Jump to content
FAS Euroauto Goran

Recommended Posts

Najavljen Maserati MC20

 

maserati mc20 001.jpg

 

Maserati je i zvanično potvrdio da će njihov novi sportski model poneti oznaku MC20 (skraćeno za Maserati Corse 2020 i podsećanje na kompanijin trkački pedigre).

Italijani još ne otkrivaju detalje, ali navode da će MC20 biti supersportski automobil koji je prirodna evolucija veoma uspešnog MC12. Maserati podseća da je MC12 tokom svoje karijere zabeležio 22 pobede i 14 šampionskih titula. Kako bilo, MC20 će premijeru imati u maju ove godine, i to u Maseratijevoj Viale Ciro Menotti fabrici. Automobil će predstavljati i početak nove ere za italijansku marku a imaće i električnu varijantu. Jedna verzija bi trebalo da ima turbo V8 motor, dok će potpuno električna varijanta raspolagati sa tri elektromotora, pogonom na sva četiri točka, baterijama 800V, dugačkom autonomijom i brzim vremenom punjenja.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati MC20 stiže u septembru

 

maserati mc20 001.jpg

 

Maserati je ranije ove godine potvrdio da će njihov novi sportski model poneti oznaku MC20 (skraćeno za Maserati Corse 2020 i podsećanje na kompanijin trkački pedigre), kao i da bi MC20 premijeru trebalo da ima u maju ove godine u Maseratijevoj Viale Ciro Menotti fabrici. Međutim, nove informacije kažu da će zbog koronavirusa njegova premijera biti odložena za septembar.

 

Italijani još ne otkrivaju detalje, ali navode da će MC20 biti supersportski automobil koji je prirodna evolucija veoma uspešnog MC12. Maserati podseća da je MC12 tokom svoje karijere zabeležio 22 pobede i 14 šampionskih titula. MC20 će predstavljati i početak nove ere za italijansku marku a imaće i električnu varijantu. Jedna od verzija će imati 3.6 V6 twin-turbo motor sa više od 600 konja, uz 8-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. Zatim će stići i hibridna verzija, kao i potpuno električna varijanta koja će raspolagati sa tri elektromotora, pogonom na sva četiri točka, baterijama 800V, dugačkom autonomijom i brzim vremenom punjenja Prve isporuke Maseratija MC20 se očekuju 2021. godine, a tada se očekuje i Cabrio varijanta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati MC20 na novim slikama

 

203063-maserati mc 04.jpg

 

Maserati je ranije ove godine potvrdio da će njihov novi sportski model poneti oznaku MC20 (skraćeno za Maserati Corse 2020 i podsećanje na kompanijin trkački pedigre), kao i da bi MC20 premijeru trebalo da ima u maju ove godine u Maseratijevoj Viale Ciro Menotti fabrici. Međutim, zbog koronavirusa njegova premijera je odložena za septembar, a danas su objavljene i nove najavne fotografije na kojima je automobil sa kamuflažom. Na toj kamuflaži se nalazi i ime Stirlinga Mossa, čime Maserati odaje počast legendarnom Britancu koji je preminuo prošlog meseca. 13. maja 1956. godine Stirling Moss za volanom Maseratiija 250F pobedio na Velikoj nagradi Monaka.

 

203065-maserati mc 03.jpg

 

Italijani još ne otkrivaju detalje, ali navode da će MC20 biti supersportski automobil koji je prirodna evolucija veoma uspešnog MC12. Maserati podseća da je MC12 tokom svoje karijere zabeležio 22 pobede i 14 šampionskih titula.

 

maserati mc 02.jpg

 

Automobil će predstavljati i početak nove ere za italijansku marku a imaće i električnu varijantu.

 

203064-maserati mc 01.jpg

 

Jedna od verzija će imati 3.6 V6 twin-turbo motor sa više od 600 konja uz 8-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka. Zatim će stići i hibridna verzija, kao i potpuno električna varijanta koja će raspolagati sa tri elektromotora, pogonom na sva četiri točka, baterijama 800V, dugačkom autonomijom i brzim vremenom punjenja. Prve isporuke se očekuju 2021. godine, a godinu dana kasnije stiže i Cabrio varijanta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...