Jump to content
FAS Euroauto Goran

Bokili

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bokili

 1. Pozdrav , samo da javim da je sam rešio problem. Automobil je nakačen na profesionalnu diagnostiku i obrisana je greška. Standardni (kineski) OBD-ovi nisu mogli da registuju grešku jer ''vide'' samo ''kanal'' koji čita ECU , postoje posebni ''kanali'' za naprimer ABS , AIRBAG i slično.
 2. Hvala na ideji , probao sam i to ali sam zaboravio da napišem. Čak sam i ostavio da prenoći bez struje i opet isto.
 3. Pozdrav svima, Prilikom vađenja instrument table dao sam kontakt pre nego što sam tablu prikačio nazad i sada mi svetli lampica za Airbag. Prikačio sam automobil na OBD , ali računar ne prijavljuje nikakvu grešku pa samim tim ni lampicu ne mogu da ugasim. Da li neko možda ima ideju šta može da bude problem? Hvala
 4. Pozdrav, da li bi neko mogao da uslika / objasni gde se nalazi step motor kod FIATA Brava 1.6 16V 2001. god, Hvala u napred :-)
 5. Pozdrav svima, čitajući forum na više mesta (tema) sam pronašao preporuke kao što su : očistiti step mootor , leptir gasa , potenciometar gasa.... i slično. Na žalost nigde nisam pročitao i neko uputstvo kako to uraditi. Ako je neko voljan da ukratko objasni postupke čišćenja nekih od pomenutih stvari. Koliko vidim kvarovi prouzrokovani neispravnošću/zaprljanošću ovih delova su : loše prima gas , guši se i slično. Pozdrav.
 6. Samo da se javim..... REŠIO SAM PROBLEM Uspeo sam da zalepim , pronašao sam tačno gde je puštalo , nalio sam lepak i neku silikkonsku foliju. Za sada drži EXTRA. Pozdrav
 7. Upravo sam kupio neki dobar super lepak. Čim se dobro bude osušilo , zalepiću , nasuću sav super lepak , pa kako mi bog da. Hvala još jednom na odgovorima. Javiću kako je prošlo.
 8. Probao sam ''nužno'' paljenje na plin i ne može. Tek kada dam kontakt reaguje dugme na plinu , ali mi opet ne daje mogućnost paljenja na plin. Mogu čim ga upalim da prebacim na plin , ali ne mogu da odma palim na njega. Voziću ovako na benzin pošto predpostavljam da tada manje goriva vraća ka pumpi pa time i manje treba da curi. Ali , da li neko zna šta je kvar? Da li to ima u opšte neke veze sa pumpom ili je jednostavno crkao neki ventilić ili semering. Ako je tako , onda teorecki mogu na benzin da ga vozim koliko god , samo će malo da curka?
 9. Hvala na ekspresnim odgovorima...... Probavam da li može da pali samo na plin pa javljam. Inače samo me još zanima nešto.... Šta može da se desi ako ga vozim ovako na benzin? Napominjem da auto sasvim normalno radi , pali , ide sve..... samo tu curka gorivo.
 10. Ok , ićiću u servis , ali koliko mogu ovako da ga vozim pošto sam dalekooooo od kuće :-(
 11. Imam sekvent plin, ali uvek pali na benzin. Na plin prebaci cim se malo zagreje, na ove vrućine posle 20ak sekundi. Nema veze sa obrtaima. ... ali nikako mi nije jasno zasto tu skuplja benzin to jest curi. Pumpa normalno radi , kao i ranije. Kada dam kontakt par sekundi zuji i prestane. Auto normalno ide i benzin i na plin....
 12. Pozdrav svima. Pre neki dan sam osetiol miris benzina u kabini i provalio sam da curi benzin na poklopcu pimpe za benzin (vidi se na slikama). U auto je pre oko 2 meseca ugrađen plin i povremeno sam ga vozio na benzin , to jest nisam samo na plin. Problem je što sam na odmoru u Grčkoj i ne znam šta da radim. Da li tako mogu da vozim i dokle? Da li mogu skroz da isključim pumpu i da vozima samo na plin? Generalno , šta da radim :-( Ovaj kao čep ili čašica , ne znam kako da je nazovem se puni benzinom.
 13. Pozdrav svima, U poslednje vreme sam primetio da samo prilikom kretanja iz mesta , automobil se jednostavno zatrese prilikom puštanja kvačila. To se dešava samo prilikom kretanja i to samo dok je hladan auto. Vremenom , kasnije u toku vožnje to prestane da se dešava. U toku vožnje , podrhtavanje se ne dešava ni iz jedne druge brzine. Samo prilikom kretanja. Automobil normalno ''vuče'' , normalno pali i ide. Jednostavno je sve drugo OK , samo se ovo dešava. Da li je neko imao sličnih problema i kao je rešio. Hvala.
 14. Verovatno je isto tako i na marei , ne verujem da se išta razlikuje. U najmanju ruku je vrlo slično (predpostavljam). Možda bi najbolje bilo da pogledaš u nekom Service manualu.
 15. I Ja sam predpostavljao da je možda problem u kvalitetu hladnjaka , ali što se tiče površine , ona je identička i kod starog i kod novog. Znam jer sam upoređivao pre ugradnje. Što se tiče mirisa , oseća se neki čudan miris , ali to je sigurno zato što je nov hladnjak. Verujem da će proći. Takođe sam primetio da na jednom od creva koje ulaze u cevi za hladnjak , postoji neki platični šraf koji verovatno služi kao odušak , mada mi nije baš najjasnija njegova funkcija. Ako se šraf malo popusti onda curi rashladna tečnost , a ako se zategne do kraja čemu onda služi?!
