Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
stex_pb

Popravka čepa rezervoara.

Recommended Posts

Pozdrav,

 

 

Danas sam popravio čep rezervoara koji je ostao u otključanom stanju. Prskanje WD40 nije uspelo pa sam rešio da ga rasklopim do najsitnijih detalja.

Kompletna procedura opisana je na snimku sa Youtube pa se nisam mnogo zanosio fotografisanjem. Snimak nije na engleskom pa ga nisam baš iz prve našao u pretrazi. Žabari imaju odlične tutorijale za budženje njihovih auta samo treba tražiti na italijanskom.
Problem kod zaključavanja u mom slučaju bila je istrošenost polugice tako da je u svakom položaju ključa ostajala otključana.

Kao u snimku, problem sam rešio dodavanjem metalne pločice na istrošeni deo i zalepio je super lepkom. Poenta je samo ne preterivati sa debljinom lima jer u suprotnom čep ostaje zaključan u svim situacijama. Lim koji sam koristio nije debeo više od 0.5mm. Sve sklopite nazad i radi kao novo.

 image.thumb.jpeg.177a67a3f6cd705952ce46ab454c45eb.jpeg

Jedna napomena: na snimku pre skidanja zeger osigurača majstor lomi plastiku koja ga osigurava što nema potrebe raditi. Ja sam je malo podgrejao duvaljkom i savio. Tako da je ostala čitava i posle sam je uz duvaljko i vratio u fabrički položaj.



Nadam se da opraštate što ovaj put nisam fotografisao već sam podelio tuđi snimak. Poenta je da se lakše pronađe rešenje :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...