Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mitsubishi Outlander

Recommended Posts

Ovako bi trebalo da izgleda novi Mitsubishi Outlander

 

mitsubishi outlander 2020.jpg

 

Mitsubishi Motors priprema i potpuno novu generaciju Outlandera, modelske godine 2021. što su uostalom potvrdile i špijunske slike objavljene prošlog meseca. I upravo na bazi tih slika je nastao i ovaj novi render koji pokazuje mogući izgled budućeg Outlandera. Što se tiče promocije, zvaničnu premijeru možda možemo očekivati na sajmu automobila u Ženevi ili nešto kasnije u Njujorku.

 

Neki izvori pominju mogućnost da će novi Outlander koristiti platformu kakvu će dobiti i nova generacija Nissana X-Trail (ništa neočekivano jer je i Mitsubishi u međuvremenu postao deo Renault-Nissan alijanse), što znači i da će biti nešto veći u odnosu na sadašnji model. Takođe, ovde treba podsetiti da su pojedini mediji još prošle godine pisali da bi nova generacija Outlandera možda mogla da se proizvodi u Renaultovoj fabrici Douai u Francuskoj, i to od kraja 2020. ili od početka 2021. godine. Što se izgleda tiče, novi Outalnder će biti inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na ovogodišnjem sajmu u Ženevi. Za pogon bi trebalo da se brine 1.5 litarski turbo benzinac poznat iz modela Eclipse Cross (gde raspolaže sa 163KS), ali će u Outlanderu verovatno imati više snage. Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2.4 litarskim četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extra! Prevazišli su sve! Ako je već boxy design, ne mora da bude dosadno!

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

caradvice.jpg CarAdvice video: Test 2020. Mitsubishi Outlander PHEV

 

U Mitsubishi ponudi ovaj SUV im je srednje veličine u kome komotno može da se vozi 5 ljudi...plus je PHEV, odnosno možete ga priključiti na struju, napuniti i voziti skoro 50 kilometara samo na struju, tj. bez upotrebe benzinca ispod haube:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi Outlander tokom 2020. godine

 

mitsubishi outlander 2020.jpg

 

Već neko vreme je poznato da Mitsubishi priprema novu generaciju Outlandera, a u međuvremenu su saopšteni neki novi detalji. Za početak, šef Mitsubishija za Evropu Bernard Loire je potvrdio da potpuno nova generacija Outlandra stiže u drugoj polovini 2020. godine, a koristiće platformu koja je razvila Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa. Osim toga, Loire je za 2020. godinu najavio i manji Mitsubishijev crossover, ali nije želeo da otrkiva detalje. Jedino je potvrdio da će i novi Outlander i taj novi crossover biti dostupni i u plug-in hybrid verzijama.

 

Novi Outlander će po nekim ranijim informacijama biti i nešto veći u odnosu na sadašnji model. Takođe, ovde treba podsetiti da su pojedini mediji još prošle godine pisali da bi nova generacija Outlandera možda mogla da se proizvodi u Renaultovoj fabrici Douai u Francuskoj. Što se izgleda tiče, novi Outalnder će biti inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi. Za pogon bi trebalo da se brine 1.5 turbo benzinac poznat iz modela Eclipse Cross (gde raspolaže sa 163KS), ali će u Outlanderu verovatno imati više snage. Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2.4 četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km.

 

Na kraju, Bernand Loire navodi da je u pripremi i novi Mitsubishijev električni automobil, ali o njemu nije otrkrio nikakve informacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cartelltv.jpg CarTellTV video: Test 2020. Mitsubishi Outlander

 

Novi Outlander može da bude benzinac, dizel ili plug-in hibrid. Može da ima pogon na svim točkovima, ali i samo napred. Može da ima manuelni menjač, ili automatik, ili CVT.

Već iz ovoga se vidi koliko se Mitsubishi potrudio (na određenim tržištima) da ima za svakoga ponešto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: Test 2020. Mitsubishi Outlander Sport

 

Ko bi hteo bolju verziju automobila iz 90-tih ili sa početka 21. veka - Outlander Sport.

Nema ništa fancy oko njega, Mitsubishi ga je napravio pre svega sa ciljem da bude cenovno povoljan i to nikako ne može da se sakrije. Ta ušteda će se videti svuda, npr. i kad se digne auto vidi se jer nema nikakvih šusplehova, ništa nije pokriveno...mada, moglo bi se reći da je zato i lak za održavanje jer npr. čep na karteru je odmah tu, filter ulja je odmah tu... Vidi se i unutra ušteda jer dizajner izgleda nije bio na platnom spisku kada se radila unutrašnjost, nema digitalnih displeja bilo koje vrste, nema touchscreen-a, čak je i plastika onako krupnog reljefa kao što su to nekada automobili imali.

