Jump to content
FAS Goran
lybra-st

Lancia Lybra - radio neće da upali

Recommended Posts

kolege,

pojavio mi se problem na displeyu mi pise radio off,kada ga idem paliti na tipki za pojacavanje tona nista se ne dogadja, kada idem uci preko exp- experta nece da mi otvori nista. putni kompjuter na displeyu funkcionira te se normalno ulazi u setup za sat datum..

ovo se dogodilo nakon spajanja cd changera koji je bio na popravku.spojen nakon popravka samo konektorom te je radio ok, nakon toga izvadjen da se montira u okvir te poslje toga radio ne radi. pogledana dva osiguraca na gornjem panelicu broj 1 kad se taj izvuce nestaje napon kompletan na displeyu te na donjem panelicu broj 3 -20A ispravan .

ima li ko kakvih iskustava ,da li se ikom ovo dogodili , da li ima u samom radiju osigurac ,te kako izvaditi radio-tj kompletan ics :wallbash: :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ti se nije obrisao kod? Mozes li uci u deo setupa gde treba da uneses kod uredjaja?

ICS se skida lako:

Izvadis fiokice, koje imaju zabice sa strane.

Zatim odsrafis i izvadis grillove ventilacije.

Tada su ti dostupni srafovi ukrasne lajsne oko ICS-a, koje takodje odsrafis.

Kada si izvadio lajsnu, odsrafis 4 srafa koja drze ICS.

Nakon toga pazljivo izvuces ICS ka sebi.

Zvuci komplikovano, ali je realno 5 min. posla.

Ako vadis ICS, dobro zapamti kako su ti bili spakovani kablovi pozadi jer ces morati da ih vratis u istom maniru.

Kada si vec izvadio ICS, premeri instrumentom da li dobija korektan napon na euro konektoru. Nekada osiguraci igraju fantomsku igru. Omski deluju dobro, ali ne provode dovoljno struje.

Probaj preventivno, pre vadjenja ICS-a, da izmenjas osigurace novima. Oni nisu skupi a mozda resis problem.

Neko spominje i foru da raskacis akumulator ( i plus i minus) i ostavis ga 45 min. pa onda ukljucis. Ali nemam iskustava sa tom metodom pa ti samo prenosim sta sam cuo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prije svega hvala na odgovoru.

u setup gdje trazi kod nemogu da udjem. akomulator-bateriju sam odspojio na nekih 5 minuta , mogu pokusat na duze pa vidit sta se dogadja.

osigurace sam provjerava po uputstvu te izvadio dva koja idu na ics.jedan kad je izvadjen ics se ugasio te kad sam ga vratio nije trazio sifre nego normalno pokazuje na ekranu kao da je radio ugasen i moze se uci u putni kompjuter.

na stranom forumu sam nasao ovaj postupak vadjenja ics-a sta si mi ga opisao te vidim da na ics-u od pozadi ima 10A osigurac.

nadam se da kad dodjem do njega da ce on biti uzrok kvara.

na tom stranom forumu jedan clan je imao isti problem ali mu se nakon sta su prosla dva dana radio samo upalilo, sta nevidim da ima ikakve logike,te mislim da ja necu imat te srece kao ovaj lik

:wallbash: :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem rijesen ,

izvucen ics te nadjen izgoren osigurac iza ics koji je od radia.

vjerojatno dodirnut nekakvi kontakt prilikom ukopcavanja cd changera.

:thumbsup: :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojavio mi se problem na displeyu mi pise radio off,i naso sam na forumu koji je kvar,i zamenio sam osigurac iza ICS-a i radio je dobro.I onda posle pola sata-sat udjem u kola i nece da se upali,nastavim da vozim on se sam u pali,stanem na semafor on se ugasi,krenem opet se upali i sad opet ne radi uopste.Jel zna neko sta je u pitanju?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad si opet ubadao konektore, proveri da ti se neka od zica nije izvukla iz konektora pa sada ima los kontakt. Nekad delimican a nekada nikakav. Znas na sta mislim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj iskopcati funkciju gasenja radija prilikom gasenja vozila. Mozda prima kakav krivi signal pa ga gasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad si minja osigurac iza ics-a jeli on bija izgoren ili ne

ocito da ti je sad osigurac ispravan jer ti ga pali gasi sam da je neispravan on nebi ga vise upalija

jedina stvar vezana sa osiguracem moze bit da mu je slab kontakt tj da se napajanje radia gubi na njemu za to provjerit izvadit ics vani.

nemoj stavlajat jaci osigurac od 10a da ne prigoris sta

mozda je u samom radiju kakav hladni lem los pa kad se malo zagrije gubi se negdi na losem mjestu. :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ocito da je stari prigorija

provaj izvadit ics i vidit sta je sa novim bit ce dobar samo pogledaj jesu dobri kontakti di se on ubode

ako imas multimetar ostavi ics vani tako da mozes vidit kad se to dogodi da linapajanje 12v dolazi do osiguraca ako ne onda ga zeza neki kontakt na liniji do radija ako dolazi i izlazi sa osiguraca onda je u radiju shit te ga triba dat elektronicaru da ga pogleda :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovanje svima,

