Jump to content
FAS Goran

Milos1976

Members
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

About Milos1976

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Bar ne bi trebala pumpa sad kada je zamenjena.. Za pločice bi bilo ok kada prikočim da "cvili".. Znam da može svašta, ima on i godina, više ne znam ni sam šta sam menjao, šta ne..Stalno iskoči nešto
  2. Nije valjda da pola godine nema novog posta Elem, uradih u subotu i veliki i mali servis, ali me nešto kopka..Naime,i dalje u vožnji čujem neki zvuk koji je meni bar, nalik na škripanje,ne znam kako drugačije da ga opišem..Ja sam to povezivao sa kaišem koji je na izdisaju, ili kako sam negde pročitao da i pumpa za vodu može da se čuje..Očekivao sam da će taj zvuk nestati nakon zamene svega što ide u veliki servis, ali..U toku vožnje se javi taj zvuk, pa utihne, pa opet posle nekog vremena..
  3. Pa, hajde da ih ne navodim baš, ali tako su mi odgovorili..Hvala za post!
  4. Mislio sam, pre svega, na to što u jednoj ponudi uključuju i mali servis, a u drugoj ne, npr..U tom smislu bi za mene, kao nekoga ko se samo površno razume u kola, bila dilema šta uzeti a da se nw zeznem..Hvala na savetu, svakako..
  5. Za sada 2 odgovora, u jednom 23,5k a u drugom 22k..U prvoj varijanti ide zup kaiš, 2 kanalna, španer, pumpa i antifriz (delovi cca 14k+9k ruke), a u drugoj : set zup kaiša, pumpa, pk kaiš, španer pk kaiša, ulje + 4 filtera (dakle mali servis) , pregled i dijagnostika.. Treća ponuda : Zupcasti kais,spaner,pumpa za vodu,pk kais i spaner. Sva tri filtera i tri litra selenie 20K 14800 plus 7000 zamena i zupcenje motora.Znaci ukupno delovi i ruke 21800 Nisu baš u stavku iste specifikacije?
  6. Nešto listao servisnu knjižicu za moju Zastavu 10 i vidim da mi je prilikom prethodnog v.servisa majstor zapisao da se sl uradi na 145k km..Pogledam na km sat i baš toliko :) Da li je neko skoro radio da mi kaže koliko me čeka kinte da izdvojim, a može i da pohvali majstora pa da mi olakša izbor (poslao sam na par servisa mailove pa dok čekam, a znam da ima tema i za preporuku servisa ).. I da, možda svakako da odem prvo da proverim stanje kaiša, pa da vidom čisto imam li još koju hiljadu km jer razmišljam o zameni auta? Mada, ne znam da li će neki majstor pogledati i reći "ne treba" umesto "aa, mora".. Pozdrav svima
  7. Zezao me alarm pre nekih 10 ak dana, sam se aktivirao i nije hteo da stane..onda mi se auto ugasio na semaforu, ni da čuje da upali, a on i dalje zavija..Naišao neki momak, otkačio ga kod table sa osiguračima i prestao je da se čuje, a auto upalio kao da ništa nije bilo..Ne znam da li je imalo veze sa tim, kad spomenu alarm..Nije se pojavljivalo ni juče ponovo ni danas, ispratiću..
  8. Prvi put vidim ovu lampicu upaljenu za 11 godina, sad se upalila u toku vožnje..Šta bi moglo da bude i koliko ozbiljno? Neki katanac na kolima, daleko bilo..
  9. U pravu si totalno.. Ovo je cena u Beo Car-u, oni bi valjda trebalo da imaju pravu robu,imaju ime A i ovo što kažeš za NIS-ovo ili MOL-ovo ulje je tačno,pogledaću.. Na kraju krajeva,sipam njihovo gorivo,što ne bih i ulje.. U MASS-u je 556 din/litru ,još jeftinije Hvala na preporuci..
  10. Suzio sam izbor ulja za mali servis kod Zastave 10,benzin,1.2,2008.g sa nekih 135 k pređenih km,pa me zanimaju vaše ocene i predlozi : - MOTUL 2100 Power+ 10W-40 (polusintetika) 600 RSD/L - SHELL HELIX HX7 10W-40 (sintetika) 565 RSD/L - TOTAL QUARTZ 7000 10W-40 (polusintetika) 500 RSD/L Ja sam nekako najbliži varijanti da uzmem MOTUL, malo me buni ova cena jer je inače preskup,ali ne znam..
  11. Jedno možda glupo pitanje : da li (neispravna) ručna kočnica može da izazove neki drugi,ozbiljniji problem osim što neće moći da se koristi kao parkirna kočnica? Negde čuh da mogu da blokiraju točkovi u vožnji i sl,pa me zanima koliko je to tačno? U principu je skoro nikako ne koristim,pa ako je samo do toga ne bih je sad radio,ali ako može da naravi neki zez kao ovaj što spomenuh,naravno da bih je sredio..
  12. Tako je bilo i kod mene,na kraju je bio senzor volana,ja ga platio 100 EUR,ali imaš i kontakt ovog Gorana što kaže @neshtry ...To je,nema druge..
  13. Lassa je zakon! Šalu na stranu, ova 3 dana po kiši je super, ne čuje se, koči lepo, ma milina, nemoj da mi je sad neko pljuje kada sam iskeširao

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...