Verzija na testu je CVT sa 2.4 atmosfercem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg Marek Drives video: 2020. Mitsubishi Outlander PHEV

 

Treća generacija Outlandera i njen drugi facelift...a postoji i kao plug-in hibrid (PHEV) i to još od 2012. godine. Sada je ta priča dodatno unapređena, tj. domet samo na struju je povećan sa 30-tak kilometara na oko 45 na otvorenom putu, pa sve do 57 km u gradu (WLTP)...i u praksi se zaista postiže do 50 km u gradu bez potrebe da se koristi benzinac:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouth.jpg Motormouth video: Test 2020. Mitsubishi Outlander

 

2.4 sa 4 cilindra i 166 konja, ili V6 sa 224 KS - oba koriste CVT automatik preko kojeg snaga ide na sve točkove:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi Outlander PHEV na Starom kontinentu očekuje neizvesna sudbina

 

mitsubishi-outlander 2.jpg

 

Mitsubishi Outlander PHEV je najprodavaniji plug-in hibridni model u EU i Velikoj Britaniji u 2020. godini, ali japanski proizvođač po svemu sudeći planira da ga od septembra povuče iz prodaje.

 

mitsubishi-outlander 1.jpg

 

Kako navode mediji, to nije jedini model koji Mitsubishi namerava da ukine u Evropi. Ista sudbina će najverovatnije zadesiti i SUV vozila ASX i Eclipse Cross. Zanimljivo je da su pomenuta tri modela činila 64% prodaje japanskog proizvođača u Evropi u prvih šest meseci ove godine. Inače, Mitsubishi je u periodu januar-jun na Starom kontinentu kupcima isporučio 53.242 putnička vozila. Ova kompanija u budućnosti želi da se fokusira na prodaju vozila u jugoistočnoj Aziji, gde je brend znatno popularniji nego u Evropi. Jedan od prvih koraka u tom pravcu biće povlačenje sa evropskog tržišta modela Outlander PHEV, ASX i Eclipse Cross.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi Outlander bez maske

 

209550-mitsubishi outlander03.jpg

 

Dok čekamo da Mitsubishi zvanično prikaže novu generaciju Outlandera, pred nama je set fotografija jednog potpuno nemaskiranog primerka, što verovatno znači da je i premijera veoma blizu.

 

209551-mitsubishi outlander02.jpg

 

Novi Outlander će po nekim ranijim informacijama biti i nešto veći u odnosu na još uvek aktuelni model, a koristiće platformu koja je razvila Renault-Nissan alijansa.

 

209552-mitsubishi outlander01.jpg

 

Što se izgleda tiče, novi Outlander je inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi. Za pogon bi trebalo da se brine 1.5 turbo benzinac poznat iz modela Eclipse Cross (gde raspolaže sa 163KS), ali će u Outlanderu verovatno imati više snage. Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2.4 četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Mitsubishi Outlander

 

mitsubishi o 45.jpg

 

Tek što su se nedavno pojavile prve fotografije novog Outlandera bez maske, Mitsubishi je objavio jednu zatamnjenu sliku ovog modela, uz najavu da će premijera biti održana u februaru 2021. Zvanični detalji još nisu saopšteni, a treba naglasiti da ova nova generacija Outlandera neće stići u Evropu. Nešto više o novom Outlanderu i ranije objavljene slike možete pogledati u prethodnim postovima teme na kojoj smo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2021. Mitsubishi Outlander PHEV

 

Plug-in hibrid sa 50-tak mogućih kilometara samo na struju...u modelu koji je na tržištu već 8 godina, sa benzincem i platformom koja je na tržištu 15-tak godina.

Ovo mu je treći facelift:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi Outlander najavljen za 16. februar

 

 

Više o novom Mitsubishi Outlanderu možete pogledati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najava za novi Mitsubishi Outlander

 

Dok čekamo da Mitsubishi zvanično prikaže novu generaciju Outlandera (premijera je najavljena za 16. februar), pred nama je novi najavni video:

 

 

Ipak, tajne oko izgleda novog Outlandra nema već neko vreme je AllCarNews još pre nekoliko meseci objavio fotografije ovog automobila bez ikakve maske. Novi Outlander će po nekim ranijim informacijama biti i nešto veći u odnosu na još uvek aktuelni model, a koristiće platformu koja je razvila Renault-Nissan alijansa. Što se izgleda tiče, novi Outlander je inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na sajmu u Ženevi 2019. godine. 

 

209550-mitsubishi outlander03.jpg

 

Za pogon bazne verzije na američkom tržištu bi trebalo da se brine 2.5 benzinac sa 181KS, u paru sa CVT menjačem. Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2.4 četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km. Više informacija međutim sledi...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi Outlander bez maske

 

mitsubishi out 2021 4.jpg

 

Dok čekamo da Mitsubishi i zvanično prikaže novu generaciju Outlandera (premijera je najavljena za 16. februar), pred nama je set fotografija koje otkrivaju njegov izgled.

