Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Igoritza

Stilo 1.9 jtd 80KS - remont menjača ili drugi polovan?

Recommended Posts

e ovako - nadjem ja sebi i pazarim fiat stilo, od coveka, kojeg poznaje moj otac - flegma klasicna, auto je uzeo 2006, sa 120k, iz italije, a on do danas presao jos 30k. auto ko bombona. auto je inace multiwagon, 80 konja.

e al sve to ima i svoju drugu stranu medalje - on nije znao da treba da promeni ulje u menjacu. bukvalno dan kako sam ga kupio - ode mi peta, ispade, i ne moze vise da se ubaci. kako mi je ispala peta, skapiram da i prva i druga ne rade lepo (krcanje prilikom jaceg obrtaja).

odvezem auto u LAKI servis, jer mi teca zivi kucu do njih. momci su na osnovu par krugova, zakljucili da mi je otislo pokoja stvar u menjacu - sinhroni brzina, i po koja sama brzina (gear).

ovo mi je momak iz LAKI-ja rekao, dve opcije:

1. da mi odrade demontazu remont i montazu, te bi mi bez delova naplatili 16k dinara. ali da onda nadjem sve sto je otishlo u menjacu - sto josh ne znamo, dok ga ne rastave.

2. da mi odrade demontazu, i montazu, menjaca kojeg bi sam nasao - menjac za jtd, od 80 konja ,italijanski (posto je onaj jaci nemacki). te bi onda cene usluge bila 8k dinara.

sta mi vi predlazete, a da izadjem jeftino ? mislim - ne jeftino, da secem ushi da bi du*e zakrpio, nego u smislu da prodjem povoljno, a da resenje bude kvalitetno ?

neki mi kazu - nemoj polovan menjac, bolje da ti rade remont, jer laki daje garanciju na uradjeno, neki mi kazu - remont vise nikad nije to to, i tako dalje i tako dalje.

jel moze neko da mi kaze koliko para bih trebao dati za polovan menjac, i kolika je neka realna cena, i kog zapravo da zovem ?

hvala vam puno u napred ljudi, smorio sam se, tek sto sam kupio auto, a ode menjac ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je jos malo pa 200.000km na satu,a ulje u menjacu nije nikad menjano,mozda i nije zbog ulja.

A za delove imas u temi o otpadima,imas i telefone pa se raspitaj,mrsko mi da trazim,ne radi search. . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjaj ceo menjač. Jer, menjač je deo koji se ipak retko kvari, i ogroman procenat automobila koji su odslužili svoje otišli su na otpad sa potpuno ispravnim menjačem. Ostaje da se montira, zameni ulje - i vozi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SVE otpade iz svih tema na ovom forumu sam okrenuo, i jedan jedini nema fiat stilo 1.9 JTD 59kW menjac.

auto stoji kod lakija u servisu, dignut, samo ceka ugradnju novog, a niko ziv nema ... pre nedelju dana kad sam se informisao, nasao sam dva menjaca i to jedan po ceni smesnoj, sad nema niko ziv. molim vas, dajte nekog, telefon neki, od nekog ko ima ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

raću sam zvao, nema, a gorane, hvala ti, chak se i sam Laki iscimao da ga nadje (poznaje se sa mojim tecom), samo se nadam da cena nije paprena .. jer su mi danas javili da moram da menjam i kvacilo :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja samo da javim razvoj situacije, i da pohvalim fenomenalan LAKI servls: momci su pronasli SVE sto mi je pojedinacno crklo u menjacu, stedeci tako pare meni, i to povece pare. umesto da kupujem kompletan menjac, radi mi se remont, plus korpa lamela i set kvacila. i sve to zajedno, za 100 evra manje nego samo demontaza/montaza + polovan menjac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...