Jump to content
Goran

Recommended Posts

Zelja mi je u okviru finansijskih mogucnosti konacno ispunjena tako da posle posle ovog lepotana mogu komotno da predjem i na "trotinet".

Posle tri meseca od kupovine i j..de oko tablica koja je trajala tri nedelje konacno mogu da okacim slike Coupea.

Rec je o modelu Fiat Coupe 20 V Turbo, a evo i nekih osnovnih karakteristika pa koga zanima neka procita:

Tip motora: 20 V Turbo

Snaga: 160 KW pri 5750 rpm

Zapremina: 1998 cc

Broj cilindara: 5

Ubrzaje 0-100 km/h: 6,5 s

Obrtni momenat: 310 Nm pri 2500 rpm

Maksimalna brzina: 250 km/h

Dimenzije guma: 205/50 R 16

Tezina: 1310 kg

Od egzoticne opreme: viscodrive, felne sa Turbo plus varijante, Brembo kocione celjusti, menjac sa šest brzina i hodom unazad.

Evo i slika:

IMG_2963.jpg IMG_2957.jpg

IMG_2958.jpg IMG_2960.jpg

IMG_2959.jpg IMG_2967.jpg IMG_2965.jpg

Inace treci sam vlasnik ove masine na ovom forumu i iskreno zalim sto nisam bio u prilici ranije da ga priustim.

U planu od vecih ulaganja: kontrola i najverovatnije remont turbine, prelazak sa obicnog na sekvent plin i nabavka koznih sedista.

Inace pristalica sam fabrickog izdanja svakog automobila pa i ovoga tako da na njemu nece biti kojekavih "majstorija" pod haubom, na karoseriji i u samom autu.

Lep autić i slažem se oko većih majstorija - samo sredi turbinu i sredi plin i to je to!!!

Želim ti sve najbolje sa kupeom!!!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Inace pristalica sam fabrickog izdanja svakog automobila

Na izgledu ovog auta i ne treba raditi, može sam oda se pokvari utisak.

Osim možda točkovi.

Pogledaj Bojketovu mašinu.

Hvala na komentarima Kole, Zulurbr, Dellas i naravno Podvarak :thumbup:

E da, masina je inace danas popustila prvi put posle skoro 1000 km, sreca pa sam i na ovom kao i na svakom autu koji sam do sada imao izostrio uvo na razno razne zvukove koji dopiru ispod haube motora, a rezultat svega je da gotovo neprimetno skripuckanje kaisa koji ide preko remenice kolenastog vratila pokazalo da je ista neispravna i da oscilira po horizontalnoj osi... E sad je na meni da odem do majstora da ga pitam koliko ce kostati opravka, da ga predam i pripremim novcanik za dranje :thumbdown:

PS. Komentar za plinski uredjaj je da odlicno funkcionise, prezadovoljan sam potrosnjom, ali auto ne ide sa potencijalom kojim raspolaze (citaj fali mu oko 30 do 40 rasnih konjica prema slobodnoj proceni) zbog tamo neke plinske ploce... Delta mi je bila bezobraznija na putu sto se tice prikaza raspolozive snage i obrtnog momenta, ali kako nas pametni narod kaze ne moze i jare i pare :yes Ne znam koliko bi dobio sekventom, raspitacu se pa cu vas obavestiti.

Edited by DejanDr

A sta bi sa onim moze zamena za porodicni auto? :D

Salu na stranu, auto izgleda opasno, munja ispod haube. Meni je ovaj auto oduvek bio Ferrari u manjem pakovanju. :thumbup:

Nemam sta reci osim :unworthy: :unworthy: :unworthy: :unworthy: Cestitam na kupovini.

Hvala na podrsci Loodilo :thumbup:

Dellas u fazi sam prikupljanja neophodnih potrepstina za veliki servis motora, a predlog oko kontrole pomenutih sklopova motora je odlican :yes

Inace o svim problemima, resenjima i radovima na autu bicete redovno izvestavani...

PS. Komentar za plinski uredjaj je da odlicno funkcionise, prezadovoljan sam potrosnjom, ali auto ne ide sa potencijalom kojim raspolaze (citaj fali mu oko 30 do 40 rasnih konjica prema slobodnoj proceni) zbog tamo neke plinske ploce... Delta mi je bila bezobraznija na putu sto se tice prikaza raspolozive snage i obrtnog momenta, ali kako nas pametni narod kaze ne moze i jare i pare :yes Ne znam koliko bi dobio sekventom, raspitacu se pa cu vas obavestiti.

Obican plin na taj motor je isto kao kad bi stavio karburator umesto injection. Velika degradacija motora i performansi. Za taj motor je sekvent i nista drugo. Inace lep autic sa jos boljim motorom. :thumbsup:

sad mu stavi ferrari bedz na haubu :D salim se naravno, odlican je skroz a mislim i da su pragovi od turbo plus-a, neko je voleo ovaj auto pre tebe, to se vidi :thumbup:

Hvala Srdjane, Cvele i Dejane.

Danas je auto ostavljen kod majstora radi zamene remenice kolenastog vratila, nadam se da ce metalostrugar moci da je vrati na normalu nova moze da bude skupo zadovoljstvo, bar sam citao po nekim forumima :unsure:

Danas utvrdjena potrosnja plina u strogoj gradskoj voznji, cirka 15 litara, sa povremenom voznjom na kratke relacije "gas patos", sto je skroz ok...

Edited by DejanDr

Bravo na odabiru auta,stvarno je lep,i boja je ekstra.Dobro da te sluzi.

P.S.Takodje mislim da je tu prava stvar sekvent.

Raspitaj se kod Bojketa,on to jako dobro poznaje.

Hvala i tebi Bane na zeljama i komentarima :thumbup:

Vec sam stupio u kontakt sa Bojketom, inace bivsim vlasnikom, rece mi da je ugradjena plinska ploca ustrojila snagu auta, a sa njim cu se i savetovatai oko intervencija na autu.

Za sada je sekvent u planovima, bice novca i za tu akciju ali po redu i po prioritetima :yes

TO JE MASINA !!! Cestitam, sve najbolje s aautom, daj jos neku slicicu, malo detaljnije!

jedno podpitanje: da li je to isti motor kao u bravu/marei 2.0 20v ?

Cao druze.Remenicu radilice si mogao da uzmes od Brava HGT.Potpuno je ista.Kod nas na otpadima moze da se nadje za relativno malo novca.Ako ne uspes da sredis tvoju javi se pa cemo se snaci za drugu. :welcome:

E,da.Mozda sam sledece srede u BG,pa mozemo da se vidimo i malo popricamo. :thumbsup: