gile smederevo 595 Posted December 5, 2012 Koriscen materijal: Tvrdo presovani stiropor (stirodur) 2 table 50x100cm debljine 5cm (zavisi od toga koliko vam je boca iznad poda gepeka, je l' te)Kako izgleda visinska razlika izmedju poda i boce.Isecen stirodur ne naleze 100% na pod gepeka zbog ove grbe!(ima ista i u levog uglu) Valjda ce vremenom da se sam ispegla od tereta. Moze da se skine sloj stirodura iznad te grbe, ali samo uz pomoc ugrejane zice.U protivnom cete zavrsiti sa stirodurom koji se mrvi. Znate vec i sami.Jos jedan moguci problem je taj sto ostaje nepopunjen ''kanal'' tacno iza sedista, mada tu moze da se stavi nesto od opreme, tipa trougao, uze za vucu ili sta ti ja znam. Ja sam stavio onu alu-foliju za sofersajbnu.Meru od 50cm ne dirate. Secete na 68cm jer je toliko od sedista do prednje strane gepeka. Uvek mozete i sami preciznije izmeriti, da ne bude ''e, sj...o si me sa merama''. POVESTI RACUNA DA u Puntovom slucaju bunker za rezervnu gumu NIJE NA SRED SREDE U GEPEKU! ZA KOJI CM JE POMEREN U DESNO!Valjda zbog balansa celog auta.Precnik boce je 60cm, te zato opsecate po parce 30x60. Ima i malo krojenja u uglovima sto cete shvatiti kad pokusate da uglavite stirodur u gepek. Da bi se stirodur uglavio potrebno je oboriti naslon sedista, pa onda namestiti stirodur. Vratiti potom sedista u leziste.Ovde se vidi kako je boca ''pomerena u desno u odnosu na centar gepeka. Desno parce sam lepo isekao, ali mi je levo ispalo lose pa u gornjem levom uglu ima malo lufta. Razlog-lose iseceno polukruzno parce.Vracen tepih na mesto preko stirodura. Izgleda ok. E, koliko ce da skripuce i cvili? Ja sam ostavio neki mm razmaka uzmedju stirodura i bocnih strana gepeka. Cisto da stirodur nije napregnut, pa da se polomi od vibracija ili tereta. Torba za sigurnosni komplet je kupljena u Metrou za oko 800din. Ima taman mesta za trougao, uze, sijalice, veliku prvu pomoc i jos koja sitnica. Ima cicak trake koje je drze zakacene za tepih.I ostaje da resim rez. tocak koji zauzima prilicno prostora u sada vec smanjenom prtljazniku.Fali slika za semu secenja koju sam napravio u paintu online, ali nikako da je nadjem u kompu. cim je nadjem, stavljam i nju. 1 Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 696 Posted December 5, 2012 Odlican prikaz, ja sam identicno uradio jos pre 2 godine a tocak i dalje landara po gepeku, jedino mozes da ga stegnes onim trakama na zatezanje za neki deo u gepeku ako nadjes, ja ga nisam stezao . . . Quote Share this post Link to post Share on other sites
gile smederevo 595 Posted December 5, 2012 Vec imam u planu da sasijem nekakvu futrolu koja bi imala cicak traku sa donje strane, pa da bar ne seta po gepeku, a da budem iskren, ovako, bez van svog bunkera, vonja na gumu! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted December 5, 2012 Koliko vidim, točak bi mogao uspravno, ali naravno tamo gde on stoji treba ukloniti stiropor. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivchys 1 Posted December 5, 2012 (edited) Ja sam ovako sekao stiropor i uklopio u gepek kad sam ga montirao oko rez.tocka,jer kad sam uzeo bravisu, nisam imao ni copavu ni nikakvu, tako da sam kao i ti oko plinske boce,oko tocka ukrajao stiropor i poravnao tepih.Za skripanje ne brini, skripuce vrlo malo i to kad se gepek malo vise tovari ovako ne,sto se tice torbe za rez.tocak, mislim da sam vidjao da to postoji, ali sto ti rece,sasij neku torbu, sirina torbe kao sirina gume, rajsferslus ili cicak traka da ide po rubu gume, ja bih tako uradEo. Edited December 5, 2012 by ivchy Quote Share this post Link to post Share on other sites
