Jump to content
FAS Goran

Weld91

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Weld91

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Branicevski okrug

Previous Fields

  • Garage
    Fiat 1.9 jtd
  1. Izvinjavam se sto obavljam temu iz mrtvih.Isao sam kod par majstora ali niko sa sigurnoscu ne moze da kaze sta je.u pitanju je JTD motor.Zamenim ulje,prodjem 2000km on svukao ulje ispod minimuma(selenia wr 5-40).Sipam litar ulja,prodjem 3000km skine cca 200grama(vozio sam je laganije tih 3000km).Proverim ulje posle 500km on ponovo na minimumu.E sad nije mi jasno.Zasto nekada trosi vise a nekada manje ulja?Jedan majstor kaze da je turbina,drugi motor pa ne bih radio nesto bezveze.Duva na meracu(kazu svaki jtd duva) i smrdi na auspuhu na sagorelo ulje kada se potera u obrtaje.
  2. Pre bih mozda ubacio polovan motor nego da otvaram moj. Ulje menjano pre 1500km,sipano wr 5w40 Pre toga sam sipao eneos 5w-40
  3. Ovo kao da teši neko čoveka na samrti Prepostavljam da je motor nacet malo, da li da mu proverim kompresiju? Da i kod drugara duvala lakše bi mi bilo, ovako samo mislim o tome.
  4. Pa sto onda duva, je*em mu miša? Znam da pre kada se kupuje auto gleda se da li duva na meraču ako duva onda kažu da je motor gotov.
  5. Siguran sam da pre nije duvao. Gledao sam kod drugara na alfi 1.9 jtd kod njega ne duva uopšte. Razmišljam čak da ubacim drugi motor
  6. Pozdrav drugari. Da ne otvaram novu temu ali imam jedan problem. Pre neki dan sam radio mali servis i dok je bio auto upaljen, podigao sam merač a on duva bas dosta. Imam auto 6godina do sada nisam primetio neku potrošnju ulja, ali me ovo jako brine. Ne mogu noću da spavam. Neki majstori mi kažu da je to ok neki da nije, ne znam sta da mislim. Radi /pali/ide lepo, ne izbacuje plav dim na auspuhu ali me ovo jako brine. Da li imate neki savet?
  7. Pozdrav, zovem se Nebojša vozim dobla 1.9jtd I dolazim iz okoline Požarevca. Sve najbolje!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...