Jump to content
Goran
Zoran123

Nemiran rad motora

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Imam problem na puntu 1.2 benzin+gas.

Auto radi 2 dana normalno pa 2 dana zeza, problem je sledeci:

Auto poceo da trese na leru, jos vise se primecuje na plinu, trese trese pa obrati skoce na 1000 na sekund pa ponovo trese i tako u krug. Kada je na plinu i kada dodam jaci gas prebaci ga na trenutak na benzin pa ponovo vrati na plin. Takodje mi auto trosi 30-40% vise. Kako da otkrijem do cega je problem? Menjao sam pre pola godine svecice, stavljene original NGK

Hvala svima na pomoci i savetu

Edited by Zoran123

Iskljuci TNG, i vozi na benz. Da vidis da li je do benz sistema ili do TNG. Izreka kaze, da TNG odlicno radi na svakom ispravnom benz sistemu.

Treba da proveris sve od benz sistema. Od klapne gasa, preko svecica, bombina itd

Kada radi na plinu smrdi na auspuhu bas, svecice sam stavio nove. Kako mogu da utvrdim da li je problem do bobine ili kablova?

Koliko znam za plin je potrebna mnogo bolja struja nego za benzin, i da se to podrhtavanjec i nemiran rad obrtaja mnogo vise primeti na plinu nego na benzinu. Kod mene i na benzinu obrtaji nisu kako treba. Ovo mi se desilo kada je padao sneg i kisa da je tada auto isto ovako radio, nije hteo preko 2000 obrtaja u trecoj brzini i vracao ga na benzin sa plina

Edited by Zoran123

Ja bih ti preporucio Brisk silver svecice. Godinama ih koristim. Na TNG sam presao oko 250 000 km sa njima. Izguglaj ih, imas i preporuke na njihovom web sajtu koji idu za koji motor.

Mada, i ove obicne bi ti lepo radile.

Proveri na benz, i vidi da li ti radi kako treba .

Obavezno proveri bombine, kablove. Vec ti je sugerisano.

Stavljene nove svecice i novi kablovi NGK. Auto na benzinu sada radi mnogo lepse, ali cim se prebaci na plin problem isti. Dakle sumnjam na plin, ne znam sta moze biti oko toga…

TNG komp "pamti" neke parametre, raspitaj se kako da ga resetuješ, ima fore sa otkačinjanjem klema na xx min, ili šta već ... raspitaj se , pa otpočetka, ili vidi kod nekog TNG majstora, da ti obriše mapu, pa ponovo...