 

Čitao sam dosta postova na ovom portalu i veoma sam zahvalan administratorima jer sam rešio mnoge probleme. Za ovaj još nisam našao odgovor mada ima tema i o tome. Biću deteljan

 

Imam Lancia Lybra 2001, 1.9 JTD na kojoj je ICS bez navigacje. Ima i fabričko Bose ozvučenje. Dešava se sledeće:

 

1. U nekim trenutcima na bordu piše RADIO OFF. Kada ga upalim nazad na pojačalu čuje se relej i onda se čeka i desi se da se upali. U većini slučajeva izbaci grešku ERROR 2 ili 3 i mrtav je skroz

2. Desi se da sve radi normalno i kada hoću da pojačam on prikaže da pjačavam ali ne pojačava ili pojača zvuk kroz sa velikim kašnjenjem oko 30sec

3. Radi normalno i iz čista mira prestane da se čuje muzika i čuje se neki zvuk koji liči na pražnjenje kondenzatora

 Ima još sitnih dešavanja ali su ovo glavna. Da napomenem da sve na bordu ostalo radi

 

Proverio sam osigurač pozadi na ICSu dobar je, zamenjen je i akumulator. 

 

Da li je problem u pojačalu, da li crkava izlaz ili je problem u ICS ili u nekom od ostalih centralnih računara? Da li je neko imao sli;na iskustva i šta bi bilo dobro da uradim? 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi li pročitao sve odgovore napisane pre tvog u temi na kojoj smo?

Probao si sve što su ljudi pominjali i imaš isti problem i dalje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ICS je Grunding ili Hitachi  .Imao sam i ja neke sitne zajebancije,to RADIO OFF mi je trajalo oko 2 meseci ali sviralo je muzika samo nisam gledao stanice.Jedanput sam duze izvadio kleme radi promene akum.i nakon toa proradilo je normalno.Ali to error nije pokazivao.Imam rezervni ICS kupio ga polovni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dalje imam isti problem. ICS je radio normalno i sad je opet poceo da brljavi. Kada otkačim minus klemu na neko vreme i kada je vratim proradi. Posle prvog drugog paljenja, prvo ide CHECKpa onda blinkne SAFEi potom ERROR 2-3 i ne radi ni radio ni cd. Ostalo sve radi na ICS-u. Počeo sam da sumnjam da negde kupi neku vlagu. Gde mu je bord vezan za ICS? Probao bih da ga osušim. Primetio sam još nešto. Par puta u vožnji odjednom se upali ono dugme  IS i sam počne da traži stanice. Najlakše mi je da uzmem drugi ICS ali nisam baš siguran da će to rešiti probleme.

 

Da napomenem da sam proverio sve konektore, zamenio osigurač na ICS-u. Imam BOSE system vezan na ICS

Kada se pojavi error, kada ugasim auto ICS ostane upaljen. Ugasim ga na dugme. Kada ne ostane zablokiran u toj gresci gasi se normalno

 

Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čisto da obnovim temu pre nego kupim novi ICS. Jednu stvar mogu sa sigurnošću da kažem. Kada skinem kleme akumulatora na neko vreme i vratim ih ICS radi normalno do nekog trenutka i opet počne da brljavi. Da li je do ICS-a ili neki drugi problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima,

Na forumu sam nasao ovu temu, probao sam sve sto je predlozeno ali je problem ostao. Vadio sam ICS, menjao osigurac(10), cupao klemu  i sl.

Radio cas radi cas ne radi. Poruka je RADIO OFF ili ERROR 1 nekada se pojavi i ERROR 2 poruka.

 

Ako neko ima predlog molim da isti izlozi. Hvala vam puno.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drugari, imam jedan problem sa muzikom u mojoj Lybri. Naime, sve sam uspeo da naštelujem i vreme i datum, ali radio mi pravi probleme. Meni se čini da on nešto brlja, a biće da sam ja glup i ne umem to da uradim. Na momente ga dobijem da svira, ali tiho i ne mogu da pojačam, a posle se i to izgubi, a zašto, ne znam. Napiše da je Radio OFF i Error 1 i ništa mu ne mogu. Posle čačkam nešto, opet se uključi, ali opet isto. Zasvirao je i par puta jako, ali se posle opet zaglupi. Evo na dve sličice kako to izgleda. Molim za pomoć da uživam u potpunosti. Hvala unapred.

 

WP_20170111_17_30_01_Pro.jpgWP_20170111_17_29_52_Pro.jpg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno by Markobgd :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...