Jump to content
FAS Goran

marcco

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Hvala
    marcco reacted to Ivan in Alfa Romeo Giulietta - iskustva, saveti pre kupovine   
    @marcco
    Pravilo foruma je da uz eksterne linkove ostavimo i PrintScreen oglasa. Kako bi sadrzaj foruma bio nezavisan i imao smisla za buduce citanje i kada navedeni link bude izmenjen ili obrisan.
     
    Sto se tice T-Jet i MultiAir motora, pisano je do u sitna crevca godinama unazad. Veliki i mali servisi, delovi, odrzavanje, cene, potrosnja... Pisano je i na ovoj temi, a daleko vise i na temema:
    - o kupovini Nuova Bravo: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/43370-fiat-nuova-bravo-savetimišljenjaiskustva-pre-kupovine/ 
    - u Tehnickom Nuova Bravo podforumu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/22-stilonuova-bravo/
     
    Tako da slobodno iscitaj malo ako se vec interesujes za kupovinu, a nisi upucen u tu motorizaciju - lako ces pronaci sve sto te zanima do u detalje pomocu Search foruma. Konkretno za primerak iz oglasa, T-Jet 120 je motor starije generacije, tako da se ne istice performansama (samo 206 Njutna) niti nizom potrosnjom. Ali je s druge strane, upravo zbog te jednostavnosti, jedna od najracionalnijih kupovina sto se tice danasnjih turbo-benzinaca kao polovnjaka generalno. I sto se tice pouzdanosti, redovnog odrzavanja (maltene kao za atmosferca), dostupnosti i cena delova... Na to se dodaju i povoljna cena registracije, trenutno na ruku ide i primetno niza cena benzina koji je 40 i kusur dinara jeftiniji od dizela, itd...
    Konkretno ova spolja bar meni izgleda fino, u liniji, ali nista dok se ne pogleda uzivo i ispod sminke. Oprema je poprilicno mrsava za Giuliette (cak i bez zadnjih parking senzora, obican radio, stofana sedista, male felne). Nema ni tamna stakla, s druge strane lep detalj su pragovi. U oko mi upada poprilicna disproporcija izmedju "oglodanosti" menjaca i volana, zakaci dijagnostiku pa vidi sta ce reci i motorni komp (mada sve moze da se izmenja).
     
  2. Like
    marcco got a reaction from horvat in Alfa Romeo Giulietta - iskustva, saveti pre kupovine   
    Pozdrav društvo, neko slučajno neki info o ovaj Gulietti, ovako na prvu kako sam se čini? I generalno pošto do sada nisam imao Guliettu neka iskustva što se tiče konkretnog ovog motora, potrošnja, cena velikog servisa, i možda na šta da obratim pažnju kad budem išao da je gledam ?
    http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/20379699/alfa-romeo-giulietta-14-t
     

     
  3. Zbunjen
    marcco reacted to darkman14 in Mito 1.4 QV 170ks, potrošnja iskustva   
    Nije mito ali je ista kuca
     
  4. Like
    marcco reacted to Slash in Mito 1.4 QV 170ks, potrošnja iskustva   
    Generalno dobar auto. Potrošnju na otvorenom koju sam uspeo da napravim je 7.2l/100km, po Beogradu oko 10l.
    Održavanje zahteva proveru i servisiranje Multiair-a ako to niko pre tebe to nije uradio (a realno nije). Npr set kvačila je izuzetno teško naći. Dobre pločice i prednji diskovi takodje su malo skuplja stavka.
    Što se tiče amortizera, auto je pretvrd u D modu sa 18" felnama, u N modu je podnošljiv, ali odazivanje na gas je bedno.
  5. Like
    marcco reacted to TheWickerMan in Mito 1.4 QV 170ks, potrošnja iskustva   
    Da dodam , aktivni amorti su skupi kao otrov, čitah pre neki dan na ARCSu da je lik stavio obične i da je morao da pravi "varalice" da bi sve to radilo. Mislim da bi aktivno ogibljenje na autu starom 10+ godina trebalo izbeći.

    Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk


Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...