Jump to content
FAS Euroauto Goran
Aca90idea

Fiat idea 1.3 MJet 70 - ulazi u safe mod

Recommended Posts

Pozdrav ljudi. Imam problem sa autom u pitanju je fiat idea 1.3 mjtd 70ks. Cistio sam usisnu granu i egr ventil, menjao protokomer i map senzor ali i dalje imam problem sa snagom motora dok ne upali turbinu. Slabo vuce i trom je do 2000rpm. Posle toga vuce normalno ali izbaci mi check engine lampicu i baci ga u safe mod na 3000 rpm ako potopim gas preko polovine hoda. Ugasim ga i upalim vrati se u normalu ali opet ako ga potopim opet ga baca u safe mod. Greska naravno stoji dok auto ne prenoci.

Ujutru se obrise.... sta moze vise da mu bude? Pomagajte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta kaže dijagnostika?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dijaagnostika kaze protokomer i map....mislim ima neke cetiri greske ali kaze majstor sto je samo uradio dijagnostiku da je do map senzora.... probao od drugara i protokomer i map ali nista narocito se ne desava. Najgore kad nemam para da oteram lepo u servis da vide sta se desava.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2020 at 10:10 PM, Aca90idea said:

...imam problem sa snagom motora dok ne upali turbinu. Slabo vuce i trom je do 2000rpm.

Nemaš problem.

Kako da ide kad kubikažu nema, a obrtaji ispod ovih nisu dovoljni da turbo ''nabije'' boost...pa, na osnovu čega onda da ide na tako malim obrtajima kad ni kubikaže nema, a ni boost-a u tim obrtajima nema?:D

 

On 5/16/2020 at 10:10 PM, Aca90idea said:

Posle toga vuce normalno ali izbaci mi check engine lampicu i baci ga u safe mod na 3000 rpm ako potopim gas preko polovine hoda.

Imaš problem.

Očitano je dijagnostikom, možeš probati sa komplet isključenim protokomerom da vidiš ima li promene. Ako je MAP, onda ili drugi polovni sa otpada gde možeš odmah da probaš i platiš onaj sa kojim auto radi ok, ili drugi novi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Aca90idea u pravu je @neshaoct za ovo prvo što je napisao. Kod mene je sve ispravno na Puntu sa istim motorom ali kao i kod tebe tek od 1.800 počinje da vuče a od 2.000 krene lepo da povlači. Jednostavno takav je taj 1.3 mjet od 51kw moraš da se navikneš na to.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma ima neki problem kao i ja,il je prljav ,zapusen egr il je puklo neko crevo,kod mene je jedno i drugo i zaato se desava da nema dovoljan pritisak i map senzor ga ocita da turbina nema dovoljan pritisak i momentalno ide auto u safe mode a povlaci dobro 1.3 tu nema greske,al kako imam problem,a majstor stalno u frci,tako da nije to to

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...