 

mitsubishi out 2021 3.jpg

 

Novi Outlander će po nekim ranijim informacijama biti i nešto veći u odnosu na još uvek aktuelni model, a koristiće platformu koja je razvila Renault-Nissan alijansa.

 

mitsubishi out 2021 2.jpg

 

Što se izgleda tiče, novi Outlander je inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na sajmu u Ženevi 2019. godine.

 

mitsubishi out 2021 1.jpg

 

Za pogon bazne verzije na američkom tržištu bi trebalo da se brine 2.5 benzinac sa 181KS, u paru sa CVT menjačem. Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2.4 četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km. Više informacija sledi...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mitsubishi Outlander zvanično

 

mitsubishi outlander 2022 08.jpg

 

Mitsubishi je predstavio novu generaciju Outlandera, mada je iznenađenje oko njegovog izgleda prilikom premijere izostalo budući da smo još ranije bili u prilici da vidimo slike ovog modela bez ikakve maske.

 

211404-mitsubishi outlander 2022 07.jpg

 

Novi Outlander (modelske godine 2022) prvo startuje na američkom tržištu, i to od aprila po ceni od 25.795 dolara (21.350 evra) za baznu verziju.

 

Mitsubishi Outlander 2022 07.jpg Mitsubishi Outlander 2022 06.jpg

 

Treba napomenuti da je 2022 Outlander baziran na platformi novog Nissana Rogue, dok je izgled inspirisan Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na sajmu u Ženevi 2019. godine.

 

211408-Mitsubishi Outlander 2022 05.jpg

 

U svakom slučaju, ističe se nova interpretacija ''Dynamic Front Shield'' prednjeg dela.

 

Mitsubishi Outlander 2022 04.jpg

 

Što se dimenzija tiče, novi Outlander je 5.1 cm širi od prethodnika i ima međuosovinsko rastojanje povećano sa 267 cm na 271 cm, pa nudi i 2.8 cm više mesta za noge putnika u drugom redu.

 

mitsubishi outlander 2022 03.jpg

 

Dužina vozila iznosi 468 cm, širina 186 cm a visina 175 cm.

 

211405-mitsubishi outlander 2022 02.jpg

 

Takođe, 2022. Outlander će standardno imati tri reda sedišta, uz kvalitetnije materijale, 12.3-inčne digitalne instrumente, 9.0-inčni centralni ekran, Android Auto i Apple CarPlay.

 

Mitsubishi Outlander 2022 01.jpg

 

Deo opreme čini i 11 vazdušnih jastuka, adaptivni tempomat, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, navigacija, kolor Head-Up displej, Bose audio sistem sa 10 zvučnika...

Za početak je previđen samo 2.5 benzinski motor sa 184 KS i 245 Nm obrtnog momenta, uz automatski menjač i Mitsubishijev ''Super All-Wheel Control 4WD'' sistem pogona na sva četiri točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thefastlanecaryoutubenovi.jpg TheFastLaneCar: 2022. Mitsubishi Outlander

 

Jedini auto, u segmentu kojem pripada, koji kao standard ima treći red sedišta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

roadshow.jpg Roadshow: 2022. Mitsubishi Outlander

 

Mitsubishi korporacija pravi svašta - od satelita do klima uređaja...ali u automobilskom sektoru nisu se baš posebno proslavili u poslednje vreme.

Ipak, sada je tu potpuno novi Outlander, doduše dosta oslonjen na Nissan tehnologiju:

 

 

 

carscom.jpg Cars.com:

 

 

 

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca: 2022. Mitsubishi Outlander

 

Mnogo je fabrika koje prave automobile u ovom segmentu, ali je samo za Mitsubishi takav auto ujedno i ono najbolje/najskuplje što uopšte prave...pa je logično očekivati da se i više potrude od ostalih:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Mitsubishi Outlander

 

U velikoj meri napravljen na osnovi Nissan Roguea (Nissan X-Trail), sa prepoznatljivim stilom i impresivnim enterijerom. Napokon postoji dobar razlog da se ponovo poseti salon Mitsubishija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel: 2021. Mitsubishi Outlander

 

Dugo je (barem poslednjih godina) Outlander bio verovatno jedan od poslednjih izbora ljudima u ovom segmentu. Baš zato su spremili značajno izmenjen Outlander (naročito u kabini) za ovu godinu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodavci Mitsubishija obožavaju novi Outlander

 

211408-Mitsubishi Outlander 2.jpg

 

U severnoameričkim prodajnim centrima Mitsubishija su oduševljeni dolaskom Outlandera modelske godine 2022, za koji smatraju da je upravo ona vrsta vozila koja je brendu potrebna. Novi Outlander je počeo da stiže kod Mitsubishi dilera u aprilu i to je najskuplji model marke još od 2015. Lancera Evolution Final Edition. To jeste potpuno drugačije vozilo od EVO-a, ali japanskom brendu privlači bogatiju klijentelu, prenosi Auto News. ''Novi Outlander je najlepši Mitsubishi koji smo videli godinama'', rekao je Rian Gremore, predsednik O'Brien Auto Teama u Bloomingtonu. ''To se lepo poklapa sa tržišnim uslovima i prodaje se veoma dobro.''

