Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kineski GAC Trumpchi na bazi Alfe 166

Recommended Posts

gac%20trumpchi%201.jpg

Kao što je bilo i najavljeno, Kineski Guangzhou Automobile (koji između ostalog sarađuje i sa Fiatom) je na ovogodišnjem Guangzhou Salonu automobila i zvanično javnosti predstavio svoj novi sedan GAC Trumpchi, koji je u formi koncepta promovisan na poslednjem Salonu u Pekingu.

Najzanimljivija činjenica vezana za ovaj sedan je to da se GAC Trumpchi bazira na Alfa Romeu 166, kao i to da će jedan od motora u ponudi biti i Alfin 2.0 TwinSpark benzinac koji u GAC Trumpchiju raspolaže sa 148KS (u paru sa petostepenim manulenim i automatskim menjačima).

gac%20trumpchi%2011.jpg

GAC Triumpchi će kasnije dobiti i 1.8 litarski motor, dok mu dimenzije izgledanju ovako: dužina 4800 mm, širina 1819 mm, visina 1484 mm, dok koeficijent otpora vazduhu iznosi 0.29. Prodaja u Kini startuje u martu sledeće godine, a cene će se u zavisnosti od verzije (na raspolaganju će biti šest paketa opreme) kretati u rasponu od 18.480 do 28.560 dolara.

gac%20trumpchi%201111.jpg

Guangzhou Automobile inače priprema i nove motore od 1.6L do 2.4L za ostale nove modele, među kojima će se naći i Xpower SUV, zatim kompaktni model, hibrid a takođe i elektroautomobil.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još da znamo kako da izgovaramo ovo "Trumpchi"? Možda su i to uzeli od Italijana ("Trijumpki")?? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

O... kako ću slatko da se smejem za nekih 10god kada mnogi koji su se smejali kineskim kolima budu vozili baš kineze. Oni su možda bili smešni pre koju godinu, ali sada ne zaostaju ni za dizajnom ni za kvalitetom enterijera, a za motore je rano da se kaže. Ali normalno... naći će se neki naš gedža koji će da ih uvozi i nabiće cene u nebesa kao ovi iz Kvisa za Chery-ja. Jer sam siguran kada bi onaj Tengo koštao koju 'iljadarku dole, mnogi bi ga sada vozili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz Triumpch-ija :rolleyes: prosto zraci Italijanski sharm :thumbup:

Sto se tice Azije i auto industrije,uglavnom svi azijski proizvodjaci,tu mislim i na Japance :yes poceli su tako sto su kopirali Evropske ili redje Americke modele,pa nije cudo ni za Kineze,sto naravno nije nista lose,cak sta vise je i normalno i nekako logicno.

Ali nam govori o tome da je Evropa,uvek korak ispred :whistle: ,sad mozda ne ispred Japanaca,koji su zasigurno postali konkurentniji i bolje u nekim stvarima,ali ispred Koreanca i Kineza sigurno jeste,a zapitajte se zasto je to tako :( ,i to naravno nije slucajno :no

takodje treba imati na umu,da sva ova kola,na fotkama izgledaju kao svemirski brodovi :w00t: ,ali kada ih vidite uzivo,i sednete u njih,materijali i sam utisak kvaliteta nije kao na fotografijama :no ,cesto i probna voznja ne ostavlja bas ubedljiv utisak :thumbdown: ,sto se naravno kompenzuje nizom cenom i pozivanjem na nekog evropskog kooperanta :yes ,

eto tako na primer Chery se ponosi :D tim sto motore proizvodi u saradnji i po nacrtu Austrijskog proizvodjaca.

Ali definitivo je Kina ili ti Azijiski Zmaj :unworthy: ,ekonomija u usponu i svetska sila u svakom pogledu,

samo je pitanje dana :question: ,kada ce dostici a mozda,ako Evropljani budu sedeli skrstenih ruku :unsure:,u sta licno sumnjam i prestici i njih a i Japance.

Takodje,ne treba zaboraviti da svetska kriza i besparica,idu na ruku jeftinijim,pa zasto ne reci i losijim automobilima,jer one skuplje,bez obzira sto su bolji,jednostavno sve manje ljudi kupuje.

A niko nema toliko jeftine radne snage kao Kina,nastavak price znate sami :yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...