Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford Focus RS / ST

Recommended Posts

@totti

 

Evo tih još vesti oko Focusa, pobunili se neki australijski ''Vujanići'' i ''Alvirovići'': :D 

 

Ford Focus RS dočekan ''na nož'' u Australiji

 

ford%20rs%2090.jpg

 

Kako piše B92, australijske vlasti i mediji besni su jer novi Focus RS ima takozvani ''drift mod'', što je, kako navode, nepotrebno i veoma opasno kada je reč o modelu koji se koristi na javnim putevima. Zaljubljenici u sportske automobile širom sveta jedva su dočekali lansiranje hvaljenog Focusa RS najnovije generacije. Međutim, u Australiji je pojava ovog modela privukla i pažnju onih koji nisu preterano fascinirani performansama automobila. Pojedini eksperti za bezbednost na putevima ukazali su na to da je Focus RS potencijalno veoma opasan zbog ''drift moda'' koji će, kako kažu, izazivati vozače da ga koriste na javnim saobraćajnicama čime će ugroziti bezbednost ostalih učesnika. Zbog toga su neka udruženja, ali i predstavnici vlasti, zatražili od Forda da deaktivira ovaj mod na vozilima koja prodaje u Australiji.

U Fordu odbijaju da to učine, uz obrazloženje da je sistem tako osmišljen da se prilikom aktiviranja ''drift moda'' na instrument tabli pojavi poruka koje vozača obaveštava da je mod ''prikladan samo za upotrebu na stazi''. Sa druge strane, postoje mišljenja da ovaj mode ima upravo suprotnu ulogu i da povećava bezbednost vozača koji bi se i bez njega svakako odlučili da driftuju. Inače, Ford Focus RS ima četiri predefinisana moda vožnje, a kako oni funkcionišu objašnjava bivši Stig iz emisije Top Gear, Ben Kolins:

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mountune Ford Focus RS sa 375KS

 

Mountune%20focus%20rs.jpg

 

Fordov tjuning specijalista Mountune je u maju predstavio prvi paket (''Phase 1'') namenjen novom Focusu RS. Mountune je tada za ''Phase 1'' između ostalog predvideo i set laganih 19-inčnih OZ točkova (za 1.5 kg lakši fabričkih), gume Michelin Pilot Sport Cup 2, filter za vazduh, kraće prenosne odnose i Quaife LSD diferencijal. Još tada je najavljen i Performance kit za pojačanje motora koji je sada konačno i dostupan vlasnicima Focusa RS. Ukratko, Mountune Performance kit je zaslužan za dodatnih 25KS i 40 Nm, pa 2.3 litarski EcoBoost motor u Focusu RS sada raspolaže sa 375KS i 510 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h sada iznosi 4.5 sekunde, a najveća brzina je ostala 266 km/h. Cena ovog Performance kit-a u Velikoj Britaniji iznosi 899 evra, a garancija traje tri godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford Focus RS500 možda i sa 400KS

 

ford%20focus%20rs500.jpg

 

Pojedini mediji su još ranije objavili špijunske slike maskiranog test primerka Ford Focusa RS za koji se pretpostavlja da je u pitanju high-performance RS500 verzija. U međuvremenu su se pojavili neki novi detalji, kao i nezvanični render njegovog eventualnog izgleda. U pitanju je dakle ekstremna varijanta aktuelnog Focusa RS koji bi mogao da postane ''hatchback sa najboljim ubrzanjem u istoriji''. Glasine kažu da bi Focus RS500 između ostalog dobio i novi prednji branik, veće otvore za vazduh, elemente od plastike ojačanje ugljeničnim vlaknima, komponente od aluminijuma, kočioni sistem od ugljeničnih vlakana... Takođe, automobil bi izgubio i određene materijale zvučne izolacije, a iz enterijera bi bilo izbačeno sve što nije neophodno. Na kraju, Focus RS500 bi mogao da bude i do 100 kg lakši od regularnog Focusa RS.

