Jump to content
FAS Goran

kerim123

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About kerim123

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pitanje jedno. Danas je majstor koji je dobar za talijane (i sam vozi alfu) pogledao sedicija. Kaze sve je ok ali sta bi on uradio. On je sebi na 1.9 alfi povadio i softverski pogasio klapne na usisu.Kaze odlome se nakon nekog vremena i ulete u motor. Povrh svega kaze da auto i ide bolje. Nije siguran dok ne provjeri da li auto ima te usisne i mozel se njemu to uradit. Sta vi mislite o tome?
  2. Prodavac se cinio ok i imam razloga da vjerujem da je ok. Ali vidjecemo, da ga odradim svakako kroz mjesec dva. Sent from my SM-A515F using Tapatalk
  3. Mozel mala pomoc? Ispod su slike servisne od ovog sedicija sto sam uzeo. Mozel iko naci veliki servis da je radjen? Iz svicarske je auto. Takodjer, sta znace ove silne kilometraze.Na svakom odjeljku za 1 servis su 3 kikometraze napisane. Ovde mogu vidjeti da je 11 servisa uradjeno za 10 godina sto je ok.
  4. Hvala druze Mnogo si pomogao. Ostatak auta znam dobro jer je preslikan Suzukiju kojeg imam ali motor mi je nepoznanica.
  5. Izvini,nisam znao.Prebaci post ili brisi negdje pa cu ja traziti sto me interesuje. Lp
  6. Nije ga problem vrtiti, ide on fino tad, sa LPG cak i ne trosi puno kolko god da ga vrtis. Jednostavno, uz brdo to nije to.Ide ali turbo dizel je turbo dizel.
  7. Vidi druze, ja sam na kraju kupio benzinca 2011 god 1.6 16v 88 kw 4x4 pogon Evo vozim ga dvije godine i jace. Jako pouzdano auto, cijene redovnog odrzavanja ok (diskovi, plocice, filteri itd), mozda 10% skuplje od vw grupacije. Dva diska naprijed 70 eura(TRW) , set plocica naprijed 30 eura. Diskovi nazad set 55 eura, plocice 25 eura. Ulje u diffu, reduktoru i mjenjacu 70 eura sa rukama. Svjecice 12.5 eura komad ali iridijumske, traju 120.000. Vodena pumpa, 2 mikroremena, roler, spaner, antifriz - sve 170 eura sa rukama (to ti dodje kao velki servis za njega) Klasicnog velikog servisa nema, ako je ulje redovno mjenjano lanac ce izdrzati 500.000 km. Stavio sam i LPG, bez problema, auto ga ne osjeti.Isto ide kao na benzin. Samo tad treba svako 30-40 hiljada na LPGu stelovati zazore ventila. Pogon je odlican. Auto mod dovoljan u 99% situacija, ako nije onda lock + esp off i mozes na mjesec. Ovo auto sam dao starom a sebi sad kupujem isto sx4/sedici ali sa 2.0 motorom i 99kw snagom. Hocu nesto malo jace sa vise momenta.120 ks mi je OK ali 156 nm obrtnog je premalo, morss na 4-5 hiljads zavrtiti da ide.
  8. Pozdrav ljudi. Pazario sam fiata sedicija 2.0 99kw 2011 godiste sa 180k na satu, pravih. Veliki servis je radjen na 160.000. Interesuje me sljedece, kako su se pokazali ti motori? Imaju li kakvih skrivenih mana? Kazu treba neku gumicu na uljnoj pumpi mjenjati redovno? Je li to istina i ako jeste koja gumica tacno je u pitanju, kataloski broj ako znate? Zamajac koliko izdrzi? Obicno oko 200.000 ha?
  9. Pozdrav, Planiram uzeti suzukia sx4 4x4 model, godista cca 2008-2010. U njemu je 1.9 jtd motor od 88 kw. Interesuje me kakvo je odrzavanje tog motora u npr poredjenju sa VW-ovim TDI-om od 77 ke. Znam koliko su kvalitene masine, to nije sporno. Znaci imaju li kakve mane, na sta obratiti paznju i cijene regularnog odrzavanja (mali i veliki servis, lamela i zamajac). Sve sto bi neko ko nije nikad vozio taj model trebao da zna. Takodjer, bilo kakav savjet o samom suzukiju je dobro dosao Lp

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...