Jump to content
FAS Goran

histerika

Members
  • Content Count

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by histerika

  1. Zamenjen alternator. Denso 15500 din. Zamenjene sijalice, plus ruke 2800 din.
  2. Oter'o ga danas kod majstora. Skinuo sam kabl koji ide sa alternatora na akumulator pa sam ga odvezao na akumulatoru kod majstora. Javim sutra šta je bilo.
  3. Sumnjam! Videću da iscimam majstora da dođe do mene pa da pogleda na licu mesta. Kontam da je problem raditi bilo šta bez dizalice ili kanala. Eventualno da me odšlepa neko.
  4. Buni me to što se čuje struganje kao da su otišli ležajevi i da češe rotor. Stvarno nikad nisam imao ovu situaciju niti je imao bilo ko koga znam.
  5. E, ovako. Čuje se struganje iz motornog prostora. Na akumulatoru kad je ugašen auto imam 12,8 V što je ok. Kad upalim auto na klemama imam 18V!!!!!!!!!!! Spalio mi je sve sijalice u farovima, brisači rade kao ludi i prozori se spuštaju u roku od sekunde. Kontam da je alternator ali do sad nisam imao ovakav problem. Uvek je bilo da Mu je napon nizak ili da ga uopšte nema. U četvrtak idem kod majstora ali ajde ako neko ima ideju šta bi moglo da bude, tj. koji deo alternatora je riknuo.
  6. Ja jedino što znam je da termostat otvara na 87 stepeni. Bar tako piše na njemu.
  7. Kum, mada pitaću i kumu, možda i ona bude zainteresovana...
  8. Dolazim i ja u paketu sa ženom, detetom i kumom....
  9. To što vidiš u stvari jeste slovo A i oznaka je za autonomiju, kao što rekoše pre mene koliko km možeš da pređeš sa preostalim gorivom odnosno Autonomija...
  10. Hučao bi na većim obrtajima, a na manjim bi se čuo kao da češe metal o metal. Nije trzao. Nisam ovo napisao zato što imamo isti problem, već da ne čekaš sa odlaskom kod majstora. http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=45681&st=40
  11. Tako sam ih i ja držao prekrštene dok nije pukao ležaj spojničke i razleteo se po menjaču. U gradskoj vožnji pri kretanju na semaforu.
  12. To je bila i moja pretpostavka. Skripanje dolazi iz kabine, ne iz motornog prostora. Kad to krene da se desava parkiram deset minuta i sve se vrati u normalu. Pitao majstora rece mi 100% sajla nema sta drugo da bude. Kad mi rece da je sajla 8000 zlatnika nije mi bilo dobro.
  13. Od pre neki dan imam sledeci problem. Kad uletim u guzvu na gazeli, kreni stani varijanta, noga non stop na kvacilu desava se da nece da vrati papucicu kvacila. Dodje do mesta gde bi trebala da uhvati i tu stane pa moram da je gurnem odozdo da bi se vratila. Kad je izbacen iz brzine to se ne desava i papucica skripi kad se pritisne. Cilindar, sajla ili nesto trece. Set kvacila zamenjen pre 6 kkm.
  14. Menjač je super. Nemam nikakvih problema. Zamenjeno: Lamela, korpa, druk ležaj, ulje, ležaj spojničke+semering, semering radilice zadnji, semering poluosovine, usput zamenjen levi nosač motora. Svi delovi plus ruke 32 000 dinara.
  15. sta ti se desilo kad ti je lezaj otisao kakav je kvar bio Ležaj je pukao i razleteo se po menjaču. Komadi ležaja su mi isekli semeringe. Sve u svemu kopletan remont menjača, zamena seta kvačila, semeringa radilice, semeringa poluosovine, kompletan menjač rasturen da bi se povadili delovi ležaja iz menjača i diferencijala. Srećom svi zubčanici su ostali čitavi. Čuvam još uvek komade ležaja za uspomenu.
  16. ^^^ Nalazi se na osovini na koju se montira lamela. Možeš da ga proveriš tek kad se razdvoji menjač od motora. Ja bar ne znam drugi način.
  17. Hučao bi na većim obrtajima, a na manjim bi se čuo kao da češe metal o metal. Imao sam taj problem pa mi je na kraju pukao ležaj spojničke i bilo je jako veselo.
  18. Čekaj,čekaj... Moraću sutra da proverim jer i ja mislim da sam kupio takav bez održavanja sa gelom.
  19. Ja ga imam godinu dana i zadovoljan sam, ali ipak je bolje da ti kaže neko ko ga ima par godina, čisto da vidimo kako se ponaša posle par zima.
  20. Mogao si da rešiš problem tako što kad prelaziš preko ležećeg da ideš iz treće u drugu.
  21. histerika

    Članske karte

    Opušteno. Nije bio pokušaj nekog uvaljivanja, čisto ako vas budu zanimale cene da znate gde može da se pita.
  22. histerika

    Članske karte

    Ima varijanta da se na poledjini kartice uradi potpisna pista gde bi se rucno upisao datum do kada vazi a na potpisnoj pisti ostaje otisak pecata tako da clanarina moze da se overi. Onda bi jedna kartica mogla da se koristi npr. tri godine, tj. tri overe clanarine. Kao sto rekoh ja radim personalizaciju a moja zena radi u prodaji tako da bi mogla da se napravi sto povoljnija cena. Samo da dodam da je ozbiljna firma u pitanju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...