Jump to content
FAS Goran

Bio

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Bio

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Imam problem sa stilom 1.8 i nosacima motora ili moguce sa necim drugim... Jednom prilikom je pukao nosac nosaca motora i mozda alkica na menjacu gde se on srafi, a mozda je bilo i od ranije kako kaze majstor. To je zavareno i zamenjen je reket koji je isao na to i to je radilo par hiljada km. Sada je ponovo puklo. Da ne bih opet budzio uzeo sam polovan ceo menjac (sa celom tom alkicom i celim "nosacem nosaca") i zamenio ga. Nije proslo ni 50km to je puklo opet na istom mestu! Pritom auto nema neke nenormalne vibracije niti cimanja. Da li neko ima predstavu u cemu moze biti problem? Ne mogu da svakih 50km menjam menjac Evo u prilogu slika starog varenog nosaca i stare usice na menjacu koja je pukla.
  2. Naišao sam na podatak da sekvent plin ima servisni interval koji se meri u satima, pa pogađaju na koliko bi to trebalo biti kilometara u odnosu na vreme. To bi moglo biti objašnjenje otkud se upalilo to upozorenje. @Mijailović P. Ako budem u prolazu setiću te se @Ivan U planu je i to da se sredi. Ali nekako sve nikako. Sve rešavam neke druge stvari koje su mi bitnije, ili za koje imam vremena ili su mi lakše... PS hvala svima koji su se uključili sa komentarima!
  3. Misterija je rešena. Pištalica je od plina! U suštini mi ne smeta, jedino što je preglasna Taman dok benzinska pumpa i ostalo pre startovanja odradi svoje ono prestane da pišti. Privremeno je obmotana magičnom krpom
  4. Hmmm, to je rađeno pre nekih 5000km. Obratiću pažnju da li zvuk dolazi iz plina ili iz dela gde se nalazi body kompjuter, pa javljam jel nešto od toga...
  5. Ima, ponaša se normalno. Sam prebacuje na plin, kad nestane sam vraća na benzin. Kad nestane plina ima neki zvuk od nekoliko tonova, ali nije ovakav.
  6. Koliko je meni poznato nemam parking senzore. @neshaoct @djomla Sad kad razmislim, izgleda da ste u pravu, zvuk zaista nema veze ni sa jednim zvukom niti upozorenjima koje sam do sada čuo u meniju ili pri greškama koje izbacuje na displeju... Ovaj zvuk je mnogo jači (čuje se i na snimku). Branik nema rupe za parking senzore. Gde se može videti ima li (makar nekog dela) instalacije za parking senzore? (Čisto da napomenem da kad ubacim u rikverc nema nikakvog zvuka kakav inače proizvode parking senzori)
  7. Samo stoji greška za air bag. Na snimku se vidi kada pritisnem "menu" i kad skloni grešku, inače je ne sklanja sve dok se ne ugasi auto. Nema ni jedne druge greške. Čuje se na snimku čak i zvuk greške air bag-a. Tri kratka dosta tiša zvuka.
  8. Evo videa, konkretno - @Ivan Otkad je kod mene auto, evo druga godina, nije pištalo iako je od starta bila upaljena lampica za air bag. Ajd da lupim, da je počelo da se manifestuje tamo oko juna-jula... Ako je nešto u vezi air bag-a jedino mi je logično da se nešto dodalo, neki kontakt ili nešto slično... @neshaoct Prozori rade kako treba, nema nikakvih obstrukcija pri radu. Sam otvara/zatvara, takođe mogu da ga prekinem i sitno podešavam. Retrovizori rade. Radili su i grejači u njima, mada nisam imao skoro prilike da to koristim. Ono što su mu boljke (a da je meni poznato): - Air bag. - Varijator faze, radi ko traktorče prvih dve sekunde. - Klapna za recirkulaciju vazduha na manuelnoj klimi, mada ceo točkić za kontrolu strujanja vazduha nešto zeza i preskače, pa moram da se ubeđujem s njim. Uzeo sam celu drugu konzolu klime, ali mi se ne rasklapa pola auta, pa sam samo zamenio centralni točkić za ventilator jer on uopšte nije radio. - Klima - Nešto oko obrtaja, opadaju... Evo videa i od toga -
  9. Zvučni signal negde iz table, rekao bih levo od volana. Vrlo glasan.
  10. Stilo 1.8 2002.god. Svaki put kada dam kontakt zapišti. Mislim da je - dva puta kratko i jednom dugačko, pa tako tri puta. Ne pali nikakvu grešku osim za airbag, ali prvo odpišti, pa tek kad upalim motor ispiše grešku za airbag (tako nekako mi se čini, morao bih da proverim da bih bio 100% siguran). Mislio sam da je zbog sijalice stop svetla koja nije radila, pa nisam davao na značaju, ali sada kad je to zamenjeno, pištanje je i dalje ostalo... Zna li neko šta bi moglo biti?
  11. Ne, nikakvu gresku mi ne izbacuje. (ako zanemarimo airbag i jednu stop sijalicu ) Ako sam te dobro razumeo, problem je bio u kontaktima? Ili? Ako je u pitanju lambda sonda, vredi li trositi pare na one cistace lambda sondi/katalizatora?
  12. Kod mene na stilu 1.8 ler je neravnomeran, ali to mi ne predstavlja veliki problem koliko sto kad stisnem gas i dignem broj obrtaja na recimo 2000, on polako krene da opada i padne na nekih 1500, cak i malo ispod. Tako da i pri kretanju moram da kompenzujem na kvacilu i to me jako nervira. Klapna za vazduh je ciscena klinerom, a i nije imala naslaga na sebi. Da li tu ima jos nesto sto se moze ocistiti? Neki drugi savet?
  13. Imam problem sa Loose Connection... Ponekad se dogodi da na prvo paljenje u danu (uglavnom kada ga ne palim dan-dva-tri) izbaci Loose Connection, pritom popali gomilu lampica. Rekao bih da ne prepoznaje tada ni kod sa kljuca, s obzirom da mogu da verglam do sutra i nece da se upali. Pritom ozbiljno vergla, ne vidim neke naznake da je akumulator oslabio sa naponom. Posto sam imao problem sa kontaktima na Body kompjuteru pomislio sam da su oni, pa sam probao malo da chuknem u shinu na koju je usrafljen body i osiguraci i to je pomoglo. Kasnije vise nije pomagalo. Tako u ocaju i besu primetim da je zapravo najbolje mesto za chukanje levo od volana. Citajuci ovu temu, pretpostavljam da je problem srodan sa napisanim u ovoj temi. Da li se neko susreo sa ovim problemom kao kod mene? Da li da problem trazim u kontakt bravi, ili tu u predelu gde ga cukem ima neka masa ili nesto pametno? EDIT: Zaboravih da kazem, posle kada upali radi najnormalnije. U istom danu mi do sada nije ponavljao taj problem.
  14. Sad sam dobio detaljnije podatke... Nema te rupe za konuse... Celicne felne 15", ET43, 6.5J Ono sto me buni, je sto covek kaze da je merio centralnu rupu i da je 56,1mm (a ne 58,1mm). Jel se on nesto zeznuo ili postoje felne za fiata sa ovim promerom? PS za stila 1.8 16v mi trebaju...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...