gile smederevo 595 Posted December 5, 2012 Koliko vidim, točak bi mogao uspravno, ali naravno tamo gde on stoji treba ukloniti stiropor. Nece da moze.Probao ja. cak i da se skine stirodur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted December 5, 2012 lepo si to odradio...ali pravo da ti kažem, meni dok sam vozio punta nije bilo ni na kraj pameti da ovo radim, smanjio si zapreminu gepeka.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cika_kole 826 Posted December 6, 2012 drugari pozdrav...isto sam i ja uradio dok sam vozio punta sa TNG-om...i strasno me nervirao rezervni tocak sto je landarao i lupao po gepeku pri kocenju i naglom skretanju.nesto sam cackao oko gepeka i povadio sve napolje, tocka, tepih i stirodur...kad pogledam sa leve strane neka guma...rekoh da vidim sta je to...kad ono fabricki otvor valjda za odvod vode ne znam...i uzmem brezon 12mm provucem kroz rupu, legnem ispod auta i stavim duplu maticu, unutra stavim jos jednu maticu da zategnem taj brezon...vratim stirodur i tepih sa malim korekcijama busenja rupe na tepihu...rezervni tocak stavio sam na taj brezon i navrnuo maticu...tocak vise nikada nije setao... :thumbsup: nadam se da sam pomogao sa ovim...nemam slike, puntica sam prodao pre dva meseca i vlasnik je zadovoljan mojim resenjem... 1 Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiroslavL 27 Posted December 6, 2012 (edited) Čika Kole,ova ti je ka Njegoševa !!! Napokon da se rešim ovog ! Edited December 6, 2012 by MiroslavL Quote Share this post Link to post Share on other sites
gile smederevo 595 Posted December 6, 2012 lepo si to odradio...ali pravo da ti kažem, meni dok sam vozio punta nije bilo ni na kraj pameti da ovo radim, smanjio si zapreminu gepeka.. Drugo resenje je bilo da se fabricki tepih izbaci i z gepeka, pa da se iskroji neki drugi tepih u istom sablonu kao i ovaj stirodur. Onda ne smanjujes zapreminu gepeka,ali imas bocu koja strci iz poda. Ja sam pristao na kompromis lepse u korist upotrebna vrednost.drugari pozdrav...isto sam i ja uradio dok sam vozio punta sa TNG-om...i strasno me nervirao rezervni tocak sto je landarao i lupao po gepeku pri kocenju i naglom skretanju.nesto sam cackao oko gepeka i povadio sve napolje, tocka, tepih i stirodur...kad pogledam sa leve strane neka guma...rekoh da vidim sta je to...kad ono fabricki otvor valjda za odvod vode ne znam...i uzmem brezon 12mm provucem kroz rupu, legnem ispod auta i stavim duplu maticu, unutra stavim jos jednu maticu da zategnem taj brezon...vratim stirodur i tepih sa malim korekcijama busenja rupe na tepihu...rezervni tocak stavio sam na taj brezon i navrnuo maticu...tocak vise nikada nije setao... :thumbsup: nadam se da sam pomogao sa ovim...nemam slike, puntica sam prodao pre dva meseca i vlasnik je zadovoljan mojim resenjem...Nije losa ideja, ali ne bih da busim tepih. Tako da ce tasta malo za sivacu masinu da sasije torbu za taj tocak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
majstormica 25 Posted December 7, 2012 (edited) Ja sam to pravio od stiropora debljine 5cm, ali sam stiropor obložio prekrivnom folijom, odnosno najlonom za krečenje/farbanje. Nema nikakvog škriputanja niti komadića stiropora u gepeku.Sent from my ST17i using Tapatalk 2 Edited December 7, 2012 by majstormica Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoranbr1 0 Posted December 20, 2012 Koriscen materijal: Tvrdo presovani stiropor (stirodur) 2 table 50x100cm debljine 5cm (zavisi od toga koliko vam je boca iznad poda gepeka, je l' te)Kako izgleda visinska razlika izmedju poda i boce.Isecen stirodur ne naleze 100% na pod gepeka zbog ove grbe!