Jump to content
FAS Goran

aljosa97

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About aljosa97

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    šid

Previous Fields

  • Garage
    fiat uno
  1. S koje strane kada se ulazi u Novi Sad i kako se zove taj deo grada? Ne znam najbolje Novi Sad! Gde je bolje da se ulazi u grad ,preko Kamenice ili preko Veternika jer mi je svejedno,samo me interesuje odakle je bliže i lakše naći?
  2. nije do kompresije razlog što tako slabo vuče,sigurno! nije totoliko loša kompresija,nije to dizel! meni na fordu kad je bio takav slučaj 3 meseca mi niko nije mogao naći kvar i onda sam slučajno sam našao. izgorio srednji lonac iznutra ,a izvana kao nov pa napunio cev sa staklenom vunom! na fiat unu isto sam imao problem da nikako ne vuče ,sve izmenjao od struje i na kraju promenio razvodnik palenja i to je bilo to, a sve izgledalo da radi kako treba! probaj kod nekog majstora još da vidiš ,nemoj da gubiš živce,uvek na kraju ispadne da je neka glupost ,ako si vitalne stvari već prekontrolisao! lično sam uveren da nije do kompresije jer to kako si ti opisao je drastična promena kako vuče! javi baš kad rešiš ! srećno !
  3. super da si rešio! AP SPORT uglavnom imaju sve za fiata i po ok cenama! ja sam NGK svećice tamo platio 200 din. po komadu a za champion su mi drugde tražili po 350 din.! imaš link pa pogledaj ,imaju prodavnice u više gradova ,a i šalju brzom poštom! http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php ,evo ti link ,imaš kompletan cenovnik! pozzz
  4. Prijatelju , isto se i meni dešavalo! Promenio svećice,razvodnu kapu,razvodnu ruku,pumpu goriva-onu u rezervaru,sve pretresao..... Promenio sam na kraju razvodnik palenja i rešio stvar! Tako da ako ništa nisi postigao sa ovim što si do sada radio probaj ako imaš od nekog da uzmeš samo da probaš! Al bukvalno isti problem je bio i kod mene samo tako tražeći,a nisam na vreme otkrio, mi je sjebao pumpu za gorivo,ona je 3500din. Razvodnik ti ne radi dobro i prekida struju ,ko zna šta još može da pokida uz put! Probaj to i požuri pa javi šta je bilo! Nisam napomenuo ,nisi rekao kakav ti je motor ,jel ok? Ja sam se nerviro jer mi je motor ok,ne troši ulje,nigde daška dima ne baca ,a tako mi je radio i odma se videlo da i više troši! Normalno,dimio je samo više na auspuh jer nije dobro radio ,znači nije sagorevao kako treba! Sad radi kao singerica i testirao sam ga 160 km sa 7 l goriva,a čupa ko lud ,u drugoj potpisuje! 99% ti je razvodnik u pitanju! čitao sam prethodne komentare i pumpa obično rikne ,znači ili baca ili ne baca gorivo,retkost je da oslabi,a dizna na monopointu se "kvari" samo kada ima plin na autu jer je suv pa može da se kamenca malo uhvati od kondenzacije(ti monopointi su napravljeni tako da nema šta da se pokvari)! to su fantastično retki slučajevi tako da je dijagnoza razvodnik palenja kao i kod mene što je bilo,Dule ti je dobro rekao,to je struja u pitanju! Samo požuri!
  5. http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php probaj ap sport ,imaju uglavnom sve,ne znam kako je to skidati sa polovnjaka na odpadima,ali imas i tamo! pozzz
  6. aljosa97

    Filmovi, serije...

