KOSOVICM 0 Posted October 2, 2024 Pozdrav, zanima me da li je moguce bez prepravke samo povezati ovakav kilometar sat? umesto ovog donjeg Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19764 Posted October 2, 2024 Ne bez proksi alajmanta 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1451 Posted October 2, 2024 Pošto si nov verovatno ne znaš... Nema prepravke nego se dijagnostikom mora odraditi proxi da bi bodx komp prepoznao drugačiju inst tablu. Dobiti ćeš dodatne informacije na ekranu jedino verovatno nećeš imati prikaz vanjske temperature ako ni sada nemaš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 773 Posted October 3, 2024 A i to moze lako da se sredi, izvuku se zice od body-ja do desnog retrovizora u koji se ubaci senzor temp ili jos elegantnije resenje, zameni se citav retrovizor, svoj prodas. I dobijes i spoljasnju temp...Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1617 Posted October 3, 2024 46 minutes ago, Lufti said: A i to moze lako da se sredi, izvuku se zice od body-ja do desnog retrovizora u koji se ubaci senzor temp ili jos elegantnije resenje, zameni se citav retrovizor, svoj prodas. I dobijes i spoljasnju temp... Sent from my SM-A805F using Tapatalk Ne znači da će da radi. Ja sam imao čak fabrički instalaciju do retrovizora, i posle odobrenja preko dijagnostike opet ništa nije pokazivao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1451 Posted October 3, 2024 Radi sve ako se spoji i izvrši proxy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 773 Posted October 3, 2024 Ja na svom gp-u nisam nikada imao senzor temp a bogami ni instalaciju (2 zice) koju sam naknadno izvlacio od vrata do body-ja. U vratima kod svih gp-a postoje zice za senzor temp, ta instalacija u suvozacevim vratima je ista za sve verzije. Uzeo sam i ceo retrovizor sa fabrickim senzorom i sve povezao i kao sto Zvezdo kaze ukljucio pomocu dijagnostike.Sent from my SM-A805F using Tapatalk Ne znači da će da radi. Ja sam imao čak fabrički instalaciju do retrovizora, i posle odobrenja preko dijagnostike opet ništa nije pokazivao. Ili nisi imao senzor ili je senzor bio u kvaru (mada u tom slucaju pokazuje gresku na display-u u vidu neke pogresne temp, ako me secanje dobro sluzi) ili nesto prilikom aktivacije nije uradjeno kako treba. Postoji mogucnost i da su zice spojene na pogresne pinove.U principu bi trebalo da radi ako je sve spojeno kako bi trebalo i ako su sve komponente ispravne.Jel si na kraju osposobio?Sent from my SM-A805F using TapatalkPostoji mogucnost i da ovaj display u najslabijoj opremi nema opciju prikaza temperature ako me secanje ne vara, davno sam menjao i cajger, imao sam upravo taj u najslabijoj opremi.Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1451 Posted October 4, 2024 Taj najmanji ekran ima serijski temperaturu ako vozilo ima automatsku klimu. Na ovom malo većem ekranu 3 reda ako senzor nije spojen čini mi se da pokaže -40 stepeni. Fiat je neverovatno škrt na žicama. Ono što auto fabrički nema,nema ni ožičenja za to. Nije mi samo jasno kako je u vratima kompletna instalacija. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1617 Posted October 4, 2024 (edited) 8 hours ago, Lufti said: Jel si na kraju osposobio? Sent from my SM-A805F using Tapatalk Postoji mogucnost i da ovaj display u najslabijoj opremi nema opciju prikaza temperature ako me secanje ne vara, davno sam menjao i cajger, imao sam upravo taj u najslabijoj opremi. Sent from my SM-A805F using Tapatalk ja nisam uspeo da osposobim. Senzor nije imao fabričkli ali instalaciju do retrovizora jeste. Ubacio sam ga i odobrio. Dijagnostika ga je prikazivala ali displej nije pokazivao ništa. Nisam se mnogo zamajavao, nije uspelo iz prvog puta i povukao sam se Možda nešto nisam do kraja odradio. Edited October 4, 2024 by stex_pb Quote Share this post Link to post Share on other sites