(ima ista i u levog uglu) Valjda ce vremenom da se sam ispegla od tereta. Moze da se skine sloj stirodura iznad te grbe, ali samo uz pomoc ugrejane zice.U protivnom cete zavrsiti sa stirodurom koji se mrvi. Znate vec i sami.Jos jedan moguci problem je taj sto ostaje nepopunjen ''kanal'' tacno iza sedista, mada tu moze da se stavi nesto od opreme, tipa trougao, uze za vucu ili sta ti ja znam. Ja sam stavio onu alu-foliju za sofersajbnu.Meru od 50cm ne dirate. Secete na 68cm jer je toliko od sedista do prednje strane gepeka. Uvek mozete i sami preciznije izmeriti, da ne bude ''e, sj...o si me sa merama''. POVESTI RACUNA DA u Puntovom slucaju bunker za rezervnu gumu NIJE NA SRED SREDE U GEPEKU! ZA KOJI CM JE POMEREN U DESNO!Valjda zbog balansa celog auta.Precnik boce je 60cm, te zato opsecate po parce 30x60. Ima i malo krojenja u uglovima sto cete shvatiti kad pokusate da uglavite stirodur u gepek. Da bi se stirodur uglavio potrebno je oboriti naslon sedista, pa onda namestiti stirodur. Vratiti potom sedista u leziste.Ovde se vidi kako je boca ''pomerena u desno u odnosu na centar gepeka. Desno parce sam lepo isekao, ali mi je levo ispalo lose pa u gornjem levom uglu ima malo lufta. Razlog-lose iseceno polukruzno parce.Vracen tepih na mesto preko stirodura. Izgleda ok. E, koliko ce da skripuce i cvili? Ja sam ostavio neki mm razmaka uzmedju stirodura i bocnih strana gepeka. Cisto da stirodur nije napregnut, pa da se polomi od vibracija ili tereta. Torba za sigurnosni komplet je kupljena u Metrou za oko 800din. Ima taman mesta za trougao, uze, sijalice, veliku prvu pomoc i jos koja sitnica. Ima cicak trake koje je drze zakacene za tepih.I ostaje da resim rez. tocak koji zauzima prilicno prostora u sada vec smanjenom prtljazniku.Fali slika za semu secenja koju sam napravio u paintu online, ali nikako da je nadjem u kompu. cim je nadjem, stavljam i nju. rezervni ti po zakonu ne treba ako imaš tzv. repair kit tj. sredstvo za brzu popravku pneumatika i ručnu ili električnu pumpu za pumpanje pneumatika Quote Share this post Link to post Share on other sites
milojica 0 Posted December 20, 2012 veliki pozz za sve forumase Ja sam ovu pricu resio tako sto sam umesto stiropora isekao sper-plocu i u njene coskove zasrafio cetiri kockice od osb ploce koje su dimenzija kolika je visinska razlika izmedju poda i boce, i preko svega toga tepih. Sto se tice tocka, nabavio sam onaj mali copavac koji mi stoji sa strane u gepeku naslonjen na desnu stranu i taman je stao ispod police za zvucnik. Tu sam isekao cetvrtastu rupu u sper-ploci da bi tocak legao skroz do poda. Kad stignem okacicu neke slicice...Pozzz svima Quote Share this post Link to post Share on other sites
SrEbRnI 0 Posted December 23, 2012 Sto se tice torbe za rezervni tocak - ja sam kod kineza uzeo jednu onu torbu svercerku ili popularnu krmacu. Ubacio sam tocak unutra i samo sam smotao onaj visak ispod tocka. Posle par dana torba se toliko ispresovala da je sad kao sasivena za to. Ta torba je nekih 150-200 dinara a "original" torba za rezervni tocak je oko 2000. Ja sam najvise gledao da ubacim tocak u nesto da ne bih prljao stvari koje vozim u gepeku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola Stojkovic 0 Posted January 10, 2013 Fenomenalno rešenje Hvala za savet, definitivno stavljam stiropor Quote Share this post Link to post Share on other sites
SrEbRnI 0 Posted January 12, 2013 Nikola pazi kad budes kupovao trazi stirodur a ne stiropor. Stiropor je previse mekan, a stirodur je tvrdji. A sto se tice merenja ja sam prvo uzeo tepih i stavio ga na stirodur i precrtao. Isekao sam stirodur u velicini tepiha i onda sam razmerio gde da secem za bocu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola Stojkovic 0 Posted January 12, 2013 Hvala puno! Quote Share this post Link to post Share on other sites