Jump to content
FAS Goran

bane1321

Members
  • Content Count

    3651
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    30

Everything posted by bane1321

  1. 1.5 od 105 konja! @Ivan sa vama Jevropljanima nemam šta da pričam! Dršte se vi PureTech samo!
  2. Predzadnja generacija, manuelac, pitaću ga!
  3. Drugar koji ima Mazdu 3, žalio se na neke probleme sa menjačem... Reče da im je to boljka... Mislim da je benzinac u pitanju!
  4. Stim što su Korejci uglavnom 1.4 atmo, koji smatram da nije za tu veličinu auta - slično kao i Fijatov 1.4, a recimo ni Tojotin 1.33 koji je išao u neke varijante Aurisa. Gledao bih 1.6, skoro me je cimer provozao Elantrom 1.6 koja baš dobro ide!
  5. Ja sam bio ubeđen da je 1.5 sa turbinom, izvinjavam se! Ovo za visoke obrtaje sam pisao za 1.6, koji je i jeftiniji za održavanje
  6. @danko taj motor je turbo, trocilindraš! 1.6 VVTI je jako zahvalan motor. Stara tehnologija, poput Fijatovog FIRE 1.4, stim što ovaj ima veću snagu, a i menjač je vrhunski. Bacio sam malo pogled na Aurise (pošto pretpostavljam da traži hetč) Da kupujem za sebe, ovo bi bio prvi pik!
  7. Meni nije legao, mislim da je dosta lošije odrađen od Atlasa (kao i svi u toj kategoriji)... Atlas mi je odličan!
  8. Grešiš, ovaj, grešiš sinak! To je 1.6 vvti sa 132ks, ima ga u Aurisu i Korolama limuzinama, 1.5 ima 125ks i ima turbinu i ima ga u Koroli limuzini i u Jaris Krosu. Sve preporuke za njega, u Aurisu je upareni sa odličnim šestostepenim menjačem. Ne očekuj malu potrošnju, jer da bi bio dinamičan mora da ide u visoke obrtaje i očekuj dosta šaltanja. Pozitivno je što je dosta jeftiniji za održavanje (pričam u ovlašćenim servisima) od turbo 1.5 motora, a i od ovog 1.2 kog trenutno teram. Negativno je što poslednji put kad sam "šacovao" Aurise bili su skuplji no što su kupovani. Unutrašnji dizajn Aurisa nije svakom dopadljiv, ali je kvalitetan! Sve ovo ti je iz ličnog iskustva!
  9. Preterana liberalizacija društva, u kombinaciji sa konstantnim hranjenjem apetita (još džipova, još stanova, još novca, još putovanja, još, još, još) i "sve za Klik, sve za lajk" filozofijom su doprineli da vrednosti polako ali sigurno krenu na dole. Ne samo kod nas, već svuda u svetu, negde brže, negde sporije! Na žalost roditelji sve češće decu gledaju kao vlasništvo, poput džipa ili stana i koriste ih da se pohvale na društvenim mrežama. Nema priče, a još manje ličnog primera, koliko god on bio težak. A tu može da ima batina i batina, a nema svrhe... I tu nisu krive ni drvedesete ni Turci ni dinosaurusi! Žurimo, jurimo autom, ali ne da bismi tih pet minuta proveli sa decom, nego na mobilnom uređaju...
  10. Obzirom da kreće sa cenom od preko 40k potrebno je da enterijer bude na dooosta većem nivou od Atlasa, a nije!
  11. U odnosu cena-kvalitet Atlas mi je dva koplja bolji od Kulreja, a opet vrlo malo skuplji, dok Lync&Co koji je prikazan na sajmu, a koji je cenovni u rangu Volvoa XC40, kvalitativno mi uopšte ne izgleda toliko napredniji od Atlasa. Meni se od Kineza najviše sviđa FX, ali mislim da je Atlas ubedljivo best buy! Zaboravio si Tojotu
  12. Imaš dve verzije, kulturniju ako imaš rupu u vratima, koja se kači na instalaciju od auta i gde se skida tapacirung ili ovu kičericu koja radi na tri AAA baterije, lepi se za unutrašnju oplatu vrata i za koju treba desetak minuta za obe strane da se nameste (ružnije deluje budža na vratima)
  13. Evo ti predlog, da ne budem jedina kičerica na forumu! https://a.aliexpress.com/_EJ5NO4p Inače prelep auto! Dobrodošao u klub bele tehnike!
  14. Kad se Tojota otvori za popust, onda to bude baš velikodušno!
  15. Nisu problem cene, mislim da imam negde cenovnik od prošlog sajma pa možemo da uporedimo, već je problem pilićarenje, prvo imaš šatro popust, a realno nisu nikad toliko koštali, pa onda nije ni ta cena koja je prikazana!
  16. Pilićarenje... Takvi su još od reklame za akcijski Pro C'eed, za 10.000, tamo negde 2010. godine. Šatro spušten sa 14.000! Rekao sam jednom prodavcu na Sajmu, da ako mi pokaže fakturu da su prodali auto po toj, višoj ceni, privatnom kupcu - ne državnoj službi, da ću odmah kupiti dva takva, samo je oborio pogled!
  17. Postavim ja papir za prodaju auta na Reno. Naravno gomila dokonih ljudi me zvala. Ali onda jedan dan ujutru počeše neka deca da zovu, ja rekoh klinci iz ulice, pošto ima par sa kojima se uvek šalim. Vratim se kući, dam ćerki da proveri brojeve, kad ono, nepoznato. Odjednom opet, cimanje, zezanje, a kad se moja supruga javila i psovanje. Starija ćerka provali da se sigurno vraćaju iz druge smene iz škole, pošto imaju vajber vidim im imena, nađem slike u školskom almanahu i blokiram brojeve. Izađem na terasu i vidim njih dvojicu kako stoje pored auta i čude se što ne mogu da me dobiju. Siđem dole i malo ih vaspitno isprepadam! Iskreno očekivao sam poziv nekog tate ili mame da i njima očitam bukvicu, ali izgleda da su se klinci baš uplašili jer sam znao i imena i gde žive, pa sam zapretio policijom.
  18. Stigao je Sajam, stigao je Sajam... A da njim i tradicionalne KIA malverzacije sa cenovnicima (ne kažem da drugi to ne rade, ali iz Kije su doktorirali!) Ogroman oglas, novi Sportage my23 za 24.399, sa popustom od 6.000 evropskih (na stranu što nisu prodali nikada ni jedan Sportage za 30.000 u osnovnoj opremi) A onda kliknete na akcijski cenovnik i izađe 26.599: Znači 2.200 evropskih više, a pretpostavljam da na to ide i namet za pripremu vozila!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...