nisam napomenuo da vozim na plin a da mi je benzin na minimumu i da stoji relativno dugo (20ak dana sigurno). Probacu da dospem novi pa cemo da vidimo, barem to da otklonimo. Nisam hteo odmah servis da kontaktiram jer sam sve nekako skeptican sto se toga tice da posle toga ne bude nekih drugih problema. Ali naravno ako se problem ne resi teram ga, nema druge.
  6. Pozdrav svima, Pojavio mi se prvi problem sa novim tipom 1.4 95ks HB. Naime, sa dolaskom nesto hladnijih dana, u jutarnjim casovima kad startujem motor, upali se ali dosta cudno radi, tj zvuku motora je dosta cudan. Kada hocu da dodam gas gusi ga, i odmah se pali lampica za check engine koja trepni uvek odprilike nekih 15ak sekundi i ugasi se. Posle toga motor normalno radi. Presao sam 16.000 km (za 8 meseci) i vozilo je vec bilo na prvom servisu. Znaci nije izolovan slucaj, gotovo redovno se javlja kada je temeratura ispod nekih 6-7 stepeni. Da li slucajno neko moze da pretpostavi u cemu je problem?
  7. Pa da, zapravo je tako kad malo bolje razmislim. Ne mogu da se setim koliko mu je fabricki bilo sipano, ali verovatno blizu gornje granice.
  8. Pre Tipa sam duzi period vozio Zastavu 10, 1.2 od 60ks a nakon nje i Grande Punta 1.2 od 65 ks , oba na plin, i mogu da kazem da je motor kod tipa znatno jaci od ova dva (licni utisak je da se grandeov dosta losije pokazao u performansama od Zastave 10). Ne mogu da se porede sa ovim motorom iz Tipa, i iza toga stojim. Pre neki dan sam usao u grande punta i sa upoljenom klimom imao sam osecaj da ga toliko gusi da nece da ide. Ali sustina je da sam naviko na jaci motor u Tipu pa otuda i takav osecaj. Tipo sa ovim motorom nije trkalica ali moze lepo da povuce npr. u trecoj izmedju 3.5 - 4.5 k obrtaja pa cak i sa upaljenom klimom. Doduse klima + cetvoro ljudi nisam probao, ali verujem da bi bolje isao negoli grande punto sa klimom + vozac. Ulja sam za 3 meseca i 5000 predjenih km dolio jedno 1.2l -1.5l ukupno i to nisam isao preko polovine dozvoljene vrednosti.
  9. Ja sam u tipa 1.4 95ks HB lounge ugradio plin nakon predjenih 2000 km. Nema nikakve razlike u odnosu na benzin, sem u potrosnji. Neprimetno se prebacuje na plin, nema trzanja. Gubitak snage (ako ga uobste i ima, a kazu da ga ima) se u realnoj voznji ne oseca. Odnosno ja nisam osetio. Plina trosi oko 9 litara na 100km u proseku, u mom rezimu voznje koji je aj da kazem neka kombinovana voznja malo grad malo otvoreno. Uredjaj je lovato. Sto se tice potrosnje ulja, nije da je bas zanemarljiva s obzirom da sam presao do sad 5000 km i morao sam da dolijem u dva navrata. Zadnji put je pocelo da pada ispod donjeg minimuma. Tako da vodite racuna i konrolisite. Ali prilikom kupovine u salonu su mi sami napomenuli da trosi vise ulja u pocetku dok se motor ne razradi. Videcemo kako ce biti kasnije. Jedino sto mi smeta jeste malo bucniji zvuk kada se upali klima uredjaj, i nekako ga bas dosta "pobija" kad se pusti gas. Al dobro valjda je to ok za motor od 95 ks. :S Pozdrav,
  10. ^ Sad sam proverio, ista je verzija 22.00.63.01, samo proizvodnja 20.12.2017. @igor0511, svakako bih to aktivirao ako je moguce, cekam da mi jave.
  11. Aha, e bezveze. Ja sam mislio da je to po default-u ugradjena funkcija jer nema veze sa uconnect-om. Zvao sam ovlašćenog dilera, javiće mi dal to može naknadno da se instalira.
  12. Cao, Da li je neko probao da poveze Fiat Tipo sa telefonom, tj da aktivira aplikaciju CarPlay? Imam iPhone 6s i iOS 11.3 i nikako nece da mi pokrene aplikaciju. U pitanju je Tipo HB u launge paketu, sa tabletom 7 inci, bez navigacije, proizveden u januaru 2018.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...