Jump to content
Goran
Martinnis13

Fiat Ducato - gubitak snage

Recommended Posts

Poštovanje drugari, naime imam Fiat Ducato 2016god, 2.3mjt 130kw

U početku sam imao problem sa gubitkom tempomata ne znam iz kog razloga, pa je majstor rekao da zamenimo map senzor. Map senzor je zamenjen, tempomat sada radi. Ali šta se dešava sad, dešava se da u toku vožnje prilikom ubrzanja (malo jačeg stiska papučice gasa) kao da se uguši, izgubi snagu (isključi tempomat) i udje u safe mod. Primetio sam da čim ugasim i ponovo upalim kombi radi normalno do sledećeg pritiska papučice.

Da napomenem da kada udje u safe mod upali check engine lampicu, ali je dijagnostika ne čita kao grešku. 

Kod majstora koji nas je primio, jer je bila subota naveče, a inače sam morao na put. Majstor je menjao elektromagnetni ventil turbine i protokomer ali isto se dešavalo. Spomenuo mi je samo da turbina manje puni, tipa ako treba 700 ona puni 340-350.

Šta mi preporučujete da proverim ili savet šta može biti problem, jer trenutno nisam u Srbiji. Unapred hvala

17 hours ago, alfini0507 said:

Kakve veze ima MAP i tempomat?emoji848.png

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Na dijagnostici je pokazalo da ne valja Map senzor pa smo ga zato zamenili. Ne znam, ja sam zato pitao ovde neko stručniji da pomogne

Imam Fiat Ducato 2008 godište, panorama model, 2.3 m jet. Takodje povremeno imam problem sa chek in lampicom tokom vožnje. Naime, desi se da u toku vožnje kombi počne da gubi snagu i ne prima gas i u tom trenutku zapisti upozorenje i upali se chek in lampica, za to vreme ja ugasim kombi u toku vožnje i ponovo upalim i kombi ide normalno ali ostane da svetli zuta lampica. Kada ostavim kombi par sati nakon toga i kad malo odmori, upalim ga i lampica vise ne svetli a kombi ide sasvim normalno. Ako neko zna sta bi to moglo da bude, neka javi, bilo bi mi od velike koristi. Pozzz

Edited by milos021

1 hour ago, milos021 said:

. Ako neko zna sta bi to moglo da bude, neka javi, bilo bi mi od velike koristi

Za dobar početak neka dijagnostika ili bar šta ispiše kad javi upozorenje. Možda ode u Safe mod, možda neki pritisak, senzor, pumpa,  krguštucavi zaflajač ili izrezbareni krakašljoker, svašta može biti. Dijagnostika i kodovi će dati najbolje smernice pa da prodiskutujemo jer ovako samo nagađamo. 

On 3/20/2024 at 12:28 PM, Martinnis13 said:

U početku sam imao problem sa gubitkom tempomata ne znam iz kog razloga, pa je majstor rekao da zamenimo map senzor. Map senzor je zamenjen, tempomat sada radi. Ali šta se dešava sad, dešava se da u toku vožnje prilikom ubrzanja (malo jačeg stiska papučice gasa) kao da se uguši, izgubi snagu (isključi tempomat) i udje u safe mod. Primetio sam da čim ugasim i ponovo upalim kombi radi normalno do sledećeg pritiska papučice.

Da napomenem da kada udje u safe mod upali check engine lampicu, ali je dijagnostika ne čita kao grešku. 

Kod majstora koji nas je primio, jer je bila subota naveče, a inače sam morao na put. Majstor je menjao elektromagnetni ventil turbine i protokomer ali isto se dešavalo. Spomenuo mi je samo da turbina manje puni, tipa ako treba 700 ona puni 340-350.

Šta mi preporučujete da proverim ili savet šta može biti problem, jer trenutno nisam u Srbiji. Unapred hvala

Da li ste rešili problem? Imam isti problem na tom vozilu.

Originalna dijagnostika bi trebalo da nadje sta je tacno uzrok tog problema.

Ovako napamet, citajuci simptome, a i zato sto sam i sam imao problem na kombiju (doduse Peugeot Boxer) ja bih proverio crevo do DPF-a, moguce da je puklo i da ne pravi adekvatan pritisak.
Takodje, proverio bih geometriju turbine. Sta se kod tebe desava, pri dodavanju gasa turbina "preduvava" i pretpostavljam da te zato ubaci u safe mode da ne bi ostetio turbinu, i pretpostavljam da nece da ide preko 2000 obrtaja.

On 5/9/2024 at 9:47 PM, milos021 said:

Imam Fiat Ducato 2008 godište, panorama model, 2.3 m jet. Takodje povremeno imam problem sa chek in lampicom tokom vožnje. Naime, desi se da u toku vožnje kombi počne da gubi snagu i ne prima gas i u tom trenutku zapisti upozorenje i upali se chek in lampica, za to vreme ja ugasim kombi u toku vožnje i ponovo upalim i kombi ide normalno ali ostane da svetli zuta lampica. Kada ostavim kombi par sati nakon toga i kad malo odmori, upalim ga i lampica vise ne svetli a kombi ide sasvim normalno. Ako neko zna sta bi to moglo da bude, neka javi, bilo bi mi od velike koristi. Pozzz

Lici mi na regulator pritiska goriva na Bosch pumpi. Ispitajte ga.

Имам исти проблем, замењен регулатор притиска на гориву, одрађено прање дпф-а, замењена ламбда сонда, замењен сензор температуре воде у филтеру за гориво, подешени параметри компијутера, замењено ребрасто црево није решено и датум проблема. Значи вози, сец не, угаси се. Да ли је неко имао такав проблем и како сте решили?

Dana 20. 03. 2024. u 12:28, Martinnis13 je rekao:

U početku sam imao problem sa gubitkom tempomata ne znam iz kog razloga, pa je majstor rekao da zamijenimo map senzor. Senzor karte je zamijenjen, tempomat sada radi. Ali šta se dešava sad, dešava se da u toku vožnje prilikom ubrzanja (malo jačeg stiska papučice gasa) kao da se uguši, izgubi snagu (isključi tempomat) i uđe u safe mod. Primetio sam da čim ugasim i ponovo upalim kombi radi normalno do sljedećeg pritiska papučice.

Kod majstora koji nas je primio, jer je bila subota naveče, a inače sam morao na put. Majstor je mijenjao elektromagnetni ventil turbine i protokomer ali isto se događalo. Spomenuo mi je samo da turbina manje puni, tipa ako treba 700 ona puni 340-350.

Šta mi preporučujete da provjerim ili savjetujem što može biti problem, jer trenutno nisam u Srbiji. Unaprijed hvala

Pozz kolega.

Imam isti problem da gubitkom snage na Ducatu.

Ali kod mene se ne pali nikakva lampica,nema greške a izgubi snagu.

Jeste li riješili svoj problem?

Ako može odgovoriti, u čemu je problem.

Hvala