 

Mitsubishi Outlander 1.jpg

 

Prosečne cene ostalih Mitsubishi modela su takođe u porastu i uključuju obnovljeni Eclipse Cross i doterani Mirage. Ovaj skok u cenama je uveliko pogodovao prodajnim centrima koji sada prijavljuju veći profit nego poslednjih godina. Pored toga, japanski proizvođač automobila je upravo prijavio svoju najbolju prodaju ikada za Outlander i Eclipse Cross u junu. Isporuke su takođe skočile za 12 procenata tokom prve polovine godine u poređenju sa 2020. godinom.

 

Kako kaže Mark Chaffin, glavni operativni direktor kompanije Mitsubishi Motors za Severnu Ameriku: ''Prošlo je mnogo vremena otkako je Mitsubishi imao takav nivo energije, uzbuđenja za novi proizvod.'' Uprkos uspehu novog Outlandera, mnogi dileri Mitsubishija u Americismatraju da je ostatku ponude brenda, uključujući Outlander Sport i Mirage, očajnički potrebno da budu zamenjeni modelima nove generacije. ''Mitsubishi u osnovi mora da prepravi polovinu palete da bismo bili konkurentni, a ja ne vidim da se to dešava, bar u bliskoj budućnosti'', rekao je za Auto News izvršni direktor Carnamic auto grupe u San Francisku, Ayman Moussa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Mitsubishi Outlander PHEV

 

216719-mitsubishi outlander 02.jpg

 

Mitsubishi je u februaru ove godine predstavio novu generaciju Outlandera, i to prvo samo sa 2.5 benzinskim motorom sa 184 KS i 245 Nm obrtnog momenta (uz automatski menjač i Mitsubishijev ''Super All-Wheel Control 4WD'' sistem pogona na sva četiri točka). Sada stiže najava da je u pripemi i novi Outlander Plug-in Hybrid koji se u prodaji očekuje za nekoliko meseci. Japanci nisu saopštili detalje, sem najave da će novi Outlander Plug-in Hybrid imati više snage i veće baterije. Aktuelni hibridni model inače kombinuje 2.4 benzinac i elektromotor sa ukupno 221KS, uz baterije od 13.8 kWh (autonomija u elektro modu iznosi do 39 km, pri brzinama do 134 km/h).

 

216720-mitsubishi outlander 01.jpg

 

Treba podsetiti da je novi Outlander baziran na platformi novog Nissana Rogue, dok je izgled inspirisan Engelberg Tourer conceptom koji je japanska fabrika predstavila na sajmu u Ženevi 2019. godine. U svakom slučaju, ističe se nova interpretacija ''Dynamic Front Shield'' prednjeg dela. Što se dimenzija tiče, novi Outlander je 5.1 cm širi od prethodnika i ima međuosovinsko rastojanje povećano sa 267 cm na 271 cm, pa nudi i 2.8 cm više mesta za noge putinika u drugom redu. Dužina vozila iznosi 468 cm, širina 186 cm, a visina 175 cm. Takođe, novi Outlander standardno ima tri reda sedišta, uz kvalitetnije materijale, 12.3-inčne digitalne instrumente, 9.0-inčni centralni ekran, Android Auto i Apple CarPlay. Deo opreme čini i 11 vazdušnih jastuka, adaptivni tempomat, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, navigacija, kolor Head-Up displej, Bose audio sistem sa 10 zvučnika...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi Outlander učestvuje na Rebelle reliju

 

217604-Mitsubishi o03.jpg

 

Mitsubishi je potvrdio da će sa novim Outlanderom učestvovati na ovogodišnjem izdanju Rebelle relija (od 7. do 16. oktobra). Ono što privlači pažnju jeste specijalna grafika eksterijera koja je urađena u čast 20-godišnjice pobede Jutte Kleinschmidt na 2001. Dakar reliju i trkačkom Pajeru koji je tada vozila.

 

217605-Mitsubishi o02.jpg

 

Na Rebelle reliju učestvuju posade sa po dve žene, i to na događaju dugačkom 2.000 km u pustinjama Nevade i Kalifornije.

 

217603-Mitsubishi o01.jpg

 

Mitsubishiju će ovo inače biti treće učestvovanje na Rebelle reliju, a istovremeno se time obeležava i 40-godišnjica japanske kompanije na tržištu SAD-a.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...