    ko nije gledao obavezno pogledati,odavno nisam gledao bolji !!!
  7. yugo55 fiat panda mercedes 123 opel 1.3 suza opel kadet kockica 1.6d bmw 318i ,u njega sam se najviše razočaro i u zadnju vuču ford fiesta 1.1 93' najbolji auto da sada sipaj i vozi,nikad nijedan problem 3g. i 50 000 km. fiat uno 1.0 97' za mesec dana koliko ga vozim zadovoljan
  8. E Bane baš mi je ovo super, kako čovek može da voli auto,hahahaha,svaka ti čast,pravi si fan!!! Stavio sam nove presvlake , naslone za glavu nove ,a stare sa presvlakama sam nabacio nazad jer ja na zadnjoj klupi imam rupe za naslone! Iskreno Unić je sinuo ,samo da bude malo vremena stakla se zatamljuju ,a i felne ćemo već naći ima da ga upicanim i imao si pravo,stvarno je autić! Sve mi se čini da će to biti moja igračka ! Čuvaj te svoje izvore ,stavit ćemo i bele migavce,samo polako ! Počeo sam da mu vrtim obrtaje i sviđa mi se,vidim da može da nosi 155 gume! Samo da bude malo vremena pa ću ga slikati kako si pitao! Pozzz !!! Molim te samo mi nemoj zaboraviti napisati koje tačno svećice idu za njega!!!
  9. Prijatelju probaj sa svinjskom masti ,nisam imao takvih problema ,ali mi je drugar rekao da on tako rešava ovaj slučaj! Jbg ,probaj!
  10. Rekao sam već .koševi i ostala limarija je kao nova,a na proleće ću sigurno uraditi to sve što si rekao,sigurno! Rado prihvatam savete! Nemam sad vremena za sve to,radim i kratak mi je dan da oko njega sada radim! Ovo sa zatamljenjem ću uraditi jer će manje i sunce zagrevati unutra,a felne sam dobijao petokrake ,ali ih nisam uzeo jer su za 155 gume ,haha,a ja mislio da moraju 135,ali nije greda ni za to,ovaj moj malo malo ima nekih felni,ali kad istrošim ove gume što imam! Žao mi da ih negde gurnem sa strane jer su svih 6 nove! Stavit ću slike,ali iza nedelje jer nemam vremena da sada to radim,moram ga prvo oprati ! To što kažeš za motor , moguće,videt ćemo! Vozao sam Pandu pre jedno 10 godina i to onu od 37 konja i sve mi se čini da je bila žustrija,mada sam baš danas vidio da ja ne dajem gas preko pola ,hehe! Moram ga naučiti voziti,vozio sam Forda 4 god. , a on je na malim obrtajima pa sam navikao tako,hahaha! Ma kažem ti ,stvarno sam zadovoljan Unom,pali ko mina ,radi dobro,lim super,samo da ga malo izgasiram,da se probudi ! Danas sam uzeo i nove naslonjače pa ću stare staviti nazad jer imam na zadnjoj klupi rupe,našao sam kako se skidaju,ima onsj osigurač ))! Našminkat ću ja njega!
  11. Bane hvala ti puno !!! Ako postoji način da se skinu nasloni za glavu,reci mi, molim te! Dva su razloga! Prvi je što su nasloni oštećeni kao da ga je miš gricko ,a imam druge koji su kao novi,a drugi razlog je već sam kupio presvlake i to tražio boju da se uklapa sa enterijerom i bojom auta! Hvala na savetima i ja sam za sada stvarno zadovoljan autom! Iskreno kupio sam ga od moje babe koja ne može više da vozi , a meni baš treba auto za neki prelazni period,mislio sam na leto uzeti nešto veće! Sad mi se auto svidio i možda ga neću ni menjati,kao zvrk je i za grad se ubio,a inače je ovaj utegnut kao praćka i motor je odličan! Malo mi je slab,ali ako ga ostavim ,ubacit ću jači! Nema nigde rđe,na proleće ću mu onda premazati pod i sve pregledati što si rekao! Još jednom hvala i ako znaš ovo za naslone ,molim te javi. Pozzzzzzzzzz
  12. I još jedno pitanje ? Znam da su nekima smešna pitanja koje postavljam,ali stvarno nisam upoznat. opet kažem da sam imao dosta auta,ali prvi puta Fiata! Rastavio sam na Unu komplet tablu jer ne duva toplo na središnjoj konzoli i onda pročitam na forumima da na tom otvoru uno 1.0 samo ladno duva! Ok ,to mi je jasno,ali i sa strana na otvorima mi duva ladno i to kada auto ide,a kada stoji,bez obzira što ventilator radi ,ne duva nikako! Kao da ti otvori nisu spojeni sa ventilacijskim sustavom nego samo direkt izvana primaju vazduh! Ispod šoferke i kod nogu duva normalno i greje! Molim vas koji znate ili imate Uno 1.0 da mi kažete kako tačno ventilacija radi da ne bi đaba opet rastavljao tablu!? Hvala unapred!!!
  13. Imao sam Forda i stvarno se upoznao sa Fordovima! Mislim da se ne može reći ni jedna loša reč o njima! Lično sam bio prezadovoljan autom! Capri je jednostavno Capri, a ovo je neki novi talas koji nema ništa zajedničko sa svojim predhodnikom i to je jako žalosno!!! Kao kad bi Opel naki auto kiji liči na Astru nazvao Manta ))! Izgleda da fali inspiracije u dizajnu novih ljudi koji dolaze. Jednom rečju razočarenje!!!
  14. kupio sam Uno,a nikada nisam imao Fiata i malo da ga doteram! Nove presvlake i slično! Tu mi se pojavio za mene neobičan problem koji nisam imao ni na jednom autu pre! Kada sam hteo da stavim presvlake jednostavno nisam mogao da skinem(izvučem naslone za glavu na prednjim sedištima! Otišao kod prijatelja koji ima rashodovanog Una da ga pitam kako rešiti,probali na njegovom,a ono ista stvar??? Jel ima neka caka kod una za vađenje naslona za glavu jer ne mogu drugačije da stavim presvlake ))??? Ako netko zna ,molim ga da mi pomogne!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...