Pod haubom bi trebalo da bude 2.3 litarski četvorocilindrični EcoBoost motor, pojačan na oko 400KS (u aktuelnom Focusu RS raspolaže sa 350KS). Za razvoj se inače brine Ford Performance u Nemačkoj. Što se ubrzanje tiče, ono bi trebalo da bude smanjeno sa 4.7 sekunde kod regularnog modela na 4.2 sekunde kod Focusa RS500, dok bi najveća brzina iznosi oko 270 km/h. Focus RS500 se navodno može očekivati na proleće 2017. godine, i to u ograničenoj seriji (britanski mediji navode da bi njegova cena mogla da iznosi oko 45.000 funti).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennessey HPE400 Ford Focus RS sa 400KS

 

Hennessey%20HPE400.jpg

 

Američki Hennessey Performance Engineering je objavio par detalja o njihovom modifikovanom Ford Focusu RS sa 400 konja, koji će biti spreman u narednih 30 dana. U najkraćem, HPE400 Ford Focus RS će pokretati 2.3 litarski EcoBoost motor pojačan za 50KS i 108 Nm u poređenju sa fabričkim primerkom (reprogramirana ECU jedinica, novi filter za vazduh, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika...), ali podaci o ubrzanju i najvećoj brzini za sada nisu saopšteni. Tu su i oznake ''HPE400'' i ''Powered by Hennessey'', pri čemu paket sa instalacijom i dyno tjuniranjem košta 4.995 američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/23/2016 at 7:10 PM, neshaoct said:

Pojedini eksperti za bezbednost na putevima ukazali su na to da je Focus RS potencijalno veoma opasan zbog ''drift moda'' koji će, kako kažu, izazivati vozače da ga koriste na javnim saobraćajnicama čime će ugroziti bezbednost ostalih učesnika. Zbog toga su neka udruženja, ali i predstavnici vlasti, zatražili od Forda da deaktivira ovaj mod na vozilima koja prodaje u Australiji.

U Fordu odbijaju da to učine, uz obrazloženje da je sistem tako osmišljen da se prilikom aktiviranja ''drift moda'' na instrument tabli pojavi poruka koje vozača obaveštava da je mod ''prikladan samo za upotrebu na stazi''. 

 

Ford Focus RS Drift Mode fail

 

ford%20rs%20fail.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

MotorTrend video: 2017. Ford Focus RS vs 2017. Volkswagen Golf R
 

 

Jednom su spaljenje pločice bukvalno... :) 

Ukratko, ovaj video pokazuje koliko je Golf R ''bulja'' :D od auta kada su performanse u pitanju jer....Focus RS ga ponizi, međutim taj isti Focus RS biva pobeđen od A klase AMG, a opet ona ostane iza Audija RS3.

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/53806-nova-mercedes-a-klasa/&page=2#comment-1342583

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/40814-volkswagen-i-zvanično-osnovao-r-diviziju/&do=findComment&comment=1313443

 

Baš zato što je Golf R toliko iza po performansama, VW će napraviti Golf R400:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/40814-volkswagen-i-zvanično-osnovao-r-diviziju/&do=findComment&comment=1327643

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoGuide video: Test 2017. Ford Focus RS

 

 

 

------------------------------------

 

Ford Focus RS500 verovatno neće u proizvodnju

 

ford%20focus%20rs500.jpg

 

Ford verovatno neće predstaviti snažniju verziju Focusa RS. Focus RS500 neće u proizvodnju zato što za takav model nema snažnije finansijske osnove. Nije problem evropsko tržište koliko američko. U Fordu smatraju da bi se Focus RS500 donekle preklapao s Mustangom GT. Drugi razlog je tajming, Ford će krajem 2017. predstaviti Focus četvrte generacije, a RS500 je baziran na trećoj generaciji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roush Performance Ford Focus RS sa 500KS

 

roush%20rs%201.jpg

 

Među brojnim modifikovanim primercima Fordovog Focusa RS na SEMA sajmu u Las Vegasu pažnju privlači i ovaj koji je doterao Roush Performance.

 

roush%20rs%2011.jpg

 

Pre svega, njegov 2.3 litarski EcoBoost motor sada razvija svih 500KS, a ističu se i Roush TrakPak podešavajuće oslanjanje, Weld Racing 19-inčni točkovi, gume Continental ExtremeContact Sport, Roush TrakPak aero body kit i dekorativna grafika.  

 

roush%20rs%20111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...