 16. Pozdrav, Da neko slučajno ne zna gde bih mogao da nabavim spojler za gepek za Fiat-a Brava , kao na slici. Da li je neko slučajno nabavljao i koliko je plaćao. Hvala u napred!!!
 17. Pozdrav svima. Upravo za vikend sam promenio mali hladnjak kabine na Bravu 1.6 2001 , tako da izlazim sa par saveta i viđenja problema..... 1. NIKAKO ne počinjite ceo posao u koliko predhodno niste obezbedili par potrebnih gumica. Postoji velika mogućnost da hladnjak nije ni bio bušan , već da je puštao na spoju cevi sa hladnjakom. 2.NIJE POTREBNO ispuštati svu rashladnu tečnost. Dovoljno je raskačiti dva creva koja se nastavljaju na cevi koje ulaze u hladnjak. Creva se nalaze maltene na spoju između dela za motor i kabine automobila. Prilazi je iz haube , samo se skinu šelne i oslobode creva. Tada sva tečnost iz malog hladnjaka isteče van automobila. 3. Ostalo su samo finese , jedini problem je što je jako malo prostora za rad , ali ostalo nije nikakva nauka. Jedino što sam primetio nakon zamene hladnjaka (možda sam umislio samo) kao da auto malo slabije greje. Ventilator i dalje duva istim intenzitetom , ali je vazduh koji izduvava za nijansu hladniji nego što je bio. Ako je neko isto primetio nakon zamene hladnjaka neka piše. Srećno svima.
 18. Pozdrav svima, Pripremam se da promenim hladnjak kabine pa me samo zanima da li znate mesto u Beogradu gde bih mogao da kupim te gumice? Hvala , pozz.
 19. Pozdrav, Da li je neko možda imao sledeći problem..... Prilikom lagane vožnje preko sitnih neravnina , pa možda i preko ležećeg policajca , čuje se tup zvuk (udarac) sa zadnjg dela automobila. Ne mogu da ocenim sa koje strane , ali definitivno zvuk dopire sa zadnjeg dela. Probavao sam da udaram točak i da ljuljam auto , ali ne ponavlja se pomenuti zvuk. Čuje se samo prilikom vožnje. Skoro sam centrirao trap i sve je bilo u redu kod trapadžije. Da li neko možda ima ideju šta bi to moglo da bude?! U napred HVALA.
 20. Pozdrav svima, Naime, imam Fiat Bravo i u njemu ugrađen fabrički radio sa kasetom. Ugradio bih neki CD šaržer , ali nisam siguran koji je moguće ugraditi Što zbog priključaka koji postoje na cd šaržeru i radiju , što zbog toga jer ne znam da li radio u opšte podržava CD šaržer , to jest da li ga je u opšte moguće priključiti ?!?! Da li je neko možda imao iskustva sa ovom , kako da provalim da li u opšte radio podržava CD šaržer i slično , bilo kakva pomoć bi mi bila od velike koristi! U napred HVALA !!!
 21. Pozdrav, Imam čudan problem sa prednjim brisačima. Naime, kada uključim brisače da rade sa zadrškom (1.stepen na dole) oni jednostavno krenu i stanu na pola šofer šajbne , naprave pauzu od oko 5 sekundi (kao da se blokiraju) pa onda dovrše krug. Drugi i treći stepen rade sasvim normalno. Da li je neko možda imao iskustva sa gore pomenutim problemom i kako je isti rešio? Da li možda postoji neki relej koji je neispravan i gde se nalazi ili možda kako sam čuo postoji neki relej direktno u motoru brisača....... U svakom slučaju da li neko možda ima rešenje??? HVALA!!!
 22. Pozdrav, Ne bih želeo nikoga da reklamiram ili slično , samo me prosto zanima gde je naj bolje ili naj jeftinije ili kako god ....... ugraditi plinski uređaj u Fiata Brava ( u pitanju je Beograd ). Takođe , da li je moguće ugraditi polovan uređaj i koloko je to pametno? U napred hvala na odgovorima!
 23. Pozdrav, Želeo bih samo da se nadovežem na sve gore pomenute prepiske i da podelim sa vama par korisnih saveta , a vezano za zadnji brisač. Naime, meni u opšte nije radio zadnji brisač. Kada se uključi , samo se čuje relej kako ''škljoca'' , a metlica se u opšte ne pomera. Prvi zaključak je bio da je motor neispravan (što i jeste tačno). Tražio sam da kupim novi motor koji , kako sam kasnije saznao , košta oko 8500 din. Tako da je kombinacija kupovine motora otpala. Skinuo sam svoj neispravan motor i reparirao ga vrlo jednostavno. Cela poenta je u tome da je bilo potrebno zameniti četkice na motoru i naravno detaljno očistiti kolektor. Od prilike to je to , plus naravno ceo mehanizam očistiti i podmazati i problem je rešen. Nadam se da će nekom koristiti........
 24. Sve sam odradio i javljam se sa rezultatima: Svi osigurači su ispravni , i izmerio sam grejači dobijaju struju. Takođe svi su provodni , nisu u prekidu , ali jednostavno ne rade. Ali jutros sam ponovo probao i radili su normalno. Tako da stvarno ne znam šta im je bilo i što sada normalno rade.......
 25. Hvala na odgovorima . Probaću , pa javljam rezultate......

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...